Sün – kiabáltak a rendőrök, de a belépőjegy nem vész el

A DNS-mintáról készített jegyzőkönyvek összekeverésével támadta meg a bűnügyi technikust Kiss Árpád, és István, Fehérné, Nyalka Éva a vádlottak elfogását követő nap eseményeit próbálta felidézni a Budapest Környéki Törvényszéken, őt még egyszer ki akarja hallgatni Miszori László bíró - Stépán Balázs írása

 

Az elsőrendű vádlott védője, Bérdi Zsolt hívta föl a figyelmet arra, hogy az asszonyt, mint tanút, lakásának átkutatása alatt is kihallgathatták, ami viszont jogellenes.

„Sün – kiabáltak rendőrök Nyalka Éva szerint – ne hülyéskedj haver ez komoly, nagy szívás lesz itt” – intette a Perényi 1 közönségét. A teraszom hasra vágta magát éppen Raszta, a pultos mellett, de a nőkkel megértőbben bánt a rendőrség, az út közepére terelték őket.

„Kocsiba ültettek. Hazavittek, égett a villany, de senki nem volt otthon” – idézi föl már sokadjára a házkutatást. Az ismétlés azért lehet fontos, hogy a bíróság tisztázza, szabályosan bánt-e a rendőrség az asszonnyal. Az elsőrendű vádlott védője, Bérdi Zsolt ugyanis korábban arra hívta föl a figyelmet, hogy az asszonyt, mint tanút, lakásának átkutatása alatt is kihallgathatták, ami viszont jogellenes. Nem tudni, hogy mit értett meg ebből Fehérné, mert például most is azt sérelmezi, hogy „egy szőke rendőrnő még a vécére is kikísért”.  „Már fölkelt a nap, csörgött a telefon, Csonti hívott, hívjam vissza. Házkutatást tartanak nálam, te meg menj vissza a klubba” – utasította Csontos Istvánt, a negyedrendű vádlottat. Egy szomszéd volt a házkutatás hatósági tanúja, de Nyalka Éva úgy emlékszik, hogy még a házkutatás befejezése előtt elvitték a rendőrök a helyszínről. Ettől kezdve pedig képtelen pontosan, eseményről eseményre felidézni a nap történetét.

„A belépőjegy felhasználható még egyszer”

A rendőrség a forró-nyomon utaztatta az asszonyt egész nap. Két alkalommal, reggel és késő délután vitték vissza a Perényibe. Reggel megkérdezte a pultos asszonytól, hogy „a tulajdonos volt-e már a helyszínen”, mert ha nem, akkor „föl kell hívni a házkutatás miatt”. Azután intézkedett, hogy „a belépőjegy felhasználható még egyszer”, hátha valaki erre készülne a rendőrségi attak miatt félbeszakadt éjszaka után.

„Ez volt a legfontosabb a maga számára?” – lepődött meg Miszori László.

Azt viszont nem sikerült felidézni, hogy az asszony lakásának átkutatása után vajon hova vitték a rendőrök, először rögtön vissza a klubba, vagy a Dombostanyára, ahol megtalálták a gyilkosságsorozathoz használt többi fegyvert. Elfurikáztak a Kossuth utcába, a debreceni rendőrségre, erre vajon mi szükség lehetett? Elvitték az asszonyt Balmazújvárosba, ahol a tiszalöki gyilkosság után elakadt a vádlottak autója, és Nyalka Éva sietett segítségükre. Ott kihallgatták azt a férfit is, aki kimentette az elakadt autót. A túra azonban nem itt ért véget, az asszony úgy emlékszik, hogy jártak még egy számára idegen városban is, ahol sokat várakoztak egy bevásárló központ előtt. Még szerencse, hogy földönkívüliekkel, esetleg szupernaturális lényekkel nem kellett találkoznia hatósági ukázra! Késő délután visszavitték a klubba, onnan pedig a lakására haza, hogy csomagoljon össze.

Az asszony teljesen összezavarodott: „még jönnie kell (tanúskodni – a szerk.), számítson rá” - intette őt Miszori a kihallgatás végén.

A DNS-minták levételének körülményeit vitatták a Kiss testvérek. A bűnügyi technikus azt állította, hogy kétszer vett mintát tőlük, Kissék szerint azonban csak egyszer, a Perényiben. Szerintük a bűnügyi technikus a jegyzőkönyvek összekeverésével keltheti azt a látszatot, hogy megismételte a mintavételt azután, hogy már kirendelték a gyanúsítottak ügyvédjeit.


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr334939118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi az alvégről (törölt) 2012.11.30. 14:40:46

Ilyen nincs !!
Ezt egy Moldova könyvből ollóztad!
(a cigány azonkívül, hogy mocskos, alapból ártatlan)
süti beállítások módosítása