Az apát és fiát közvetlen közelről lőtték agyon

„Ne vesszünk el a részletekben” – intette a bíróságot az orvosszakértő az ezúttal túlfűtött tárgyalóteremben, bár éppen a tatárszentgyörgyi helyszínelést rontotta el majdnem végzetesen a rendőrség. Igazságügyi orvosszakértőket hallgatott meg a bíróság. - Stépán Balázs írása

Lakástűzre gyanakodtak a baleseti helyszínelést végző tűzoltók és a rendőrök, amikor először kiszálltak a helyszínre. Nem ismerték föl a lőtt sérüléseket, a mentősök, és az orvos először azt állították, hogy a tűzben leszakadt tetőgerendákból kiálló szögek okozhatták a halálos sérüléseket. A hajnali helyszínelők már a jegyzőkönyveket írták a dabasi kapitányságon, amikor a másodjára is riasztott rendőrök fölfedezték, hogy szándékos gyújtogatás és gyilkosság történt, de a nyomokat akkorra már széttaposták a frissen hullott hóban. A ház körül talált töltényhüvelyeket a környékbeliek fedezték föl és gyűjtötték össze, adták oda kézről kézre a nyomozóknak.

„A ház körül talált töltényhüvelyeket a környékbeliek fedezték föl és gyűjtötték össze, adták oda kézről kézre a nyomozóknak.“

2009. február 23-án támadtak a tatárszentgyörgyi Csorba család házára. A vád szerint a harmadrendű Pető Zsolt Molotov-koktélt hajított a padlásra, a láng pillanatok alatt átterjedt az egész tetőtérre. A házból menekülő Csorba Róbertet és kisfiát négy lövés érte közvetlen közelről, a bejárattól pár méterre. A vádirat szerint a másodrendű vádlott, Kiss István Franchi típusú, öntöltős sörétes puskával lövöldözött az áldozatokra. Az orvosszakértők a sörétkosártól származó sérülést is találtak a férfi mellkasán, és kilenc sörétet operáltak ki testéből. A férfi szívét, tüdejét, főverőerét találták el a lövedékek, sérüléseibe néhány perc alatt belehalt, életét gyors beavatkozás sem menthette volna meg. Öt éves kisfia fejét érték a halálos lövések, rajta sem lehetett volna segíteni. A kisfiút édesapja a kezében tartotta, úgy próbált volna menekülni a lángoló házból, közvetlenül a bejárati ajtó előtt lőtték agyon.

A házaspár akkor hat éves kislányát, Biankát is eltalálták a szétszóródó sörétek, az ő életét azonban sikerült megmenteni.

A tárgyalás pénteken folytatódik.


146 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr754855991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2012.10.18. 13:30:13

Egy 5 éves gyereket hidegvérrer agyonlőni? Hányom kell ezektől az emberektől és a jobbos támogatóiktól, azoktól is akik cigányoznak, zsidóznak és általában minden ilyesféle menetelő baromtól.

Luzercica 2012.10.18. 13:42:27

@ügyfélszolgálatos: Nagyon kevés ma az olyan ember, aki a véleményét így le meri írni. Ölni bűn, nemcsak a Biblia szerint. Fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül.
Egyetértek veled.

rostás ezékiel 2012.10.18. 13:43:20

@ügyfélszolgálatos: Te fajvédő barom, azoktól a cigányoktól nem kell hánynod, akik öreg, rokkant embereket vernek össze vagy becstelenítenek meg, falvakat tartanak rettegésben és elrabolják azt a kevéske megmaradt vagyont is, amit a metélt barátaid még meghagytak nekik?? A menetelés visszataszít, az nem taszít vissza, amikor a rétinéger szuka 17 évesen a negyedik gyerekét várja, miközben fürtökben lóg a tetű az ő és a többi három gyerek hajáról is, az apuka pedig betörésekből és segélyből tartja fenn a "családját"? (Faluban védőnő a feleségem, szóval kösz, de valószínűleg nagyságrendekkel többet tudok ezekről a dolgokról, mint te valaha is fogsz.)

VacakBlogHu 2012.10.18. 13:53:21

@rostás ezékiel: De! A rabló, tolvaj, gazembertől hányni kell, sőt! Viszont itt még véletlen sem a rabló, tolvaj, gazemberek lettek legyilkolva. Lehet, hogy azért, mert egy ilyet könnyű, még véletlen sem lő vissza? Cigány, nem cigány, gárdista, nem gárdista, aki úgy él, hogy a környezetének félni kell tőle, attól hányni kell! Ja és a töketlen helyszínelőtől is! Mert egy ilyen pláne ne végezze ennyire szarul a munkáját!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.10.18. 13:55:57

Ilyenkor persze nem szólal fel a belügyminiszter súlyosbítást követelve. Mocskos szarházi elfogult fasiszta népség.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.10.18. 13:59:44

@rostás ezékiel:
ezert kell jo magyar modra soretessel megkinalni egy otevest.
nem vagyok "fajvedo", es nekem is van ralatasom arra, hogy mikepp hiusitjak meg a ciganyok a beilleszkesukre tett erofeszitesek sokasagat, de ez nem ok a gyilkossagra. Csak az olyan retardalt barmok szamara, amilyen az elkoveto, es amilyen te is vagy.
Apad elmulasztott egy bekenobeldijat, amikor nem a fuggonybe torolte.

madárvédőgolyókapkodó 2012.10.18. 14:02:09

@rostás ezékiel: gratulálok a szélsőségesektől szokásos, már-már elvárt, színvonaltalan, logikátlan, gyűlölettől elhomályosult kommentedhez. Ha a szájad széléről letörölted a habot, majd gondolkozz el azon, hogy miről szól a cikk, annak mely részére reflektált az általad gyalázott komment és Te mennyire nem értetted mindezt. Azon is elgondolkozhatsz, ha lesz rá időd és kedved, hogy Te is embernek születtél-e, a meggyilkolt és nyilvánvalóan ártatlan 5 éves gyerekhez hasonlóan vagy ennél többnek/kevesebbnek.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.10.18. 14:03:37

@rostás ezékiel: apropo, a metelt baratokrol jut eszembe, nem vagy te a szegedi csannadka?
nem artana, ha alaposabban megnezned azt a csaladfat, nehogy aztan kinos legyen, amikor kiesik a szekrenybol par zsido nagypapi..... :) :) :)

tusuanzen 2012.10.18. 14:05:06

még mindig az a véleményem, hogy a titkosszolgálatok állnak az egész mögött...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.10.18. 14:10:49

@Sztavrosz_:
Te szegény hülye fasz!
Nem a belügyminiszter szólalt fel, hanem az igazságügyminiszter.
Amúgy szerinted az a szemét, kurvákat futtató CIGÁNY galeri nem érdemelne életfogytot?

Te hülye kis szarházi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.18. 14:11:05

Tetszik, hogy ez index címlap, arról meg egy szó sincs sehol, hogy tegnap éjjel összevertek egy kalauzt Dunaharasztiban a bodzások.
Ezután kettős mércéről beszélni elég visszatetsző.

2012.10.18. 14:11:38

@ügyfélszolgálatos:

Nem bajod, neked sem, úgy látszik, hogy a dicső volt szuperdemokrata kormányotok bérelte zsoldosok parancsba kapták, hogy gyereket is öljenek, hogy ma és még évtizedekig ezután is az olyanok, mint te is, ezerszeres erővel visítozhassanak, és gyűlölködhessenek itt, olyanokra, akik sohasem tettek vagy tennének ilyet - a ballib mindenre kapható műnáci aljadékaival ellentétben.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.18. 14:13:01

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: öreg, ez a hangnem pont a fajvédők malmára hajtja a vizet, azt vágod?

ügyfélszolgálatos 2012.10.18. 14:22:01

@ekszvájzed: Pont az ilyen kreténektől kell okádnom akik nem látnak tovább az orruknál és csak az előre bemagolt propagandát tudják visszaböfögni.
@rostás ezékiel: Ez rád is igaz. Te és ekszvájzed pont a menetelő barom halmazba estek bele.

@Luzercica: Köszönöm, vagyunk még szerintem páran, de nem sokan. Semmi nem indokolhatja meg egy kisgyerek megölését. Semmi.
@madárvédőgolyókapkodó: A számból vetted ki a szót.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.10.18. 14:22:21

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Nagyjából leszarom, hogy kinek a malmára hajtja a vizet!
Azt viszont magasról NEM szarom le ha valaki ártatlan emberek lemészárlása kapcsán miniszterezik függetlenül az áldozat nemétől, bőrszinétől, vallásától, szexuális orientációjától!

Ahhoz (normális esetben) nem kellenének miniszterek, hogy jogbiztonság, közbiztonság létezzenek egy jobb sorsra érdemes országban. Ehhez csak normális emberek kellenek!!!!!!!!!!!!!!!

Bocs az alpári hangért!

is 2012.10.18. 14:23:29

@rostás ezékiel: de. esetleg az ügyhöz is van kedved hozzászólni, vagy te bármilyen témában bodobod, hogy "tetves cigány", azt annyi?

kzoltana 2012.10.18. 14:24:44

Na, Vona úr, a Jobbik szerint ki a tisztességes és ki a nem az?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3164_vona_a_kispofa

2012.10.18. 14:34:40

@ügyfélszolgálatos:

Én pedig azt látom, hogy te is csak ugyanazt a kötelező (előírott és elvárt) rinyálást (- képesek voltak egy gyereket, ez rettenet -), műveled, mint annyi más hites társasd itt, akik felültek egy óhéber üzleti fogásnak, amit pont ezért csináltak, hogy itt (is) óbégassatok ... Miközben mondjuk a cigányok által tucatszám baltával szétvert fejű, kitolt szemű mamókák, vagy megalázott és megfojtott gyereklányok egyáltalán nem izgatnak, ha csak a magad módján nem.

town 2012.10.18. 14:35:08

Egyszer úgyis kiderül, hogy kik rendelték meg ezt a gyilkosságsorozatot. A hivatásos katonától, meg a kibucos elkövetőtől.
És az is ki fog derülni, hogy ki profitált ebből akkor a legtöbbet. Bár azt lehet sejteni most is.

town 2012.10.18. 14:42:11

@ügyfélszolgálatos:

"Semmi nem indokolhatja meg egy kisgyerek megölését. Semmi."

Kivéve, ha megbízása van, mert akkor nem szoktak szentimentálisak lenni.

Szögi Lajos kislánya is ennyi idős volt, amikor végignézte, hogy meglincselik az apját. Utána a gyilkosai kártérítést követeltek a "lincselés" szó miatt.

Környezettudatos 2012.10.18. 14:45:11

@rostás ezékiel: Erre akkor sem ez a válasz te faszkalap! Te védőnő férje! Akik ezt csinálták, szarabb alakok a cigánynál, akit agyonlőttek!

ErrOr 2012.10.18. 14:48:26

@Környezettudatos: pont ezen kellene elgondolkodni, hogy miért ilyen célpontokat "választottak" az elkövetők.
Remélem kiderül, hogy ki áll az egész mögött, de asszem ez is 9128319238 évre titkosított lesz.

serpico 2012.10.18. 14:49:44

@rostás ezékiel:
Gyereked van? Vagy csak védőnő a feleséged, és akkor már igazad is van.
Mit éreznél az utolsó percben tudod meghalsz de az 5 éves gyereked szétlőtt feje van a mellkasodon? Nem tökkmindegy milyen ember éli ezt át?? RÉSZVÉT BAZDMEG RÉSZVÉT!

Környezettudatos 2012.10.18. 14:51:07

@kzoltana: Ez egy ritka szar blog. Valóban, aki nem dolgozik, az ne is egyék. Akár tetszik ez a blogolónak, akár nem.

2012.10.18. 15:01:29

@serpico:

Szabad kérnünk egy kis részvétet az amorfra rugdalt fejéből vérző, utolsó pillantásával kislányait féltő Szögi Lajos iránt, aki egy jószándékú, becsületes tanár és rendes ember volt, ajki segíteni állt meg egy elsodort gyermeknek? Meg a fekete cafattá égett bőrrel 3 napig haldokló Pénzes Henriettának, mondjuk? Csak nekik, hogy túl ne részvétkedd azért magad ...

Taxomükke (UK) 2012.10.18. 15:02:25

@fingerbangs: Mi az hogy "és"?

Ezeket a gyilkosokat ki kéne végezni. Nem vagyok egy kegyetlen ember, ezért nem kínoznám meg őket előtte, de a kivégzés a minimum.
Aki meg helyesli, amit tettek, annak tíz év kényszermunka. Csak mert nem vagyok kegyetlen.

town 2012.10.18. 15:03:09

@ErrOr:

Ha le akarnám járatni a szélsőjobbot, én is így csinálnám. Gondosan megtervezném, hogy kizárólag dolgos cigányok halljanak meg, különböző falvakban. Akiknek a temetésére is elmehet az egész politikai osztály, mégsem 1 bünöző temetésén kell sopánkodniuk.

Másfelől ez a gondos tervezés teszi hiteltelenné az egészet. A szereplők nem különben. Kibucban dolgozó szélsőjobbos, Hitlerimádó?

emberkedek 2012.10.18. 15:03:14

Ezt a Gyurcsányék rendelték meg anno, erre van többek közt a 80+ éves titkosítás, a kamu vádak és tanúk és az azóta bizonyított elkövető nélküli események.

2012.10.18. 15:12:12

@Taxomükke:

Akkor kezdd talán a büntetést hamar végrehajtani, kezdve a korabeli megbízó kormányon, élén a demokrácia élő szobrával, és még saját magadon is, mert valójában te is helyesled ezt a szériát, hiszen kiagyalói elérték vele, hogy tényleg, igazán, tiszta szívből gyűlöld a magyart (amit ők annak neveznek), ha addig csupán félszívvel tetted volna is. Tehát ne habozz, és torolj, én szurkoklok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.18. 15:14:08

@town: de szerencsere a szeljobbot mar evtizedek ota nem kell lejaratni, hiszen a II. vh utan is nem keves gyilkossag es buncselekmeny kotheto hozzajuk...

nopánick (törölt) 2012.10.18. 15:18:48

@ügyfélszolgálatos:

Eltévedtél... nem a jobbos, hanem a BALOS és TITKOS SZOLGA támogatóiktól.

2012.10.18. 15:19:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Öntsd már magad nyakon, és húzz el a vérbe, te beteg ávós. Aki bűnöző itt, az te vagy, és bűn mindaz, amit a nálad rendesebb emberekre zúdítasz. Mit csináltak a te szellemi atyáid, inkább arról regélj ... Provokátor.

Volner Peter (törölt) 2012.10.18. 15:20:12

Ebben az egész ügyben azt nem értem, hogy az elszánt bűnözők, hosszú felderítőmunkával és jelentős anyagi befektetéssel szegény sorsú, munkás cigányembereket és családjukat támadták meg teljesen értelmetlenül.
Eközben egyetlen cigánybűnöző sem került terítékre, akik naponta fenyegetik a békés lakosokat, pedig arra bőven lett volna igény.
Nektek nem furcsa ez a helyzet?
Nekem teljesen hiteltelen, mert ehhez négy elmefogyatékos kellene teljes egyetértésben, de nekem egyik elkövető sem tűnik annak.
Szándékosan nagy felháborodást kiváltó bűncselekményt elkövetni teljesen értelmetlenül?
Nem áll össze a kép.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.18. 15:24:15

@ekszvájzed: lehet, hogy a te ertekrendedben helyes masok elkussoltatasa, dse en ezert kitepem a gumigerimncedet es halalra korbacsolak vele anyad hatan:-)

nem mondod meg mit csinalok es mit nem, szemet naci, mert a beled kitaposom:-)

csak az erobol ertetek? rendben....:-)

rostás ezékiel 2012.10.18. 15:29:29

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Ha nem tudnám, hogy úgy búvik meg az ajvékoló pofád mögött a nemzetáruló gyűlölet, mint ávós bőrkabát alatt az ólmosbot, azt hinném, hogy csak egy mezei gyökér vagy. De mivel tudom, így neked is, meg a sajnálkozásért fizetett kommentelő zsidóbérenc haverjaidnak is azt üzenem, hogy költsétek a júdáspénzt, amíg tehetitek. Aztán amikor majd arra mész haza, hogy anyád-húgod-feleséged is végigrakta már a karamell csorda, de még mindig kanosak, miközben a végbeledbe hatol a kék eres cigánybrokker, gondolj rájuk továbbra is őszinte szeretettel, mert (szerinted) végül is ők is emberek.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.18. 15:36:46

Mit rinyáltok? A zsidók naponta gyilkolják az őslakos nőket és gyerekeket!

Az nem baj, cigánybuzik?

Démonmac1 2012.10.18. 15:39:38

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
ha ez így lenne, hogy az ördögben vagy még életben?:))
gondolkozz :D

town 2012.10.18. 15:40:33

@Volner Peter:

A megrendelők tudták, hogy így nagyobb lesz a felháborodás. De pont itt számították el magukat, mert az emberek ettől kezdtek el gondolkodni a miérteken.
Egyszerű rasszista bemegy 1 cigánytelepre, felperzseli a fél telepet válogatás nélkül.
Itt pedig kilóg a profinak a lólába. Utána tiktosítják az ügyet? Az emberek meg hülyék?

Ezért nincs érdeklődés a per iránt sem.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.18. 15:41:30

@Démonmac1: Úgy, hogy szerencsére nem Palesztinában élek, vigyorgó majom.

Démonmac1 2012.10.18. 15:44:34

@negondolkozz!majdénmegmondom!: az nem mentség :) (és nem is védene meg) - az összes széljobber portál azon vernyákol, hogy így világméretű összeesküvés, meg úgy jaj jaj. Aztán még sem történik velük soha semmi. Évek óta itt fotelnáciskodsz, de még mindig életben vagy:)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.18. 15:49:47

Helyes. Viccblogon röhögjünk együtt! :)

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.10.18. 15:53:48

@Volner Peter: Dehogynem, pont ettől áll össze. Ezért tojja le mindenki az egészet, hiába erőlködik itt az LMP, MSZP, Milla, akár ezer bloggal is.

cnt 2012.10.18. 16:04:28

Ezért _is_ költöztem el Magyarországról.
Nem akarok egy levegőt szívni ilyen emberekkel, akik így gyilkolnak (ami nincs rendben nyilván, merthát mégiscsak), de azokkal, akik szerint a tetű csak a cigányok sajátossága, azokkal sem.

Neonáci itt is van, csak valahogy olyan más azért mégis.

2012.10.18. 16:14:07

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Látod, ezért vagy te az, ami. Csak hogy tudd, egyem a harmatos lelked. Óvodába jártál azért, vagy még ez is kimaradt? :) Igazi Pisi ...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.18. 16:18:15

Üzenet azokhoz a külföldi, magyar és nem magyarokhoz akik részt kívánnak venni a kormánypárti békemeneten.

Önök nem a mi országunkban élnek!

Önök egy fél feudális, fél fasiszta, a demokrácia szabályait nem tisztelő kormányt és pártot támogatnak részvételükkel!

Mi nem akarunk az Önök országában a kormányuk mellett tüntetni!

Kérjük, Önök se tegyék ezt nálunk!

2012.10.18. 16:26:29

@Gyűlik a trágya a békamenetre, ki ellen is?:

Akkor Zuroff barátunk élőláncos kutyái, az összetrombitált nemzetközi diákbrigádja mit keresett itt, még Párizsból is? Vagy a buzimenetet vezetni is beállott amcsi-görög provokátor diplomatanő, aki nem mellesleg cigányügyekbe is beleszól? Vagy az amcsi pofa, aki Gyöngyöspatán kavarta a szart, a cigánybuszoztatással, azok mit kerestek és keresnek itt? És ha nincsenek is itt, miért mondják meg az országnak odakintről, akár egy amerikai kongresszusi ülésen, vagy egy újságban is mások, hogy mit csináljon, és mit ne?

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.10.18. 16:51:07

A liberálnáci, magyar ellenes, rasszista taszbűnöző provokátorok rossz, forgatókönyv írót kértek fel, sok milliós CEU ösztöndíjért cserébe!Ezért sajna nem áll meg a lábán az "ügy"!

2012.10.18. 16:51:57

@Gyűlik a trágya a békamenetre, ki ellen is?:

Ellenetek gyűlik a trágya, amit a ti disznaitok szartak, csak tudd. És pont a képetekbe röpül, ahova kell.

A lengyelek nem sokkal az ő, kissé valódibbnak bizonyult rendszerváltásuk előtt nem sokkal, már 1980-1983 között kissé jobban megtudták, mint akár már Bierut alatt, mit is takargat az az "emberarc" ...

És az ő már halott elnökük gépét is ugyanazok a jó barátaik tették taccsra, akik már Nagy Katalin cárnő óta annyira-de-annyira szeretik őket, amit többször is kimutattak már, elég, ha csak egy kronológiát fellapozol.

Általam sorolt "barátaink" sem itt élnek, mégis úgy vélik, van közük beleugatni. Őket nem kéred, hogy ők se tegyék?

Félfeudális ám ... Urak helyett urak már az elvtársak is nagyon tudtak lenni, a maszop egész vezérkara is ide értendő. Tudod, a Monarchia volt még félfeudális, mondjuk. Akkor viszont a mai libbantak ősapái és ősanyái még nemigen panaszkodtak rá ...

ethan blow 2012.10.18. 16:57:36

Ötéves gyereket fejbelőni sörétes puskával. Erre nincs épeszű magyarázat semmi. Teljesen mindegy, hogy cigány, vagy nem cigány, meg hogy van-e cigánybűnözés, vagy nincs. Teljesen irreleváns a tett szempontjából. Ilyet ember nem tehet a másikkal, ezeknek lógniuk kellene, de még az is túl kegyes halál lenne nekik. Aki meg egyetért velük, sürgősen keresse fel orvosát, gyógyszerészét, mielőtt komolyabb bajt csinál a szimpla agyatlan faszkodásnál. Szerencsétlen világban élünk, és elképesztően félelmetes némelyik komment itt, remélhetőleg 12 éves idióták próbálnak trollkodni, máskülönben elég nagy bajban vagyunk.

ügyfélszolgálatos 2012.10.18. 17:00:44

@ethan blow: Az ekszvájzed és a többi hasonló baromnak hiába is magyarázod ezt. Az én kommentemből is csak annyit értelmeztek, hogy előadhassák a hányingert keltő dolgaikat.

town 2012.10.18. 17:10:01

@ethan blow:

Választások előtt demonstrálni, hogy mekkora a széljobb veszély, és milyen rossz lesz a népnek, ha ilyen pártra szavaznak

pont 5 éves gyereket kell fejbelőni, hogy hatásos legyen. Aztán még pár dolgozó romát, és teljes a siker.
Hogy nézett volna az ki, ha egy bűnöző cigányt lőnek le, és a politikusoknak az ő üvegkoporsója előtt kellett volna a rasszizmust ostorozni.

Egyébként senkit nem zavar, hogy ez az ügy titkosítva van? Ha mindegy úgy van ahogy azt akarják hogy higgyük, minek a titkosítás? Téged érdekel egy olyan bírósági tárgyalás, ahol az ügy lényegét nem tudhatod meg, mert államtitoksértés lenne? Őszintén engem nem. Ez nektek a nyílt társadalom?

renz 2012.10.18. 17:14:55

Nem nehéz találni több esetet is, amikor többnyire (vagy inkább mindig?) cigány anyák... akarom mondani állatok a saját újszülött gyereküket hagyták magukra, de volt amikor a pottyantós vécébe dobták az éppen megszületett gyereküket. Akkor miért nem volt ekkora visszhang?

Nagyon sajnálom a kisfiút és a megsérült kislányt (mást nem), de szokás szerint ismét a kettős mérce győzedelmeskedik.

Rick Carton 2012.10.18. 17:25:18

Kit érdekel ez az egész?

A lakosság nagy részének megvan a véleménye a történtekről, csak senki nem meri elmondani.

vlgymir 2012.10.18. 17:55:53

@Rick Carton: Nagyon hálás lennék, ha megtudhatnám, hogy mi a többségem véleménye, és miért nem merem elmondani.

2012.10.18. 17:59:06

@ügyfélszolgálatos:

Szép kis demokrata avatároddal nekem fejbelövésekől ne magyarázz, meg a haverod se, az itteni szélballib igazi hazájában már ezt is vérprofi modon csinálták-csinálják a tieitek az ottani "cigányokkal", felnőttekkel-gyerekekkel-öregekkel egyaránt, úgyhogy mostmár egy mukk se. Persze volt kiktől eltanulniuk :) ...

Persze hogy lógjanak, meg szenvedjenek is mellé, de a parancsot kiadókkal együtt, én ezt tenném hozzá. Ilyenkor kéne ám vissza még nektek is a jó öreg halálbüntetés, mi? Álszentek ... A megbízóik és a szponzoraik, a valódi kitervelők tényleg nem érdekelnek titeket, hogy ennyire megszállottan és csökötten lökitek itt ezt a kizárólagosan sugalmazó "lógjanak a nácik" dumát ???

2012.10.18. 17:59:51

@vlgymir:

Te vagy a többség? Akkor nosza, hajrá. De csak akkor, ha tényleg te vagy az ... :)

wilson77 2012.10.18. 18:01:22

Tessék mondani, itt vannak normálisan gondolkodó emberek, vagy csak szar, mocsok nácik vannak?

-wilson

vlgymir 2012.10.18. 18:06:26

@ekszvájzed: Nem tudom, hogy én vagyok-e, vagy, hogy azt gondolom-e, mint a többség. Fogalmam sincs mit gondol a többség, de meg szeretném tudni, hogy eldönthessem, hogy oda tartozom, vagy nem. Már ez is baj?

NoBody 2012.10.18. 18:14:11

Egy 5 éves gyerek, az csak gyerek, az nem cigány, nem zsidó, nem magyar, nem náci, nem szoci, nem libsi, csak egy gyerek. Egy gyerek, akinek ezekről itt fentebb fogalma sincsen, mert GYEREK...

Gyereket ölni megbízásból, vagy nem megbízásból, teljesen mindegy, számomra olyan bűn, amit azonnal meg kell torolni.

bgp 2012.10.18. 18:30:53

@rostás ezékiel: minden ilyen gyilkosság undorító embertelen cselekedet. Itt most nem a cigányok által megölt emberekről van szó.
Indíts blogot róla és majd oda is be lesz írva, hogy embertelen gyilkosok akik ilyet tesznek.

vlgymir 2012.10.18. 18:38:59

Mivel voltak egyesek, akik azt merték állítani, hogy tudják mit gondol az esetről a többség, megkérdeztem, ugyanmár mit is. De válasz már nem érkezett. Ezért most ide írom a véleményemet, ha tetszik, ha nem: Szerintem minden ember, aki törvényt sért, az bűnöző, és ezalól az sem menti fel, ha mások is bűnözők, így azokkal értek egyet, akik a cikkben szereplő bűnözőket nagyon sokáig rácsok mögött szeretnék látni.
Ugyanakkor szerintem e fenti szabály mindenkire érvényes párttagságtól, bőrszíntől, vallástól, szexuális beállítottságtól, és egyéb csoportképző ismérvtől függetlenül. Ha lenne hatékony bűnüldözésünk is, akkor ilyenekről nem is kéne beszélgetni.
Simán kiráz a hideg attól, hogy egyesek azzal próbálják magyarázni a gyilkosságokat, hogy mások is követnek el rémtetteket. Lehet, hogy a kisebbséghez tartoyom ezzel, de minden bűntényt külön-külön kell megítélni és kezelni.
Azokkal kapcsolatban, akik ártatlan gyerekek gyilkolnak, más jogszabályokat kellene alkalmazni.

2012.10.18. 18:42:42

@wilson77:

Egy hülye, óvodás stílusban kekeckedő, és mellé még vérlázítóan modoros, és magát kényszeresen felsőbbrendűnek képzelő tag van, aki nem veszi észre, hogy mekkora segg is ő valójában, és, képzeld, épp wilson77-nek hívják ... Remélem, ismerős.

A "szar mocsok nácik" és a "normálisan gondolkodó" emberek" közös halmaza pedig nagyobb, mint képzelnéd, csőlátókám. Ott van egy csomó, mindjárt a bájos, mediterrán Erecben, de akár még itt is egy-egy Milla tüntetésen ... :) Nem vagy te inkább csökött egy kicsikét, hogy lehetőleg egyikbe se férj bele? :)

Rick Carton 2012.10.18. 18:46:15

A demokrácia jegyében nem lehet kommentelni az Index avasi videóját, ami tele van hiperolcsó trükkökkel (szokásos: cigány oldalról a normálisakat, míg magyar oldalról a tényleg suttyókat emelik ki, egyéb hatásvadász OKJ-s szintű filmtrükkök).

Senkit nem érdekel ez a per. Az embereket az érdekli, hogy nyugalom legyen, és ne verjenek agyon heti egy öreg nénit vidéken.

wilson77 2012.10.18. 18:49:07

@ekszvájzed:
Kedves ekszvájzed!

Magadra ösmertél?

-wilson

2012.10.18. 18:50:09

@vlgymir:

Nem magyaráz itt senki semmit, hanem az a kérdés, hogy kinek az érdeke, hogy épp az egésznek a lényegét hallgassák el, és titkosítsák 80 évre, szocik-libsik és a fityesz békés egyetértésben. Ez a baj, meg az a széllibbant hiszti, amit az akciósorozattal keltettek, jól átgondolt célokból, beleértve egy gyerek megölését is ...

Ja, és a "gyerekezőknek", akik szerint "egy gyerek csak gyerek" ... "Maugli" a Blaháról rémlik még, okos kis demokraták? ... :) Persze, hogy ez a gyerek épp nem olyan volt, de csak az árnyalatok miatt mondom, amiket állítólag annyira szerettek, ti művelt libbancsok, postmodernice.

2012.10.18. 18:51:43

@wilson77:

Amennyiben engem hívnak wilson77-nek, akkor kétségkívül ...

wilson77 2012.10.18. 18:57:28

@ekszvájzed:
Kedves ekszvájzed!

Nem kenyerem a személyeskedés, nem szeretem, ellenben veled.
Ugyanakkor te csak szeretnél lenni wilson77-nek.
De te csak ekszvájzed vagy.

üdv:
-wilson

vlgymir 2012.10.18. 19:00:53

@ekszvájzed: "az egésznek a lényegét" Mi a franc lehet az, amihez kell négy bolond, aki elkezd lövöldözni, hogy aztán börtönbe varrják, ha kiderül, valami megbízásból, valaki érdekében, és még lényege is van?
Nem hallottam, hogy az adott üggyel kapcsolatban bármit is titkosítottak volna bárkik is. Link van?

town 2012.10.18. 19:02:19

@NoBody:

"Gyereket ölni megbízásból, vagy nem megbízásból, teljesen mindegy, számomra olyan bűn, amit azonnal meg kell torolni."

Honnan szeded, hogy nem lesz megtorolva? Most van a bírósági tárgyalás, vagy már te előre tudod hogy nem kapnak semmit?

Meg lesz torolva, de mondjuk úgysem tudod meg, ha pár év múlva kicsempészik őket, vagy kapnak tanúvédelmet, új személyazonosságot, aztán máshol boldogan élnek a "szolgálataikért".

Ahogy azt sem tudod meg, ha nem is ők voltak, csak elvállalták, és az igazi gyilkosok már valahol máshol "dolgoznak".

Tudod, ahol titkosítanak egy ügyet, ott bármi megtörténhet.

Mindenestre szintén árulkodó volt, ahogy a szegény kisfiúnak összedobták az üvegkoporsóra valót. Valakiknek lelkiismeretfurdalásuk volt. És az a sok látványos temetés, ilyet magyar ember nem sokat lát, főleg nem a saját temetésén, mégha a legdurvább módon verték is agyon.

2012.10.18. 19:07:26

@vlgymir:

A külön erre felállított parlamenti vizsgálóbizottság titkosította az eljárása lezárultával a nyomozati anyagot, meg a jelentéseket, és ebben a politika mindkét oldala egyetértett. Ez azelőtt volt, hogy a per egyáltalán elkezdődött volna. Linket nem tudok, járj utána, erre emlékszem akkoriból, és azóta sem hallottam semmit a "cigánygyilkosságok-jelentésről"

finom szaftos oldalas 2012.10.18. 19:13:23

@town: Ott a pont... elvakult szélsőjobbos bosszúálló, ha már úgy dönt, hogy cigányt írt, nem olyan célpontokat választott volna ki tendenciózus módon, akik semmilyen konfliktusban sem álltak a környezetükkel. Talált volna bőven olyanokat, akikre mindenki azt mondta volna: " Megérdemelte..."
Itt inkább az volt a cél, hogy a jó érzésű emberekben felszítsák a szélsőjobb elleni hangulatot. Szerintem.

town 2012.10.18. 19:13:37

@ekszvájzed:

Majd elmagyarázzák, hogy a titkosítás a fedett nyomozók miatt kellett. Bruhaha.
A per érdektelen, mert az emberek átlátnak a szitán. És nem kellett hozzá a Jobbik, okoskák.

A Tyne folyó déli partja 2012.10.18. 19:15:12

@rostás ezékiel: és az téged nem zavar, hogy nem a gyilkoló, rabló, stb. embereket öldösték le, hanem csak úgy vaktában mindenkit, aki cigány?

2012.10.18. 19:17:29

@finom szaftos oldalas:

Ezt mondom én is, de nincs annyi eszük, hogy megértsék, hiszen nagyon jól tudja mindenki, még az az áldott jó rendőrség is, hogy kikkel van a baj, mégis azt veszik elő, aki erre hívja fel a figyelmet. Egy valódi kukluxklán mondjuk első körben Olaszliszka elhírhedt utcájába terepjárózott volna, légvédelmi géppuskával ... :)

2012.10.18. 19:18:43

@A Tyne folyó déli partja:

Nem vaktában, hanem előre elkészített tervek szerint, és elyszíni megfigyelések uán, vagy te nem olvastad eddig ezt a blogot?

vlgymir 2012.10.18. 19:18:47

@ekszvájzed: Kösz. Már emlékszem. Viszont aggaszt az, hogy pl. town a titkosítás tényéből hirtelen azt a következtetést vonja le, hogy a valakiknek, akik összeadták a koporsóra a pénzt lelkiismeretfurdalásuk van sugallva ezzel azt, hogy talán ezek a valakik voltak a megbízók. Ebben nem az aggaszt, hogy vannak, akik ilyen jó logikával rendelkeznek, hanem az, hogy ezzel megint kisebbíteni lehet azt a tényt, hogy gyilkosságsorozatról van szó. Az elkövetők, ha bebizonyosodik, hogy ők voltak, akkor sorozatgyilkosok. Nem pusztán egy kocsmai verekedés résztvevői, akik hirtelen felindulásból elfajultak, hanem előre kitervelt módon gyilkoltak.
Remélem kiderül, hogy miért, és remélem nem kell egyikkel sem (beleértve a feltételezett megbízót, ha geyáltalán van) összefutnom a körúton még véletlenül sem.

2012.10.18. 19:20:01

@A Tyne folyó déli partja:

Bocs: "helyszíni" és "után" ... Szóval kicsit sem zavar, hogy ez egy megrendezett színjáték volt, ahogy ezek után most ez a per is az?

gyedmaróz 2012.10.18. 19:20:30

Ilyet nem lehet csinálni, mégpedig azért mert senkinek nincs joga más ember életéről dönteni.
Mert itt mi van: Nobel-díj várományos 200 Iq-jú egyének elkezdenek válogatás nélkül lövöldözni. Kikre? Akikre ők gondolják. És ha holnap engem gondolnak?
Az apa egyébként egy deviáns félállat volt, a gyilkosokhoz hasonlóan.

2012.10.18. 19:26:31

@vlgymir:

Nézd: ezek négyen mind kő-buta zsoldosok, összességükben is túl kevesek ahhoz, hogy agytröszt, meg hatósági zaklatások, és a cigótelepek körül általában azonnali gyilkosméhekkaptára-effektusok nélkül végigcsinálhassanak egy ilyen túrát. És honnan volt nekik, a csóró, lump veteránoknak 3 milliót érő távolsági pukkantójuk, és miért hallgattatták el őket az ügyészek, mikor még a per korai szakaszában valami összekötőket kezdtek volna emlegetni, és lett fontosabb akkor inkább a horogkeresztes tetkójuk, meg a barátnőikkel folytatott viszonyaik elemezgetése?

town 2012.10.18. 19:32:51

@vlgymir:

"Viszont aggaszt az, hogy pl. town a titkosítás tényéből hirtelen azt a következtetést vonja le, hogy a valakiknek, akik összeadták a koporsóra a pénzt lelkiismeretfurdalásuk van sugallva ezzel azt, hogy talán ezek a valakik voltak a megbízók."

Ne csúsztassunk, ha kérhetem!
Town nem csak a titkosítás tényéből, és nem csak a temetések körülményeiből gondolja azt amit.

Levezettem, hogy éppen az áldozatok miatt, rendes dolgos cigányok halnak meg, és éppen a megtervezettség miatt gondolom azt amit.
A szélsőjobb elleni küzdelem, amibe úgy látszik sok minden belefért

A választások előtti idők, az üvegkoporsó, a látványos temetések, a titkosítás mindezt csak megerősítette.

Konteók gyártása ma még Magyarországon sem tilos, sem büntetendő, és nem fasizmus. Főleg hogy sokan vagyunk még így.

Ez a cigánygyilkosság per is mutatja, hogy bár minden alkalommal Index címlap, és még így se éri el az ingerküszöböt.

vlgymir 2012.10.18. 19:35:59

@ekszvájzed: Nem tudom. De amikor én azt mondom valamiről, hogy "tudom", azt azt jelenti, hogy megbízható forrásból tudom. Nem vagyok hajlandó feltételezésekkel foglalkozni csak érdeklődésből. Már írtam, hogy remélem kiderül az igazság, és mindenki, ismétlem mindenki, aki részt vett az ügyben rács mögé kerül. Mást jelenleg nem tehetek az ügyben.

ember100 2012.10.18. 19:40:18

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Helló !
OK haver Te összeverhetsz engem , én agyonlövetem a faterod meg az ötéves fiad !
Mondd Te nooooormális vagy ???

vlgymir 2012.10.18. 19:41:21

@town: Értem a logikádat. Az előbb felületesen olvastam, de ezzel nem vagyok egyedül, de még fejlődhetek. Maradjunk annyiban, hogy az általad felsorolt premisszákból erre a következtetésre is lehet jutni. Igen, erre mindenkinek joga van, szerencsére a szabad gondolkodás még nincs betiltva.

135711 2012.10.18. 19:50:00

@town: Látom vannak, akik tudják mi van a cigánykérdés mögött. Legalábbis egyezik a véleményünk. Mesterségesen gerjesztett probléma, mert a társadalom a rendőrséggel együtt régen is megoldotta a maga módján.
De már "jogaik" vannak, vesztenivalójuk meg nincs.

2012.10.18. 19:53:09

@ember100:

Nem érted. Épp azt feszegetjük itt egy páran, hogy az itt terítékre került áldozatoknak a tényleges cigánybűnözéshez semmi közük sem volt, és ez egyáltalán nem lehetett véletlen. Nem volt semmilyen ok-okozati összefüggés. A jogos egy valódi érző és cselekvő "brigád" részéről éppen az lett volna, ha pl. mondjuk a "Muki" gyerek cellájának ablakába lőnek be egy napalm-gránátot, akár kéri tőlük ezt a Pénzes Henrietta családja, akár nem, ha érted egyáltalán, miről beszélek.

babakék 2012.10.18. 20:00:04

@rostás ezékiel: Nem, én tőled hányok. Aki bűnöző,az bűnöző, ha magyar, ha cigány. Nekem a bűnözőktől kell hánynom, pl. azoktól akik agyonvernek embereket, s azoktól,akik embereket, GYEREKEKET gyilkolnak, de tőled még jobban, mert kettős mércével mérsz és véded a gyilkosokat.

town 2012.10.18. 20:04:41

@ekszvájzed:

De egy Muki vagy a Sztojka koporsójánál hogy tudott volna hitelesen sirdogálni a politikai elit, hogy mekkora rasszizmus van, és jön fel a Jobbik? :-)

Kitalálták ezt, és pont ez lett a gyanús. Azon a részen, ahol még gondolkodni is akarnak.

01234567 2012.10.18. 20:06:44

@Volner Peter: Ezt már én így ugyan így kérdeztem itt vagy 3X....Nincs rá válasz...

2012.10.18. 20:16:28

@babakék:

Nemtom mi van má' ezzel a Rostással, egy jó ideje meg se szólalt és még mindig rajta rugóztok ... :)

Nem véd itt gyilkosokat senki, hanem azt nézzük, hogy "cui prodest?" valamint azt mondjuk, hogy, ha lehetne, inkább ne gyilkosozzanak azok, akiknek szellemi fivérei & nővérei a szent ballib nevében ugyanúgy vagy brutálisabban vesznek el vagy nyomorítanak meg gyermeki és felnőtti életeket, nemcsak itt, de a széles evilágon.

Azaz ne csak itt, ezen csinált ügynél ragadjatok meg, mert erre lettetek kondicionálva, hanem nézzétek meg, hány gyerek ill. nemgyerek válik a csodás "új világrend" ilyen-olyan áldozatává nap-mint-nap, aztán lehet sírdogálni a krokodilkönnyeket.

2012.10.18. 20:24:55

@town:

Így van, és hogy rohantak egyszerre, varázsütésre, minden egyes temetésre, köntösüket szaggatva, szinte az egész kormány, dörgedelmes hites főszakállukkal egyetemben a teljes magyar többségi lakosságot hívva tetemre ... Aki meg valamiért nem ért volna rá eljönni, szép nagy fekete pontot kapott volna :) Ezt már csak Sztálin és Kim Ir Szen elvtársak egykori temetése múlhatta felül, nem tudom, hogy a főpapagáj itt is elsírta-e magát látványosan, szinte már-már szamár módra bőgve ... :)

town 2012.10.18. 20:25:29

Akkor még megkérném a blog szerkesztőjét, hogy alkalomadtán, a hiteles tájékoztatás jegyében, rakja be ide azt a fotót is, ami a gyilkosság idején készült, és igen az 5 éves kisfiú lelövésének a helyszínén

az oda levonult cigány vezetőkről, élükön Kolompár Orbánnal, ahogy felszabadultan röhögnek a gyilkosság helyszínén, a ház telkén.

Köszönöm
Town

01234567 2012.10.18. 20:30:03

@finom szaftos oldalas: Egy tipikus szélsőjobbos heccbűnténynél eleve tudatják ki volt. Ott a tetthelyen, mivel friss a fájdalom, akkor üt, abból lesz nagy botrány. Lásd Nácik: Horogkereszteket festettek a falra, sőt az életben hagyott áldozatokban tudatosították hogy ki volt.Klu-klux-klan ugyan ezt, a tettei után az égő keresztel...hadd ne soroljam. Ilyen tervezés, szervezés mellett pont ez kerülte el az elkövetők figyelmét? Mit vártak attól hogy oda sunnyognak este, lelőnek pár cigányt, aztán nyomtalanul elsunnyognak. Pont a fent említett esetnél, kicsin múlott hogy egyáltalán kiderült a tettük. És ha konkrét jelet hagyva felgyújtanak egy-két házat, bedobnak egy-két molotovot, belőnek ablakokon, ugyan ezt érik el, és most max garázdaság, és nem az életfogytiglant várják. A botrány ugyan ekkora.Mielőtt! Én nem vagyok szélsőjobbos, sőt! A jobbikon pl. iszonyú sokat röhögök ( ez a Csanádkás történet ütős volt ) , de ez a történet nekem is nagyon sántít. És minduntalan eszembe jutnak Mór, és a körmendi gyermekgyilkosság...azt hiszem nem minden alap nélkül. Erről a titkosításról meg nem is tudtam...

telepi vagány (törölt) 2012.10.18. 20:39:12

@town: na ez az, a levonuló roma vezetők kedélyeskedtek, poénkodtak, nekik ez egy nagyon jó buli volt, reklám, ajvékolási lehetőség
---
magyart ölni nem bűn, sőt erény, ezt már több magyar bírósági ítélet megerősítette
...

szerintem is ebben vastagon benne voltak a titkosszolgálatok, ez a bűncselekmény sorozat kontroll, irányítás alatt zajlott, egyértelműen a baloldal és a romák profitáltak belőle
az nem tudom, hogy a magyar vagy külföldi szolgálatok, vagy mindkettő benne volt-e, de az érintettségük elég nyilvánvaló

akkoriban elég sok rejtélyes dúsgazdag amerikai üzletember is beszállt a romák kimenekítésébe, a médiahadjáratba, zavarkeltésbe különböző fedőcégeken, alapítványokon keresztül

volt már Magyarország ellen ilyen gerillahadjárat, a 90-es években a szlovák titkosszolgálat részéről

most sem hiszem, hogy pár magyar ötlete volt, valószínűleg ők strómanok, marionett figurák voltak egy nagy politikai, titkosszolgálati játszmában

town 2012.10.18. 20:55:38

@telepi vagány:

Akkor tudom melyik fotók ezek. Nyilván majd a poszter becsületesen azt is berakja, hogy milyen vidám volt a Kolompár az 5 éves kisgyerek halála napján. Mindig olyan hamar odaértek a gyilkosságok helyszinére. Talán túl gyorsan is?

Akkortájt derültek ki a korrupiós ügyei, és a "prikézsia" gárda ellen harcolt feszt, aztán jött ez a sorozatgyilkosság és a "fekete BMX"-ek".

Rossz aki rosszra gondol.:-)

town 2012.10.18. 20:56:36

@town:

telepi vagány: Akkor tudod, hogy melyik fotók voltak. Elütöttem.

albino combino 2012.10.18. 20:59:23

ha nem cigány lett volna az áldozat, egy büdös szó nem lenne róla. Vajon miért nincs megeroszakoltesmeggyilkoltnagymama-per.blog hu? Miért akar valaki ezen felkapaszkodva egy kis hirnévhez jutni egy gyilkosság sorozaton keresztül?

01234567 2012.10.18. 21:12:25

Amiben ebben a Blogban nincs válasz:
Mi alapján választottak helyszínt, áldozatot?
Hogyan, mi alapján választották ki az áldozatot, derítették fel a tetthelyet, figyelték meg az áldozatot (ez különösen érdekel, mivel az egyik áldozat dolgozni indult, ha jól tudom. )
Honnan szereztek pénzt?
Ha az volt a célja, amit a blog is állít, azt miként akarták elérni, ilyen idióta módon.
Miért nem egy nagyot "szóló" tettel akarták elérni a célt. Miért vállalták a sorozatot, aminél mindenki aki legalább egy krimit olvasott tudja, sokkal nagyobb a lebukás veszélye, és a büntetés is.
A gyermek áldozatokat miért? Mindenki aki kicsit is ember, tisztába van vele, gyereket ölni, legyen bármilyen rassz tagja, csak antipátiát vált ki. Eleve egy ilyen célnál "félre" viszi a reakciókat.
?

town 2012.10.18. 21:19:49

@01234567:

Nekem sincs semmi közöm a Jobbikhoz, nem is volt soha, de a gondolkodás jogát nem hagyom elvenni. És itt van mit gondolkodni.

Pláne úgy, hogy ez a blog is állandóan "terelgetni" akar, és minden segítséget megkap ehhez, pl örökös címlap.

Rick Carton 2012.10.18. 21:24:16

@albino combino:

Ez egy elképesztően rosszindulatú vállalkozás (mármint maga a blog). És kb. annyi köze van az érvelésének, világlátásának a valósághoz, mint egy gusztustalan észak-koreai híradónak, ahol a "jó" termésről és a jólétről számolnak be.

Egyébként nagyon gyanús, hogy dolgozó cigányokat és gyerekeket is öltek a gyilkosok.

Azt szeretném egyébként sokaktól kérdezni, hogy miért védjük a cigányokat ennyire? Mire kellenek ők?

Mert akiknek ennyire kell ez a sok cigány, annak kívánok egy olyan országot, ahol cigány mérnök tervezi a vasúti fékrendszert, kálvária téri cigány a gyógyszerész, és egy tarnabodi kancigány műti meg a gyerekét. Biztosan nagyon jó lesz.

albino combino 2012.10.18. 21:32:33

@01234567: abszolút jogos kérdések. Ha tényleg az igazság bajnokainak érezték magukat, vagy csak szimplán rühellték a cigányokat akkor miért nem egy keménylegényt néztek ki maguknak? Az ugye nem lehet érv hogy tartottak volna tőlük, hisz fel voltak szerelkezve, simán elbántak volna egy vagánycsávóval is.
Én se értettem mik voltak a szempontok az áldozat kiválasztásánál. Valami nagyon nem tiszta a motivációjukkal kapcsolatban.
Ha csak azért öltek mert cigány volt az illető akkor miért pont egy olyat találtak meg aki A HIREK SZERINT egy normális, dolgozó ember volt, és miért nem egy kopaszkigyúrt uzsorás mercist lőttek szitává, vagy egy erőszakos bajkeverőt?

babhun 2012.10.18. 21:35:09

Elvakult nácik felgyújtottak egy házat, mert ott cigányok éltek. A menekülő apát és kisgyerekét agyonlőtték. Most embertelen tettükért fizetni fognak. Ennek a jóérzésű emberek örülnek.

town 2012.10.18. 21:39:46

@albino combino:

A válaszok titkosítva vannak, majd az unokád a Történeti Hivatalban megnézheti.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2012.10.18. 21:46:10

@rostás ezékiel:
Gratulálok. Csúcsot döntöttél.
Dobogós kommentben még senkit sem láttam zsidózni - ez tán még zsidó témájú cikkben sem olyan könnyű. De csiszolj még barátom a dolgon: a buzikat kifelejtetted!
A cikk témáját meg nyilván érted.

albino combino 2012.10.18. 21:55:33

@babhun: ha már cigányt akartak ölni miért nem valaki olyat aki rá is szolgált? Szinte minden faluban találtak volna egy olyat akire az összes falubeli azt mondaná hogy nem kár érte. De ők négyen összedugták a kis kobakjukat és kitalálták hogy egy tényleg szemétre való ember helyett egy dolgos romát és kisgyerekeket ölnek meg. Nem látod hogy valami nem tiszta ebben a sztoriban?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.18. 21:59:01

Mit csináltak már megint a cigányok ,hogy megint egy cigánysajnáltató posztot raktak a címlapra?
Nyilvánvaló,hogy egy ötéves gyereket megölni ok nélkül barmokra vall.
Ha árt az illetőnek egy családtag,amiért meggyűlöli az egész családot és ezért öl,talán még érthető de elítélendő.
Amúgy sosem fogjuk megtudni mi volt ott pontosan.
Szerintem is valami titkosszolgálati dolog van a háttérben.
Egyébként ezekkel az emberekkel miért nem csinál riportot az RTL vagy a Tv2 ?
Miért csak gyilkos cigányokkal?
Hadd lássa csak a sok rajkó,hogy embert ölsz és benne leszel a tévében?
Akik kitalálják az ilyen riportokat azokat is fejbe kéne rugdosni.
Amúgy meg azért is érdekes ez az egész,mert pont normálisabb cigányokat öltek,akikkel a lakosság nagy részének semmi baja sincsen.

01234567 2012.10.18. 22:12:14

@town: @albino combino: A blog elméletileg a perről szól. Éppen ezért nem értem. Mert így, tényleg csak arra jó, hogy hú de k@rva nagy rasszizmus van itt, vazze má lőnek is.
Én el tudom képzelni hogy ezek a mókusok tényleg a tettesek. Jó, vannak kételyeim.
De hogy ha törték is a fejüket ilyesmin, a konkrét ötlet nem az övék, a tervezés, szervezés meg még úgy sem, az nekem valószínűnek tűnik.
Több verzióm van.
A., Kocsma szintű hőbörgők, akik azon a szinten beszéltek ilyesmiről. Felfigyeltek rájuk. Komoly erők rájuk települtek. Vezetve, irányítva, rávitték őket a "helyes" útra, a fegyvert is a kezükbe adva, logisztikát, célpontot, végrehajtási tervet készítve nekik. Ők védik, hallgatnak róla, vagy becsapva öntudatosan. Vagy meg vannak félemlítve.
B.,Lehet, hogy csak néhány bűntény az övék a sorozatból, őszintén megmondva én ezekből a fejekből az első hármat nézem ki hogy ők csinálták.Aztán a fentebbi rájuk település. A többinél, lehet irányítással még egyet, esetleg kettőt. De van olyan, amelyiknél lehet egy, vagy egyikük sem volt ott. Aztán így "összerakták" nekik, és el kell vinniük.
C.,Egyszerű hülyék, mint Oswald.
...ezek szubjektív gondolatok, lehet ők voltak 100%-ig, de azt tartom a legvalószínűtlenebbnek személy szerint.

Menő vagy nem Menő 2012.10.18. 22:18:58

A titkosítás itt nyilván a nyomozati anyagra vonatkozik, mivel az ügy felgöngyölítése legnagyobb részben titkosszolgálati eszközök és módszerek alkalmazásával történt. Így van ez nagyon sok más komolyabb bűnügy nyomozati anyagával is.
A tárgyalás egyébként nyilvános szinte egészében.
Amúgy meg a moszat volt. ennyi.

01234567 2012.10.18. 22:22:20

@babhun: A móri Erste Bankot kegyetlen módon kirabolta Farkas Róbert és Horváth Szilárd....aztán még sem...Aztán Kaiser Ede meg Hajdú László...aztán mégsem...Aztán Weiszdorn Róbert és Nagy László. És hogy hogy nem, Nagy felakasztotta magát az előzetesben...Ja. Nem érted, a bűntény maga kegyetlen és undorító. De ez a kirakat per is. Neked az, hogy a titkosszolgálat alkalmazásában álló ember van közöttük, eleve figyelte őket a titkosszolgálat nem furcsa? Meg ilyen, igazán egyszerű (diplomatikus voltam) arcok ilyet tervezzenek, végre hajtsanak. És így? Ennyi időn keresztül, a titkosszolgálat szeme előtt, ennyiszer? Soha nem szoktál kételkedni?

01234567 2012.10.18. 22:32:27

@Menő vagy nem Menő: Hol voltak ezek a titkos szolgálati módszerek 2008 júliusától-2009 augusztusáig? Az ez alatt elkövetett 6 bűncselekmény során? A Moszad? Ezt ? Minek? Magyar szervek lehettek, esetleg, nagyon kis esélyt adok, valamely környező országra. De igazából, ez kinek lehetett érdeke? Így.
Aztán lehet, tényleg ilyen négy leépült kocsmarambo, de akkor az összes érintett magyar hatóság, titkosszolgálati szervnél kurva nagy rendcsinálás szükséges. Sürgősen.

Menő vagy nem Menő 2012.10.18. 22:34:51

@town:
Egyébként érdekes lehet a felvetés,ami egyfajta konteo kiindulópont is lehet, hogy ennek a négy vadbaromnak honnan volt kapacitása,információja,pénze,ideje,eszközei ilyen szintű előzetes környezettanulmányokra,a leendő áldozatok életmódjának,életkörülményeinek a feltérképezésére akik ráadásul viszonylag nagy területen szóródva,egymástól távol,eltérő környezetben éltek Kelet Magyarországon.

albino combino 2012.10.18. 22:50:53

@Menő vagy nem Menő: a miért se elhanyagolható kérdés. Miért pont azok az áldozatok akik? Oké, hogy falu széli ház, meg minden, de nehogy már ne találhattak volna olyat aki után nem sirt volna senki. Pont az áldozatválasztás miatt válik gyanússá a dolog, hisz ha lett volna legalább 1 szemétláda is akkor rá lehetne fogni hogy válogatás nélkül öltek, de ez túl feltűnő (nekem legalábbis), hogy pont a dolgos romát, a csillogó szemű kisgyereket vadásszák le, az agressziv cigánynak meg felé se néznek.

01234567 2012.10.18. 22:51:38

"környezettanulmányokra,a leendő áldozatok életmódjának,életkörülményeinek a feltérképezésére akik ráadásul viszonylag nagy területen szóródva,egymástól távol,eltérő környezetben éltek Kelet Magyarországon."
Nekem az a munkába induló áldozat szúrt szemet, de nagyon.

town 2012.10.18. 22:58:21

@01234567:

Aztán amikor elkapták ezeket, az áldozat apja és a kisfiú nagyapja azt állította, hogy nem látja bennük a gyilkosokat, nem bennük látja a gyilkosokat.
A cigányok azért eléggé intuitív népség.

De még ezek is lehetnek a gyilkosok, de hogy nem ezeknek a fejéből pattant ki semmi az tuti.
A politikai felhajtás, és az összes felsorolt körülmény 1 politikai gyilkosságsorozat felé mutat. A haszonélvezői elég jól körülhatárolhatóak, és nem a "fasiszta" oldal profitált belőle.

Aztán még titkosították is a részleteket, hogy minden gyanú elháruljon. Persze, mi meg hülyék vagyunk.

01234567 2012.10.18. 23:10:54

Az is furcsa, hogy ennyi mozgással a tetthelyen, előzetes felderítés, megfigyelés. Maga a cselekmény is, nincs tanú aki látta volna őket. Legalább is én nem tudok róla. Könyörgöm ezek amatőrök. egy hatos szériánál, ez profiknak is nehéz lenne.

2012.10.18. 23:47:36

@01234567:

Ez a fajta nem kételkedik. Odamondják neki: Piszkos magyar nácik öltek, lógjanak. Ezt pedig ezerszázalékosan a magáévá teszi, és kéjjel írja be az ilyen helyekre is, mint ez itt. És őneki, meg a hasonszőrű libbantaknak rendezték meg "nagyjaink" az egész műnáci fesztivált, már a csurkagyurka óta ...

Erre megy ki az egész cirkusz, hogy ez legyen a végeredménye, ez a primitív habzószájú tarkamagyar mentalitás, amely nem gondolkodik, nem kérdez, neki minden tény és való, amit ideológusai az agyába, vagy annak a helyébe tolnak.

De azoknak szellemben meg igenis lelkesen felvonul, jogotvéd, élőláncol, flesmobozik, anyázik, röhög, habzik, meg szarik, és gyűlöli az országot meg a többségi népét, ahogy csak a kicsi, ártatlan "szabadgondolkodó" lelke bírja, zabálom is neki meg.

Érdemi vitára, körüljárásra, kreatív hozzáállásra alkalmatlan, műliberális zombi, kár rá a szót vesztegetni, az ilyen indulattól hajtott beböfögés, meg a végtelenített nácizás, az telik tőle, ezért tartják, jó kutya. Csak néha kell szólni neki, hogy "feküdj" meg "helyedre", abból talán ért is.

2012.10.18. 23:57:14

@01234567:

Szerintem meg többféle harcteret járt zsoldosok ezek, akiket valami régi szemétséggel, amit tettek, együtt vagy külön, sakkban lehet tartani, és arra is készek voltak ezért, hogy utána a balhét elvigyék.

Annak idején pl. jól jöttek a délszláv háborúk, hogy akinek ilyen "emberek" kellettek a későbbi időkre, odazavarjon néhányat a durvábbjából, hadd tanulják az igazi mészárlást.

Egyikük tagja volt egy korábbi műnáci csapatnak, ahol egy tóraégetés volt a korabeli elszörnyülködtető feladat, ketten meg még Izraelben is szereztek némi harci tapasztalatot.

Gyanítom, hogy a 2006-ban az utcán lévő rohamosztagokban is számos ilyen félprimitív véreb szolgált, mert nem lehetett mindegyikük normál sorállományú zsernyák ...

Tehát alkalmasak voltak a feladatra, csak az akciótervet, a pénzt, meg a felszerelést kellett leszállítani hozzá. Az pedig már a korabeli min. elnöknek látszó tárgy nemzetközi baráti körének már igazán nem került semmibe ...

2012.10.19. 17:28:00

Jah, és még valami, kedves libsik: az abortusz talán nem gyerekgyilkosság? Még szép kis fotókat is lehet lelni róla, Internet-szerte, tudjátok, kis labor-tálkákon, a csipeszek és kések mellett a vérben úszó mikroméretű kezecskék, lábacskák, fejecskék ... Akkor mi mozdul meg vajon az áldott humanista szívecskétekben?

Én például szeretném egyszer, csak egyetlenegyszer látni, hogy egy itt rikoltozó és halált károgó vérlibsi ilyenek felett hőbörögjön, na, talán akkor volnátok valamennyire hitelesek. Fene abba az idomított csahos fejetekbe, mert nem a "demokrácia" honol ottan, hanem csak a befogadó társadalmk iránti mérhetetlen gonoszság.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.19. 23:15:44

@ekszvájzed: Ejj, be szépen tetszett megfogalmazni a magam véleményét is.

kifordított nagyanyó 2012.10.20. 11:32:56

@ekszvájzed: Szerintem azért az abortusz dolog attól is függ,hogy milyen ember lett az illetőből.
Mi lehetett volna ha egy sztojkát vagy egy breiviket idejében elvetetnek?

kifordított nagyanyó 2012.10.20. 11:34:23

Egybként meg azért nem foglalkoznak ennyire a cigányok által elkövetett gyilkosságokkal,mert hát az ugye természetes mindennapos eset ugye.
Ezek meg ritka és kirívó bűnesetek voltak.

2012.10.20. 14:52:40

@kifordított nagyanyó:

Hát ez egy izgalmas kérdés, eléggé, de mint tudjuk, az abortuszt nem épp a Sztojkák családjai számára szokás propagálni a libsik részéről, sőt. Breivik meg ... Hibbantnak lenni alkotmányos jog, ugye. Az esély a normális magatartásra az ő esetében mindenesetre a többszöröse volt, egy Sztojkáénál, hiszen emberi értelmének kialakulása folyamán nyilván megpróbálták a civilizált hozzáállásra kondicionálni.

A felvetés akkor áll meg, ha állami szinten rendelkezünk egy Nostradamus tehetségével, így már a fogantatás percében, sőt még azelőtt elejét tudnánk venni az ilyesminek. De mit gondolsz: hány Shakespeare, Bach, Michelangelo, Pasteur, vagy Einstein veszhetett oda így, vagy egyszerűen csak olyanok, akikben lett volna annyi szeretet és becsület, hogy legalább saját maguk körül élhetőbbé tegyék ezt a világot ...

És az abortusz még csak egy fejezet a történelem számos, akár tömeges csecsemő- és gyerekgyilkossága közül, melyet háborúk, mgszállások, lázadás-leverések címén követtek el, a civillakossági kiéheztetésekről nem is beszélve. Ezen fentiekre pedig már elég sokszor gondoltam filozofikusabb perceim során.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.20. 17:40:54

@ekszvájzed: Valamelyik híres zeneszerzőt is elvetették volna ha a XX. században született volna mert mindkét szülő beteg volt.
Dehát akkor derül ki az illetőről milyen ha megszületik.
És ez vagy jó vagy nem jó.

2012.10.20. 19:10:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Megnyugtatlak, valakiről meg csak azután szoktak kiderülni érdekességek, miután már leélt egy aktív életet és meghalt, de van, mikor már csak jóval az után ... :)

Így van, még két ún. "sérült" (pl. öröklötten, vagy anyaméhben szerzetten mozgáskorlátozottsággal terhelt) ember kapcsolatából is születhet egészséges gyermek.

Magyarországon az orvosokat mintha már-már versenyeztetnék, ki tud több várandóst ezért-azért lebeszélni a szülésről, az ő esetenkénti diagnosztikai, vagy "akció" közbeni hanyagságaikról nem szólva.

Alternatív (hagyományosabb, női születés-segítőkkel megoldott, természetesebb-barátságosabb, biztonságot inkább sugalló környezetbeni) szülészet elleni küzdelmük, ill. annak segítésétől elzárkózásuk pedig jól mutatja, mennyire szeretnék kontroll alatt tartani az egész iparágat, hogy mindenbe beleszólhassanak, és a saját módszereiket mindenképpen érvényesíthessék.

(Értsd pl: inkább 2-3 órán át várj a mentőre-kórházbajutásra-sorodra, és a lekezelő-sértő bánsmódra, mintsem a segítség képzett helybeli, és (már csak ezért is) empatikusabb gyorsszolgálat útján jöjjön a házhoz).

De ezek meg már más topikok és blogok tárgya ... Csak az én szerény véleményem, bármennyire is nem vagyok szakértő.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.20. 23:11:08

@ekszvájzed: Van akiről meg válás után/közben derülnek ki érdekességek.Itt most szívem szerint szmájlit raknék de az asszonynál volt olyan,hogy a férjéről kiderültek dolgok.
A szüléssel,otthonszüléssel,választott-nem választott orvosokkal kapcsolatos posztban a Vastagbőrön jöttek elő mindenféle tapasztalatok.Jók is rosszak is.

2012.10.25. 12:21:32

@Celtic:

Ennyiben azért ne merülj ki már, öleld még a kebledre is, hiszen ki más is védi meg azokat az ártatlan, semmi rosszat soha nem tévő, pusztán csak más színű bőrbe született lelkeket a rohadék rasszernáci büdös gyilkos magyaroktól,

ha nem a szuperdemokrata, a minden sorsüldözöttel együttérző, egymás vállain el-elcsukló zokogással keverten lázadók, fasisztázók, a folyamatos hörgéssel és üvöltéssel "embert mentők", a liberális hit igaz harcosai ...

(alig gyűlölve és taposva szavaikkal a szarba közben azokat, akik kinyilatkoztatásaikban kételkedni mernek.)

... ám sokszor inkább csak fejbelövésekkel, meg hasonló, az igazi otthonukban megtanult szépségekkel is. Már ne szenvedjenek tovább a "csak a szél" fújta félelem jegétől szegények, gondolhatta a cigányirtó túra kieszelője, anno, hát jobb, ha megszabadítjuk őket a gonoszgárdától való állandósult rettegéstől ...

Ebből már láthatod te is, hogy korabeli pártunk és kormányunk is, a fődemokratával az élén, csak jót akart nekik, az e földön tomboló gonosz apartheid kizsákmányolt rabszolgáinak, azzal, hogy megmenti őket a gaz rasszista társadalom által a cigányságra kimért, elviselhetetlen pária-sorstól.

Hát ne bántsd és fasisztázd le az erre felkért embereiket, ezt a négy szegény zsoldost, csak azért, mert ők is "parancsra tették" :))) Nem érdemlik ezt meg, hiszen tetteikkel még, - te is jól láthatod, - a "demokrácia" a "szabad gondolkodás" kiteljesedését, virágba szökkenését, az abban hívők mély szellemi megerősödését éppúgy szolgálták ... :)))

Szóval inkább ne is olvass mást, csak ezt a militáns-avatáros ügyfélszolgát, meg a hozzá hasonlókat, az összes többi felesleges, szólj is a a bloggernek, hogy rajtatok kívül mindenki mást takarítson ki ... :) Sőt, írjátok ti, a szőrönhasúak az egészet, lehetőleg szabad kommentelhetőség nélkül, oszt' jónapot.

Mert minek is ide a sok megkérdőjelezés, ellenvélemény, meg kritika, mikor régen ki van minden a számotokra jelentve már, mint egy megfellebbezhetetlen matematikai képlet ...

Te is csak azt mutatod itt ki, hogy nagyon jól tudták a megbízók, hogy mit nyernek a "demokrata" lelkecskékben egy gyerek megöletésével, ez csak világosodik egyre, akár a kelő nap, méghozzá ráadásul a napfoltok nélkül.

Celtic 2012.10.25. 19:04:27

@ekszvájzed: Bocs, en nem tudok ilyen szepen beszelni, amit meg modnanek, az tul durva, nem akarlak megbantani. Van egy 3,5 eves lanyom es kurvara nem orulnek, ha valaki poenbol lelone.

Osszeskuves-elmeleteket meg mar jo regota nem gyartok, amennyi idiota van a Foldon, nem kel semmilyen osszeskuves, hogy mindenfele rohadekot lehessen talalni.

De ha teged szorakoztat, nyugodtan ragodjal rajta, en nem gatollak meg benne, mert liberalis vagyok.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.25. 23:47:54

@Celtic: Te nem liberális vagy, hanem elmebeteg. Az influenza is csak összeesküvés-elmélet. Ne szedj gyógyszert, csak dögölj meg egyszerűen!

Celtic 2012.10.26. 00:00:08

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Koszi, viszont minden szepet es jot neked is!

2012.10.27. 10:50:28

@Celtic:

Mondom neked: "poénból" lőttek ezek a bérencek, uraik utasítására, hogy valójában durva akarjál lenni még velem is, aki igazán civilizáltan próbálok értekezni a zombifikált fanatikusok fejével, ez volt a céljuk, és el is érték,

(pedig a durvasággal érdemesebb a valóban véresszájú kurucinfós kommentelők - akik ráadásul tőről metszett idióták, mert annak ellenére anyáznak, hogy egyértelműen figyelve vannak ... - ellen menned,)

erre varrjál már végre gombot. Vagy cáfoljad meg, ne csak konteózzál nekem, halljuk. Könnyű a másikat hagymázasnak nyilvánítva söpörni le, az érdemi vitával együtt.

Az, hogy egyáltalán meglebegeteted itt, hogy durvulhatnál is, már mutatja, mi van a fejedben: az ellenkező véleményűről azt hiszed, poénból lövetne le téged, vagy ad abszurdum, a szeretteidet, vagy ilyesmit lenne képes helyeselni, mert ezt sugalmazzák a számodra. Magyaul: aki ellentmond kötelező szélballib dogmának, az minimum rasszista gyilkos, vagy annak támogatója.

A liberalizmusod meg egy (pont a fent említett vitamódszer, és fejbesulykolt képzet miatt is) egy makacsul, minden épeszű ellenkezés ellenére is csak tovább nyomuló, és országromboló szekta, nézd meg egyszer, az agyadba égetett kliséik nélkül, hogy miket is beszélnek és művelnek, ahogy én is megtettem, mert addig én is hittem bennük, míg meg nem láttam az aljasságukat, azután beszélj.

Pontosan ugyanúgy ítélem el azt, amit ezek négyen tettek, mint te, csakhogy nem azt látom benne, amit neked a hites sajtóban mondanak, mert tudom, miféle, akkor (és ma is) a szart keményen kavaró, pojáca banda csináltatta,

épp azért nem varrom a magyarság, a magyar nép és annak érdekeit nézők / védők nyakába, mert egyértelműen nem azt szolgálták vele, hanem a vele szemben totálisan ellenséges szélsőséges liberalizmusét, ez az, amit nagyon nem akartok megérteni, és nagyon is jól tudjátok, hogy miért.

2012.10.27. 11:08:19

@Celtic:

És még valami: elkerülte a figyelmedet ezeknek a "mindenféle rohadékoknak", módszereiknek, technikáiknak a kifejezetten egyedi mivolta? Meg az egész "hadjáratuk", és médiábani, ill. kormányszintű lereagálásuk, nyomozással követésük, majd elfogásuk és perbe vételük lefolyása, oka, célja, és értelme? Nem látod még egy kicsit sem kimódoltnak, és megtervezettnek?

Ha a libsik szerint tele vagyunk ilyen mocskos rasszerekkel, hogyhogy nem szaladgálnak a spontán cigánygyilkolók százával, hisz a cigánybűnözési mutatók az égbe szökve jelzik, hogy a cigányok régóta túlmentek az elviselhetőség határán, bármennyire tagadja ezt, a libsik és orbány együttes nyomására akár még a "rendőrség" névre régóta méltatlanná vált hazai gittegylet is.

Bármelyik öntudatosabb és kevésbé korrupt országban már lángolnának a putrisorok, és folyna a lincselés, vay a fracba való elkergetés, és még a szupertoleráns Amerika népe is megelégelte volna, ha odahaza ezt tapasztalja, amit a ménk itt.

Egyáltalán nem szórakoztat, hogy itt direkt uszítják a cigányokat, meg a teféle libbancsokat, minden "magyar" dolgok ellen, hanem inkább megrémít, mert a magyargyűlölet bármilyen általatok elképzelt rasszizmusnál sokkalta erősebb, ha vannak, akik a cigánygyilkosságok hthatós segítégével is alaposan bedumált rettegtető szólamokat ennyire készpénznek veszik.

2012.10.27. 11:09:05

"vay a fracba" helyett: "vagy a francba", bocsesz.

Celtic 2012.10.27. 20:23:38

@ekszvájzed: Figyi,a Budapest teven nem szerepeltel veletleneul ezzel a gondolatolvaso modszerrel? Imadom, amikor masok jobban tudjak, mikor mit gondolok, mint en.

Maradjunk annyiban, hogy a velemenyem eldonteseben egyelore egy illetekes van: en. En sem akarlak meggyozni, se idom, se kedvem, se turelmem hozza. Azert annyit a magyagyuloletrol, hogy en nem utalom magamat. Marpedig magyar vagyok, csak nem ez a foglalkozasom, nem hajtogatom folytonosan. AHogy elnezem, a magyarnak egy nagy ellensege van: masik magyar. De ez minden torzsnel igy volt, hanem volt kulso ellenseg, egymast meszaroltak. Mondjuk, a kokor/rezkor kornyeken mar a legtobben rajottek, hogyha van kulso ellenseg is, ne onmaguk nepet bantsak - sajnos mi meg erre a fejlettsegi szintre nem jutottunk el.

2012.10.27. 21:20:21

@Celtic:

Oké, akkor csak egy percet szánjunk egy kissé az öndefiníciókra. Mert az, hogy mindenki az, aminek vallja magát, igencsak nem áll meg, például hiába is vallanád magadat mondjuk Hófehérkének vagy Napóleonnak, nemde?

Nem egy "foglalkozás", vagy valamiféle "ipar" a magyarság, hanem ugyanaz, mint a zsidónak a zsidóság, az amerikainak az amerikaiság, csak hogy értsd meg végre. Ha mást nem, néha menj el egy moziba ... :) Hiszen azoknak se mondanád, hogy "iparból" amcsik, akik a csillagos-sávost még a bugyijukon is hordják, vagy a "Yankee Doodle" a csengőhangjuk, ugyebár ...

Vagy azokra a zsidókra se mondod, ogy "turbózsidók", akik a világ bármely pontján is élnek, de kitűzik magukra Izrael szimbólumait, vagy a kredencen tartják őket. És büszkék rá, hogy tudnak héberül.

Ezt sikeresen eltorzította az itteni libsizmus arra, hogy a magyarság pusztán állampolgárság, és a magyarul beszélés-írás-olvasás. Aki ki meri fejezni azt, hogy azonosul az országával, annak VÁLLALHATÓ (!!!) múltjával, kultúrájával, nemzeti örökségével, az degradáló bélyeget kap azoktól, akik már a "bőgatyás" szót is úgy hozzák vissza a köztudatba, mintha kimondója egy percig sem szégyellte volna el magát miatta.

Pedig az az országnak, a földnek, a népnek, a hagyománynak és a történelemnek is legalább annyira a szeretete, tisztelete, megbecsülése is. Bármeyik népről is van szó, amelybe az ember (akaratán kívül bár) de beleszületik, ahogy a családjába is.

Ha tehát azért bántasz embereket, mert a magyar mivolt a számukra több egy papírnál, meg egy szótárnál, rosszabb vagy azoknál, akiket az ún. "rasszizmus" miatt ítélsz el. Minden nép bele született tagjának emberi joga magát a néphez tartozónak érezni, és annak sztenderdjeit magára nézve mérvadóaknak tekinteni, ezt elvitatni, vagy megbélyegezni bűn.

Jogod van ellenben kiíratkozni a népből, és elhagyni azt, melyet nem szeretsz, melynek tagjait fajgyűlölőnek, primitívnek, stb. nevezed. De ahhoz talán mégsem, hogy a kenyerét zabálva fikázzad és az ellenségeivel együtt röhögj rajta, ugyanott, ahol az a nép is él.

Érdekes, hogy miközben e szépeket mondod, a szélballibsik egyfolytában öngyűlöletre és önmegvetésre, önkrtikára és szégyenkezésre, önmarcangolásra, szembenézésre, stb. akarják rábírni a magyarságot, miközben te meg külső ellenségekről beszélsz ... Hát "nevezd meg őket!" :)

És persze, hogy egy papír-szótár magyarnak ellensége a szív-lélek magyar, de ez nem a nép bűne, amelyet az ilyen-olyan politikai fanatikusok ezerfelé rángatnak széjjel. Minden korban és időben, amikor csak lehetőségük nyílik rá.

2012.10.27. 21:27:03

@Celtic:

PS: Nem nézek politikai műsorokat amúgy, néha hallgatok a Kossuthon ilyen-olyan vitákat délután, ez minden. Itt, a neten van szerencsém láthatni, a blogbejegyzések és a kommentelések olvastán, mire mennek ki a nagyhatalmi játékok, de csak gúnyolódj, biztos értesz hozzá.

Hát persze, hogy volt és van is egy nagy nép, mely ráébredt, már a kőkor-rézkor-bronzkor óta, (szorgos régészei igyekeznek is egy ideje már kimutatni ezt) hogy neki csakis külső ellenségei vannak, és ezt szépen végig is vezette, még a filozófusai által is, mindmáig, mert mégha csak egyetlen tagja is él "idegenek" közt, az akkor is mindenki mást az ellenségének néz ... :)))

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.27. 22:14:34

Tetszik a szócséplők választékos fogalmazása a semmiről. Mindegy, csak baj ne legyen, csak cselekedni ne kelljen. Gyáván meglapulva tudományos magyarázatok mögé, bő lére eresztett eszmefuttatásokkal körbesáncolva leplezni a gerinctelenségüket és buta tehetetlenségüket. Nácizni, kurucozni, reszketni.
Szánalmas.

Celtic 2012.10.28. 11:37:49

@ekszvájzed:
"Ha tehát azért bántasz embereket, mert a magyar mivolt a számukra több egy papírnál, meg egy szótárnál, rosszabb vagy azoknál, akiket az ún. "rasszizmus" miatt ítélsz el."

Ha esetleg ramutatnal, hol es mikor bantottam ilyen embereket....Van sok felvideki baratom, Oket megertem, hogy buszkek a magyarsagukra, mert kisebbseg, ahol elnek. De Magyarorszagon erre (es nem masra) buszkenek lenni...Ez olyan, mint arra buszkenek lenni, hogy ferfinak szulettem...Nem szegyellem, de aki egyfolytaban ezzel jon, arrol mar hadd erezzem ugy, hogy mas erdemes nincs. Tisztaban vagyok vele, hoyg magyar vagyok, magyarnak szulettem, de ezt nem erzem erdemnek. Azt igen, hoyg vegre van egy lanyom, mert azert tettem. Azert is, hogy aranylag jol erezze magat, amit tudok, megkap. Most eppen a lovaglas a maniaja, heti egy orat lovagol es igen, ezt en ertem el (reszben), hoyg kieleguljon ez a vagya. De azt, hoyg magyarnak szuletett, ebben nem erzek kulonosebb erdemet.

Nyilvan mas lenne a helyzet, ha pl. USA-ban vagy ki tudja hol elnek, akkor buszke lennek a magyarsagomra, hangoztatnam is, apolnam az emlekeket es a gyerek a lakohely nyelve mellett magyarul is megtanulna. De itt, Magyarorszagon ez nem egy kunszt. Nem tartom kulonosebb erdemnek. Ugyanugy nem, ahoyg azt sem, ha valaki amerikai az USA-ban vagy zsido Izraelben.

De mindegy, ez az en nezpontom, ahogy mondtam, vagyok annyira liberalis, hoyg errol ne akarjak meggyozni masokat (marmint az en nezopontom helyessegerol), de szeretnem, ha mas sem akarna arrol meggyozni, hogy rosszul latom. Vitazni persze minden tovabbi nelkul lehet rola.

Celtic 2012.10.28. 11:41:21

@ekszvájzed: Errol azert eszembe jut a "kik tamadjak Magyarorszagot es miert" c. konyv, a konyvhet kiemelt konyve. Pedig en ugy nezem, hoyg nincs itt szukseg semmilyen kulso tamadasra, gyonyouren el tudjuk intezni sajat magunkat is :(

2012.10.28. 12:52:35

@Celtic:

Nos: mivel a politizáló blogok többsége vitaalapot képez és vitára nyújt lehetőséget, ezeket szemlélve gyakorta szembesülök bennük a magyarság, mint olyan, becsmérlésével, lerasszistázásával, leprimitívezésével, etc. olyanoktól, akik minden valószínűség szerint ide születtek, és itt is élnek,

hát engedtessék meg nekem, hogy ezen naponta akár többször is kiakadva egyre inkább többre tartsam a történeti és a mai magyarságot, mindazt, amit ezen ország puszta létezése, idáig való fennmaradása képvisel, és benne magamat is annál, semmint hogy ezeknek az "értékrendje" legyen a mérvadó. Mert egyetlen népnek sem szabad egyedi és önálló mivoltát elfelejtenie, és önmagát lenéznie, ha népként kíván létezni.

Ha határain kívül ráadásul nagy tömegben élnek az őhozzá kapcsolódók, már csak az ő érdekükben is ápolni kell azt, nehogy azoknak ragaszkodása az értelmét veszítse. Mert azok sem viccből kötődnek ide.

Azért az önmagunk elintézéséhez a történelem ismerete elegendő adalékot nyújt, hogy mindenkor lehetett erre találni szövetségest, még többet is a kelleténél. Mert a Nyugat és a Kelet államainak és birodalmainak vagy az volt a célja, hogy ez az ország (sok más országgal együtt) ne legyen közöttük akadály, vagy hogy miközben a többi vetélytársukkal szemben küzdenek, kényelmes ütközőzónaként szolgáljon.

Tehát a belső bomlasztáshoz, melyre amúgy a magyarokon kívül, a történemi helyzet függvényében a világ összes több népe is kiválóa kapható, nem kellett más, csak a megfelelő, pápákat képviselő papok, országos követek, királyi házastársak, uralkodói rokonság, idegenajkú nemesek és más birtokosok, betelepített népek vezetői, stb. aktiválása, hogy a népet összezavarják.

Tehát mindaz, ami Vereckétől Trianonig, majd egészen a Zorbány második eljöveteléig :) itt esett, csakúgy a nép bűne, mint bárki másé, aki még itt járt, vagy odakintről tette a magáét. Ahogy a világ ÖSSZES egyéb népével is ez történt, talán csak a fent említett fő-fő összetartókat (már azért ők se mindig nyalogatták körbe egymást, csak a többi néppel szemben), meg néhány hangyagondolkodású délkelet-ázsiai tömegtársadalmat kivéve.

Most nekiállhanánk a gazdasági érdekek firtatásának is, hogy miért érdek és kiknek az ma az ország eladósítása, és a maradék szabadságától való megfosztása, de az hosszú lenne. Egy biztos: nem azoké, akik a magukénak érzik, és megmaradását, felfejlődését, önmagáért való kiállását fontosnak tartják.

És. Mivel te egy olyan személy álláspontjának helyeseltél, akiből a magyarságot en bloc elítélő meglátás sütött, úgy vélem, nem kellett neked igazából egy további szót se leírni ahhoz, hogy azt sejtsem, nem vagy a többségi közeg véleményével és hozzáállásával akár a blogban taglalt sajnálatos eseménysor kapcsán is, igazán megelégedve ... :)

Nem vagy-vagy kérdése az embernek a saját hazájával való azonosulása, hanem és-és viszony. Senki nem rendeli alá a magánéletét, vagy a mikroközösségi életét feltétel nélkül egy ország szolgálatának, vagy az azért való lelkesedésnek, hacsak nem olyasmiről van szó, mint pl. 1848-1849, na, azt talán még te is elismerheted.

Vagy ha az ember manapság úgy érzi: ugyanúgy a romlás szélén áll mind ő, mind a szerettei, mind pedig a szülőföldje, és ezen elemek sorsa között tán több a kapcsolat, mint el tudja képzelni. És nem az országot lakó többségi nép a hibás benne, hacsak annyiban nem, hogy hagyta ezt idáig fajulni, mert annyira letompították a tiltakozását, mondjuk épp a mindegy-milyen-párti médiákból ömlő feneketlen agymosással, ostobasággal, uszítással, elhallgatással és elhallgattatással.

Nem kívánok meggyőzni senkit arról, hogy az én meglátásom a helyes, csak azt akarom megértetni azokkal, akik anyáznak, hogy én miért és mire fel gondolom és állítom azt, amit. Azután pedig, hogy azt dícséred, aki pl. engem fikázott, előtted is igazolni kívánom tehát mindazt, ami őt felingerelte. És mutatni, hogy nem biztos, hogy mindenki csupán primitív söpredék, aki a magukat bölcseknek és okosoknak láttatni kívánó álhumanista uszítókkal szemben ellenvéleményeket fogalmaz meg.

De nem folytatom tovább, mert Negondolkozz olvtársnak már kezdett elege lenni a szócséplésből ... :)

Celtic 2012.10.28. 18:15:08

@ekszvájzed: Hmm, iagazd van, en igazabol erre reagaltam +1-gyel:
"Egy 5 éves gyereket hidegvérrer agyonlőni? Hányom kell ezektől az emberektől" most olvasom vegig, az igazan korrekt ugy lenne, hogy "jobbos es balos tamogatoiktol" vagy hasonloan, esetleg ezt kihagyva. Egyszeruen csak az oteves gyereket lattam es erre nyomtam +1-et. A zemberek nagy resze ugyis arra szavaz, aki eppen tobbet iger - tokmindegy, mennyire bevalthato. Hat eve MSzP-s, 2 eve Fideszes, meg ket uket mulva meg esetleg Jobbikos lesz, de ugyanarrol a bazisrol indulva. Volt cigany osztalytarsam (ipariba is egyutt jartunk, de mas szakra), multkor talalkoztunk, eppen biztonsagi or volt. Volt cigany munkatarsam, aki egy kis nadkunyhoban szuletett, petroleumlampanal, ahol az egyetlen agyon az apa aludt, az anya a hat gyerekkel a foldon - ennek a sracnak a harmadik gyereke mar veletlenul jott ossze, ugy erezte, hoyg ketto gyerek eleg, annyit fel tud nevelni, a harmadikat viszont nem akartak elvetetni, ha mar osszejott. Munkahelyi kolcsont vett fel, hoyg a faluban megvehessen 400e Ft-ert egy hazat, a gyerekei mar nemetul tanultak az ovodaban (eltelt 10 ev, miota nem lattam, szoval nem tudom, hoyg megy sorsa).

Ismertem persze olyat is, aki uzsorazott, fenyegette az osztalytarsakat es lopott, de rola sem mondam, hoyg "barcsak lottek volna le oteves koraban".

Szoval sokfele ciganygyereket ismertem, keves volt, akivel nem lehetett kijonni es - mint a volt munkatarsam peldaja is - volt, aki egeszen mas eletstilust kovetett, mint a szulei a gyerekei meg az ovetol elutot kovetnek, ha tudnak. De egyiknek sem kivanom a halalat.

Enyit a posthoz. A Veled valo vita meg igazan erdekes volt, bar elsore azt hittem, hoyg megint egy "megmondoember" , ebbol mostanra csak az "ember" maradt. Sajnos, nagyon olcso a net, tul sokan szabadulnak ra, akik csak hajtjak a maguket, amire a kutya sem kivancsi, szoval ezert volt az elso reakciom, hogy "haggyuk ma' egymast a fenebe". Ezzel szemben erthetoen ervelsz, elmondod, hoyg miert az a vilaglatasod, ami, es ha nem is ertek vele 100%-ig egyet, de tiszteletben tartom. Az a nagy gond, hoyg ez a hang nagyon ritka - bar ez nyilvan nem a Te sarad.

Szoval en valahoyg nem jobb- es balodlal szerint kulonboztetem az emebreket, hanem bizonyos gondolkodasi kepesseg szerint: ha csak zsigerbol nyomni tudja a betanult mantrat, azt legyen barmilyen oldalon, nagyon le tudom nezni, ellenkezo esetben viszont tisztelem - amig nem akar eroszakosan meggyozni (pl. Zagyva Gyula, lehet barmilyen ertelmes, nem tudok vele egyeterteni vagy a masik oldalrol Szanyi, akit egy feregnek tartok Kokaval egyutt, bar nyilvan egyik se a sikhulye kategoria)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.28. 18:25:25

Dehogyis. Kiválóan szórakozom. :)
Bízom benne, hogy amikor hamarosan élhetetlenné teszik a környéketeket a cigányok, akkor is remekül el fogtok beszélgetni humánus elvárások és elvek mentén.

-Há te fijam, hon a rákba van a bicska amit szülinapodra kaptál tőlem?
-Fater, elcseréltem erre a szép karórára idenézz, sokkal értékesebb!
-Aszt ha aszongyák: a kurva anyádat, mit válaszolsz: Hat óra tizenöt perc?

:)

2012.10.28. 22:07:48

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Nono, kis óriás!

Szerinted én a vízilovakkal vagyok? :)

2012.10.28. 22:29:06

@Celtic:

Látod, ezért kell néha figyelmesebben átolvasni, ki miket is szól hozzá / válaszolgat, mert első blikkre vaktában püfölni a gombokat csak anyázást szül, anyázás hátán, magam is sokszor fogtam mellé. Kár, hogy az értelmes beszélgetés mindig jobbára a végére marad, erre sok példám volt már. Elsőzés helyett általában a "középsőzők" meg az "utolsózók" táborát szoktam növelni ... :)

A blogbejegyzésben taglalt gyermekhalált olyan dolgok előzték meg, és követték, amelyekről csak évtizedek múlva derülhet ki az igazság, ha kiderül, (már ha ugyanez a dagonya marad érvényben, mint ami akkor és most is maszatol vele, ill. fegyverként forgatja). Ezért is kénytelen az ember a közelmúlt ismeretében inkább csak a találgatásokra hagyatkozni.

(Illúzióim ugyanakkor a tények tisztázása kapcsán nincsenek mert vannak még olyan dolgok is, amelyek 80-100 éve estek meg itt vagy a világban, és nem maradt meg, vagy sosem került elő róluk semmi konkrét bizonyíték ...)

Negondolkozz olvtárs pedig ne essék kétségbe, azt majd akor kell, ha majd egy tételezhető etnikai túltengésben, és bűnelharapózásban, vagy az azáltal kirobbanható zavargásban a policáj és a "jog" majd ugyanazt az úri formáját hozza ebben a témakörben, mint eddig is, a elmúlt 10 év során, függetlenül attól, hogy én, vagy te mit teszünk meg, vagy akarnánk esetleg megtenni a rend, a béke, a közbiztonság, meg a köznyugalom érdekében.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.10.29. 17:26:46

Lehetőség szerint azért én inkább a megelőzés híve vagyok.
Bár sajnálatos módon egyre inkább lecsúszni látszunk erről a lehetőségről is, ezért az egyszerűbb gondolatmenetű honfitársaink legnagyobb meglepetésére csúnya dolgok várhatóak.
süti beállítások módosítása