A tetovált sas jól néz ki, de nem Pethe ízlése

Pénteken a Loki egyik vezérszurkolóját, Pethe Tamást, a négyrendű vádlott ismerősét hallgatta meg a bíróság. 

Pethe Tamás a Loki vezérszurkolója, Csontos István negyedrendű vádlott közeli ismerőse, sosem hallott rasszista kijelentéseket barátjától, viszont a másodrendű Kiss Istvánt magánál jobbosabb, de nem szélsőséges embernek tartja.

Pethe Tamás egészen május közepéig volt a Loki Szurkolók Egyesületének elnöke, őt Komáromi „Komcsi” Gábor követte az elnöklésben, Pethe a társaság szóvivője maradt. 2010 augusztusában választottak meg a Debreceni Humán Szolgáltató Kft-t (Dehusz), a közmunkásokat foglalkoztató cég ügyvezetőjének, ebbéli teendőire hivatkozva mondott le egyesületi tisztségéről. Csontos Istvánt közelről ismeri, családi barát. A letartóztatás előtti időszakban gyakran előfordult, hogy mindketten a Monti ezredes utcai Loki klubban aludtak: „ha úgy jött ki a lépés, Pisti gyakorlatilag az egész napot ott töltötte”. „Feszültebbnek tűnt a nyáron, látszott, hogy valami gondja van, bántja valami, de mi? Pisti nem avatott be, nem voltunk annyira közeli viszonyban.” Arra gondolt, és másoktól is azt hallotta, hogy összeveszett a barátnőjével, Krisztivel, „de én nem nagyon firtattam”. Nem tapasztalta, hogy bárkitől is tartott volna, félt volna valamitől, vagy valakitől Csontos István. Pethe „Dezsőről”, Pető Zsolt harmadrendű vádlottról elmondta, hogy nem cigizett, nem ivott, kiegyensúlyozott fickó, „kőkeményen edzett a klub gyúrótermében, határozott, zárkózott ember”, de Pethe felfogása szerint „nem nevezhető szélsőségesnek”. Az elsőrendű Kiss Árpád ritkábban járt a Loki klubba, mint barátai, nem tartozott a kemény maghoz, Pethe nem ismerte közelebbről, ha találkoztak többnyire Kiss István és Pető Zsolt társaságában látta beszélgetni őt.

DVSC - Pécs, négy null, 2012. május 13

Kiss Istvánt tartja magánál „jobboldalibb gondolkodású” embernek Pethe, de hogy miért, az nem derült ki a bíróságon. Tetoválást látott rajta, „sas madarat”, „jól néz ki – ismerte el -, de ez nekem már sok, nem az én világom, nem az én ízlésem” – fejtegette a diplomás férfi.  „A tetoválás akár jelentheti azt is, hogy természetvédő” – vetette közbe Miszori László tanácsvezető bíró, de a tanú lecövekelt, többet nem árult el Kiss István jobboldaliságáról.

Pethe a Loki portásától tudta meg, hogy ismerőseit előző este letartóztatták a Perényi 1-ben, „Úristen! Mi történt!? Ilyen dologról nekem nem beszéltek!” A letartóztatás előtti napokra pontosan emlékszik, nagyon jól ment a labdarúgóknak 2009-ben, a Levszki Szófiát kettő egyre verte meg a Loki Szófiában, a szurkolók kimentek Bulgáriába megnézni a meccset, hazaérve Debrecenben a kemény mag egyenest a klubban landolt, megünnepelni a győzelmet. Csontos Istvánt aznap este látta utoljára Pethe, a pulóveréért ment a klubba, azt mondta, egész éjjel dolgozni fog a Perényiben.

Pethe Tamásnak, (középen) tetszett az új debreceni focipálya látványterve, amelyet május elsején mutattak be, amikor még a Loki Szurkolók Egyesületének elnöke volt. Ma szóvivő.

Pörgés volt a Lokiban 2009. augusztus huszadikán, de P. Viktória pultoslány kilenckor otthagyta a klubot, párjával átment a Perényibe. Különösebben nem rázhatta meg a kommandós akció, őt és párját hamar elengedték, mentek tovább a debreceni éjszakába. Azt azonban nem tudta felidézni, hogy valóban találkozott volna Csontos Istvánnal a Fácánkakas söröző előtt, már a kommandósok akciója után, ahogyan azt Csontos állítja. Arra azonban emlékezett, hogy Smilnyák „Csipesz” Mihály szólt neki is, hogy „mindenképpen segíteni kell a fiúknak”, a baráti társaság ugyanis pénzt kezdett gyűjteni a vádlottak családjának támogatására.

A tárgyalás szerdán folytatódik.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr164564040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2012.06.04. 10:52:53

@finalNmbr: Kicsit erős, de lényegében egyetértek.

Anti Anyag (törölt) 2012.06.04. 11:05:46

Többieknek írom, nem a poszttal értek egyet, hanem az előttem szólóval akit kimoderáltak.
süti beállítások módosítása