2008. augusztus 7. - Piricse

A vádirat szerint a Galgagyörki támadást követően a gyanúsítottak úgy ítélték meg, hogy akciójukat a média félreértelmezi, és ezért újabb terv kidolgozásába kezdtek. A Debrecen közeli Piricse települését szemelték ki az újabb támadás helyszínéül, és a korábbi gyakorlathoz hasonlóan megkezdték a felkészülést, aminek keretein belül terepszemlét is tartottak. Ekkor határozták el, hogy az akciók során használt Opel Astra gépkocsihoz hasonló járművek rendszámát ragasztják az eredeti rendszám helyére a beazonosíthatóság elkerülése érdekében. Az ehhez szükséges információkat az internetről gyűjtötték be használt-autó oldalakról és ezt követően K. István élettársa, K. Edit - anélkül, hogy tisztában lett volna felhasználásuk céljával - működött közre a kinyomtatásukban.

2008. augusztus 7-én este a gyanúsítottak fegyverekkel és a támadások megkezdése óta először Molotov-koktéllal felszerelve útnak indultak Piricsére, ahova végül gyalogosan, az autót biztonságos távolságban maguk mögött hagyva érkeztek meg. Az Ady Endre utca 25 és 26 szám alatti épületek megtámadása volt a cél, és ahogy a korábbi támadásnál, K. Árpád ezúttal is messzebbről, a távcsöves puskával készült az akcióra míg két társa az épületekhez osont.

P. Zsolt Molotov éjjel egy óra magasságában Molotov-koktélt dobott a 25-ös szám alatti épületre, amiben ekkor Getyinás Magdolna tartózkodott Danó Istvánnal és Rézműves Juliannával egyetemben. Utóbbi ébredt fel a kinti mozgolódásra, és ő is oltotta el az ablaknyíláson bedobott, de be nem robbant Molotov-koktélt.

Ezalatt K. István az utca végében található 26-os számra dobta a nála lévő Molotov-koktélt, majd a 25-ös számhoz közelebb lépve észrevette, hogy a bejárati ajtó kinyílik, így mikor azt Getyinás Magdolna teljesen kinyitotta, K. István láb magasságában kétszer tüzelt ezzel megsebesítve az asszonyt.

Ezt követően a gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről, és már ismét K. Árpád társaságában az autóval visszautaztak Debrecenbe.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Az eset a sajtóban

 Gyilkolni akartak a Molotov-koktélos támadók a szabolcsi Piricsén - Nol

Uzsorások a lövöldözés hátterében - Mno

Gyilkolni akartak a Molotov-koktélos támadók a szabolcsi Piricsén - Mno

Otthon a lábon lőtt asszony - Mno

"Határkerülők" vagy "Kamatosok"? - Amaro Drom



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr194135644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása