Hosszú hadjárat

Most már biztos, hogy ez a tárgyalási nap volt az utolsó a nyári ítélkezési szünet előtt, szereplőinket szeptember 18-án láthatjuk viszont.

Mára már biztos, hogy nem csak Matolcsy György nemzetgazdaságért felelős miniszter – mely felelősség egyszer majd nyilván megállapíttatik – az ókori kínai hadtudós, Szun-ce tanítványa – miként erről nemrég hetiválaszos írásművészetében nyilatkozott az ökosámán -, de Kiss Árpád Sándor elsőrendű vádlott is. Jól megértette ugyanis a régi napkeleti stratéga mondandójából, hogy az ellenség támadásait csírájábban kell felmorzsolni.

Ebben a perben nincs 115 yardos touchdown, itt nem egészpályás letámadásról szól a bíróság munkája, a töredezettség és a fragmentáltság nem ennek az eseménysornak a sajátja. Pénteken azzal kezdünk, hogy Kiss Árpád Miszori László elfogultság okán való kizárására vonatkozó kérelmét Miszori László elutasítja. Ezek után szerepcsere: Kiss István jön és basztat és időt húz. Aztán megint a báty, ő most azzal ortályoskodik, hogy a hemogenetikai szakértő nem is állt már a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet alkalmazásában, mikor a bíróság szakértőként beidézte. („Magánszemélyeknél mit keresnek személyes adatokat tartalmazó szakértői anyagok?!“) Miszori László szünetet és konzultációt rendel el, és még csak kilenc óra tizennyolc van. A negyedórás szünet után Miszori László megállapítja, hogy a szakértő kirendelés nem az intézménynek, hanem az intézmény által kijelölt szakértőnek szólt, akinek felelőssége az állás betöltésének megszűnése után sem enyészik el – ezen az alapon utasítja el Kiss Árpád indítványát. Viszontválaszában Kiss Árpád elmondja, hogy a szakértőt tanúként kellett volna ezesetben meghallgatni, nem szakértőként, majd egy bizonyos számú – nem értettem a számot – szakértői anyag kizárását kéri, mert a szakértői anyag elkészítése jogosultságának hiányát látja. „Árpi“ egyébként a nagymeleg ellenére feketében van, de most nem a cool nagymenőt, hanem a recegőfejű kiscserkészt alakítja. Kifogásolja, hogy elfogásakor DNS-mintát vettek tőle – szakszerűtlen körülmények között – mikor még gyanúsított sem volt, ergó szerinte a későbbi összehasonlító mintavételek sem lehettek jogszerűek – Kiss Árpád Sándor a nyomozóhatóságok koholmányáról beszél. Miszori rendreutasítja, majd elveszik az irataiban: „annyi cetlim van, bocsánat“.

A szinte állandó szereplővé vált hemogenetikai szakértő laptopról csomagbontási jegyzőkönyveket projektál a bíróság falára illesztett gyöngyvászonra. 3 db Nike feliratú töltényhüvely Alsózsolcáról. Ám ezeken nem volt elég minta a bizonyosság megállapításhoz. Dugós üveg Tatárszentgyörgyről. Ugyanonnan szennyezett üvegtörmelék, összeégett szőnyegdarab beleégett papucscsal. Hiányzik egy dokumentum. Miszori a rendszer adathiányát látja, a szakértő szkennelési trehányságot, és az újabb szünet után meg is kerül egy papíralapú dokumentum. Kislétáról szólva szó esik Balogh Mária szőrzetmintájáról, de mindenki túl pilledt ahhoz, hogy e kérdés szűrreáliáját érzékelje. A Tiszalökről az előkerült két csokoládés papíron talált DNS segített a szakértő szerint teljessé vált genetikai profil kialakításához, én pedig az édesszájú gyilkos toposzán mélázom el.

Jót fog tenni a hosszabb szünet.


9 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr314670988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.22. 18:23:14

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.07.22. 17:16:03

Nincsenek hozzászólások.
Szólj hozzá!

Szeretnék avatart a hozzászólásaim mellé!

A Spanyol Inkvizíció 2012.07.23. 08:03:07

Nicsak, nicsak, a nem tetsző kommenteket moderáljuk?!
Kettős mérce?!
Sajtószabadság?!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.23. 09:11:29

Ha ez így megy, akkor még 100 évig fog tartani a per! Addigra nem csak az áldozatok, de a tettesek is nagyon hidegek lesznek. :(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.23. 09:12:10

@trolololol: Egyérszt most már vannak, másrészt állíts be magadnak Avatart és akkor leszen neked (is). :)

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.07.23. 09:43:36

Az oldal sajátságos vélemémyétől különböző kommenteket, a velünk élő baloldali hagyományok jegyében törlik...

G_P 2012.07.25. 12:33:40

Mivel a blog olyan értékek mentén jött létre, mint a tolerancia vagy az empátia, ezért tisztelettel kérem a szerkesztőket, fogadjanak el ellenvéleményt is, amennyiben az kultúráltan van megfogalmazva.

Sokak kéretlen szócsöveként pedig szeretném figyelmeztetni az alkotókat arra, hogy a cigánygyilkosságokról az emberek nagyon nagy részének ugyanaz a véleménye - ami pedig 180 fokban tér el e blog által képviselt véleménytől.

Ezt tartsák szem előtt, ha néha egy-egy vakmerően optimista pillanatban azt hiszik, hogy lesz, akit meggyőznek.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.08.10. 13:24:29

@G_P: Nem akarnak meggyőzni ezek senkit az égadta világon, ahhoz először is emberszámba kell venni az ellenfelet! Soros rébe az OSI-n keresztűl rendel magyar ellenes rasszista uszítást, társadalmi provokációt és az OSI-n keresztűl utal a teljesített munkáért. Iskola példája ez a megélhetési jogvédőkre jellemző bűnözésformának a taszbűnözésnek!
süti beállítások módosítása