2009. február 22. - Tatárszentgyörgy

 Az alsózsolcai támadást követően a gyanúsítottak legközelebbi akciójukat február 23-án hajtották végre a vádirat szerint. Ennek helyszínéül a roma - nem roma konfliktusok miatt a sajtóban elhíresült Tatárszentgyörgyöt szemelték ki a K. testvérek és P. Zsolt.

A felkészüléseket - melynek során ismételten internetes műholdfelvételeket és térképeket tanulmányoztak - és a helyszíni szemlét követően a vádlottak úgy döntöttek, a település szélén található erdő felől támadják meg a Fenyves sor 3. szám alatt található épületet. Előre kidolgozott tervük szerint az ott élő embereket a házuk felgyújtásával menekülésre kényszerítik, és mikor azok elhagyják otthonukat, fegyvereikkel rajtuk ütnek.

Ennek megfelelően mikor a gyanúsítottak megérkeztek a helyszínre - kocsijukat biztonságos távolságban hátrahagyva -, K. Árpád távcsöves puskájával elfoglalta lőállását, K. István és P. Zsolt pedig a kerítés nélküli épülethez sétált. P. Zsolt valamivel éjfél után dobta el az első Molotov-koktélt, ami a ház padlásán lobbant lángra. Ezt követően újabb Molotov-koktélt dobott a házra, ezúttal az ablakon keresztül a szobába, K. István pedig a bejárati ajtóval szemben, csőre töltött fegyverrel készenlétben állt.

Az épületben ekkor Csorba Róbert, Jakab Renáta, és gyermekeik, Máté, Bianka, és Róbert tartózkodtak. A tűz észlelésekor az álmukból felriadt szülők azonnal gyermekeik  biztonságáról gondoskodtak. Míg az édesanya az egyik szobában maradt a legfiatalabb Mátéval, addig a gyermekek apja a szomszédos szobába sietett, hogy a terjedő lángoktól megóvja Biankát és Róbertet. Mikor a két kiskorúval elindult az épületből kifele, K. István már az ajtótól néhány méterre várakozott, így mikor utóbbi a lángok és a közvilágítás fényénél meglátta, hogy Csorba Róbert kilép az épületből, a csőre töltött sörétes puskával azonnal, kétszer is tüzelt. A sörétek mindhármukat eltalálták és mikor ennek következtében az édesapa összeesett, K. István újabb két célzott lövést adott le.

A lövéseket követően a gyanúsítottak visszahúzódtak az erdőbe, ahonnan autójukhoz érve útnak indultak Debrecen felé.

A támadásban Csorba Róbert, és fia - bár erről hosszas viták alakultak ki az ellentmondásos szakértői jelentések és tanúvallomások miatt - szinte azonnal életüket vesztették, Csorba Bianka pedig súlyos sérüléseket szenvedett el. Utóbbit a helyszínre később kiérkező mentők a budapesti Heim Pál kórházba szállították. A házban tartózkodó édesanya és a legkisebb gyermeket füstmérgezés gyanújával ugyancsak kórházba vitték.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Az eset a sajtóban

"Kivégezték a kicsi Robit meg az apját" - Nol

Nem vették észre a töltényhüvelyeket a tatárszentgyörgyi helszínelők - Nol

Ugyanazok követhették el a romák elleni támadásokat - Index

Tragédia Tatárszentgyörgyön - Hírszerző

Ég a ház - A tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság nyomában - Magyar Nemzet 

 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr964159511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balu_a_medve 2012.10.25. 18:04:12

Elképesztő. Célzott lövéseket adott le gyerekekre. Az ilyennek kitépném a tökét.
süti beállítások módosítása