„Ügyfelem nem betanult szöveget mondott”

„Ügyfelem nem betanult szöveget mondott” - állítja dr. Barcsi István, a negyedrendű vádlott, Cs. István ügyvédje - Tódor János interjúja

 
- Két hete tart a tárgyalássorozat,  és eddig mintha az ön védence, a negyedrendű vádlott Cs. István lenne a kulcsfigura, holott a vádirat szerint  nem ölt embert, csak fuvarozta az állítólagos elkövetőket. Az ő szerepét forszírozta leginkább a bíróság is. K. Árpád és István rá próbálják tolni az utolsó két gyilkosságot, holott védence már elfogásuk napján részletes, feltáró vallomást tett, és gyakorlatilag erre épül a vádirat is. 
 
- Úgy döntött, elmondja a dolgokat már a nyomozás során, holott alapvetően hallgathatott volna. Ahogy később összeraktam, a Perényi 1 üzletvezetője, F.-né Ny. Éva vallott az őrizetbe vétel hajnalán a tiszalöki támadás utáni elakadásról. Tőle tudták meg a nyomozók, hogy Cs. István is ott volt. Ezért hívatták Ny. Évával vissza a Perényibe, hiszen először őt elengedték. De ekkor csak arra volt bizonyíték, hogy velük volt valahol, valameddig, aztán Polgáron csak őt igazoltatják, később mégis hárman akadnak el. Mégis úgy döntött, hogy azonnal elmondja az Aradi utcában (a Nemzeti Nyomozó Iroda budapesti épületében -T.J.) amit tud. Felteszem azért, mert nem azonosult társaival. Más oka nem lett volna, hogy beszéljen. Mivel ő tett és tesz vallomást, nyilván érdekes lett. De ő legfeljebb annyiban kulcsfigura, hogy nélküle nem állna össze így a bizonyítás, lennének komoly lyukak.
 
- Nem lett volna védelem-taktikailag szerencsésebb, ha Cs. István a bíróság előtt nem tesz vallomást, fenntartja, amit  a rendőrségen mondott, és csak kérdésekre válaszol? Akkor aligha zavarodott volna bele többször is a mondanivalójába. Nem beszélve arról, hogy így vádlottársainak van idejük arra, hogy felkészüljenek, mit kérdezzenek tőle.
 
- Eredetileg úgy tervezte, hogy nem mondja el újra a majdnem 140. oldalas vallomását, de válaszol a kérdésekre. Ez vallomástétel, tehát a bíró dönthetett úgy, hogy hallani akarja a vallomást őelőtte élőszóban. Úgy döntött védencem, hogy akkor elmondja a vallomását újra, de ez láthatóan nagyon megterhelte, ezért döntött úgy, hogy a továbbiakban nem tesz vallomást, csak észrevételeket. A többiek ismerik a rendőrségi vallomásait, hiszen megkapták, újdonságot nem kapnak, nincs mire felkészülniük. De véleményem szerint - ellentétben a médiában írottakkal - hiteles volt ügyfelem, mert nem egy láthatóan, hallhatóan betű szerint betanult szöveget mondott.
 
- Van elképzelése arról, hogy kik lehetnek azok a Cs. István által többször emlegetett „mások”, akik nem ülnek a vádlottak padján, de védence szerint támogatóként, esetleg felbujtóként segítették a sorozatgyilkosokat, és akik miatt ügyfele nem merte feldobni bűntársait? 
 
- Nincs konkrétum, ha lenne, elmondta volna Cs. István már a nyomozás során. Csak egy folyamatos stresszelés volt ez K. Árpád részéről. Amikor például elmondta az idősebbik K. testvérnek, hogy egy hónappal Tiszalök után megkereste a KBH-s kapcsolattartó tiszt, K. Árpi azt válaszolta, hogy meg kell ölni a tisztet. Na, ezek után nem volt megalapozott védencem félelme, hogy ő, vagy a családja is sorra kerülhet bármikor? F.-né Ny. Éva is azt mondta kihallgatásakor, hogy őt is azzal fenyegette K. Árpád, hogy „lesznek mások”, ha őket elfogják. Igaz, az esetleges megölését másra akarta bízni, mert ahogy mondta, ő képtelen lett volna rá, mert szerette.

- A vádiratban csak annyi van, hogy a harmadrendű P. Zsolt volt korábban büntetve garázdaságért. Aztán K. István Cs.-hez intézett kérdéséből kiderült, hogy az ön védence is büntetett előéletű. Pontosan miért ítélték el?

- Próbára bocsátás volt, garázdaság miatt, felgyújtottak egy rongyot. Lehettek ott vagy harmincan, talán egy meccsről jöttek, nem bizonyítható, hogy Cs. István volt, de „őt dobta ki a gép”. 
 
- A legutóbbi tárgyalási napon K. Árpád korrigálta előző vallomását, és elmondta, hogy a Balmazújváros melletti elakadáskor ott volt az öccse is. Az idősebb K. testvér szerint Nagycsécsen pedig öccse és P. Zsolt miatt „fajult öléssé” a „figyelemfelhívó” akciózás. Egyik rendőrségi kihallgatásán megkérdezik tőle: igaz-e,  hogy amikor a hírekből megtudta, hogy ketten meghaltak,  órákig feküdt, alig kapott levegőt, mert ezt ő nem akarta. A kérdésre K. Árpád igennek felel. Információink szerint ezt a kijelentést a pszichológia szakvélemény készítésekor tette az első rendű vádlott.
 
- Ezt a védőjétől kellene majd megkérdezni.
 
- A pszichológiai szakvéleményben foglaltak tudtommal nem minősülnek vallomásnak, az nem használható fel a vádlottal szemben.
 
- Valóban nem.
 
- És ha a szakvélemény egyes részeire a nyomozók rákérdeznek a gyanúsított jegyzőkönyvi meghallgatásakor, és azokra a megkérdezett válaszol?
 
- Az már vallomásnak tekinthető, és felhasználható.
 
- Ezek szerint a nyomozó hatóság ilyen módon csőbe húzhatja a gyanúsítottat. Mi erről a véleménye?
 
- Ezt én nem kívánom minősíteni.
 
- Pénteken felmerült, hogy a tiszalöki támadásnál használt két mobiltelefon két különböző kocsiba kellett, hogy legyen, mert az egyik a balmazújvárosi, a másik a hajdúböszörményi toronyra jelentkezett fel. Ezek egymástól 12 km-re vannak Erre védence felvetette, hogy ez a jelenség  egyáltalán nem kizárt, ennek akár időjárási okai is lehettek. Többek szerint ezzel viszont öngólt lőtt, hiszen a két telefonról fél tucatnyi hívást is indítottak, és mi értelme lenne az egy autóban ülőknek hívogatni egymást.
 
- Én nem úgy látom, hogy öngólt  lőtt volna. Egy korábbi ügyemben meghallgatott a bíróság egy „toronyszakértőt”, aki kifejtette, hogy nem törvényszerű, hogy a telefon mindig  a legközelebbi toronyra jelentkezik fel, mert azt befolyásolhatja a leterheltség, az időjárás stb. Tehát félúton a két egymás mellett utazó telefon feljelentkezhetett két toronyra. Egyébként csupa sikertelen hívást regisztrált a rendszer, Miszori bíró úr külön kiemelte, hogy önmagát is hívta többször a telefon, ezek tehát a SIM kártya behelyezése utáni  próbahívások lehettek.
 
- És mi van azzal a napokban sokat emlegetett fekete Touareg terepjáróval, amiről egy állítólagos védett tanú mesélt. Mintha az első rendű vádlott védője felvetésével azt kívánta volna sugallni, hogy a másik telefon abban lett volna, amikor a tiszalöki emberölés estéjén, negyed kilenc után többször is hívták egymást.
 
- Valóban volt egy védett tanú, aki tudtommal egy kecskeméti gazdag vállalkozót akart terhelni, akinek tényleg van egy fekete Tuaregje. Tiszalökön tartottak egy bizonyítási kísérlet, ahol a Tuareggel együtt kilenc terepjárót, amelyek közül kettő volt valódi dzsip, a többi csak afféle telekjáró, vettek szemügyre az ablakok mögül az állítólagos szemtanúk, de egyikük sem ismerte fel, melyik is lehetett az a bizonyos. Mindezzel együtt én sem zárnám ki száz százalékosan, hogy járhatott ott esetleg egy „előkelő” idegen.

67 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr352814369

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikamentes genyázás vasárnap estére 2011.04.10. 17:48:11

Bár kétséges, mégis meglehet, hogy van még Magyarországon olyan internet-felhasználó, aki nem tudja, miként lehet bal egérgombbal golyót ereszteni Gyurcsány Ferenc arcmásába. De az egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a családbarát Fidesz–KDNP-kormá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tedat 2011.04.10. 16:28:15

"A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjától lefoglaltak egy olyan, több tízmillió forintot érő mesterlövészpuskát, amelyből csak két-három darab lehet az országban, de ez a fegyver nem szerepel a vádiratban, írta rendőrségi és ügyvédi forrásokra hivatkozva az MTI."

Érdekes... És akkor én vagyok a paranoid.

Mikrobi 2011.04.10. 16:40:11

@Tedat: Nagyon remélem, hogy nem lesz az ügyből egy második móri tévedés. Bár itt "csak" az derülhet ki, hogy több más tettes is volt még, épp olyan súlyos lenne, ha a közvélemény nyomására fontos bűnjeleket, összefüggéseket hagynának figyelmen kívül. Márpedig a sajtó a mesterlövész puskán kívül is tucatnyi, a perben nem emlegetett körülményről ír, úgy mint további autó, további tettesek (pl. Ny. Éva). Nem örülnék, ha 5 év múlva, a másodfokú ítélet megszületése után az egész pert eljárási hibák sorozata miatt megismételtetné az LB!

A TELJES IGAZSÁGOT AKARJUK!!!!!!!!!

Balt 2011.04.10. 16:56:03

@Tedat: Sőt, az Index cikk ezt is felveti:

"Helybeliek és rokonok szerint Kóka Jenőnek az olaszliszkai lincselés miatti "vérbosszú" miatt kellett meghalnia, ugyanis az áldozat az Olaszliszkán agyonvert tiszavasvári tanár apjának közvetlen munkatársa volt, ezért szemelhették ki célpontul. Családtagok arról is beszéltek, szerintük nincs mindenki a vádlottak padján, aki közreműködhetett a gyilkosságban.

Kóka Jenő családtagjai - akárcsak a tatárszentgyörgyi áldozat apja - biztos abban, hogy külső segítséget kaptak a most bíróság előtt álló férfiak, ezért még ma is félnek. Emlékeztettek: a gyilkosság után ötvenmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki, mégsem adták fel az elkövetőket.

Több szakértői vélemény, valamint a negyedrendű vádlott vallomása is azt erősítette: négynél több embernek lehetett tudomása a bűncselekményekről, így támogatók, megrendelők vagy akár további tettestársak is lehetnek még szabadlábon. (...)"

index.hu/belfold/2011/04/10/tiszalok/

Hell István 2011.04.10. 18:05:15

Ezt a videót a gyilkosság másnapján készítettem Tiszalökön: www.youtube.com/watch?v=Bx5gCydylPI .

baliquez 2011.04.10. 19:03:10

@Hell István: Az Ön helyében csendben maradnék a témában. Ezeknek a cigányok ellen elkövetett politikai megrendelésű gyilkosságoknak a kizárólagos haszonélvezői az Önhöz hasonló fajvédők és megélhetési antirasszisták.

Publicitást és súlyos "felzárkóztatási" pénzeket nyertek az ártatlanok vérén és családtagjaik fájdalmán. Szégyellje magát, nagyon. Bízom benne hogy ha a törvény nem is, az élet megbünteti majd a gonoszságáért.

Hell István 2011.04.10. 19:11:30

@baliquez: alapjában véve nem szoktam rasszista agymenésekkel vitázni, de remélem, magát bünteti meg - vagy inkább okosítja meg - az élet az aljas és az itt tárgyaltak hasonló cselekedetekhez vezető rágalmazásaiért.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 19:18:08

Nekem az a legaljasabb az egészben, hogy a norvégok megfélemlítése volt a cél.

Akkor leginkább bűnbandákkal kellett volna kötekedni, annak legalább üzenete is lett volna, és egy súlycsoport.
Nem mintha a pozitív diszkrimináció pártján lennék, ami mostanában a romékkal szemben eléggé tapasztalható, de attól még védtelen, alvó családokat, gyerekeket gyilkolni, az aljasság.

Kerestek volna pár keményebb alakot, akik megérdemeltek volna némi büntetést, az kicsit hitelesebb lett volna, és mentek volna oda szemtől szemben. Persze társadalmilag az sem lett volna védhető, de mégsem ennyire aljas.

dr. Aullah 2011.04.10. 19:30:29

@Hell István: Az milyen már, hogy az anya nem mert nyilatkozni, a gyerekét meg nem érdekli... ez milyen már?
Amúgy meg ezt a fekete autós dolgot nem lehet komolyan venni, még akkor sem, ha igaz lenne. Előtte annyiszor el lett durrogtatni... hányszor HAZUDTÁK MÁR EZT.

soproni1 2011.04.10. 19:34:22

@ColT:

Még aljasabb, hogy az elrabolt fegyvereket egy vadásztól rabolták, akiket lekötözve, a gyerekei szeme láttára, halántékához fegyvert tartva zsaroltak, hogy adja elő az összes fegyverét. Azok nem cigányok voltak, a gyerekei sosem fogják kiheverni a sokkot.
Ugyanaz, mint Olaszliszkán. Ezért mondom mindig, hogy ez bandaháború. Ugyanaz a szociális kör.

Hell István 2011.04.10. 19:53:41

@Aullah: nem tudom, hogy mit lehet komolyan venni, és nem is szeretnék találgatni. De egészen biztos, hogy a tiszalök-újtelepi tanúk hivatkozni fognak rá akkor is, ha csak álmodták. Igaz, hogy este történt a bűncselekmény, sötétben, de jóval 10 óra előtt, és Kóka Jenő fölött a ház udvarán égett a villany. Az akkori blogomban készítettem több fotót is a helyszínről, köztük olyat is, amelyik kb. a gyilkos szemszögéből készült. (A halott elhelyezkedését és a mögötte lévő lövedék-becsapódási helyet meghosszabbítva.) Itt a poszt: erlauer2.nolblog.hu/archives/2009/04/24/Levadasztak_Koka_Jenot_53_Tiszalokon__itt_a_New_York_Times/

Hell István 2011.04.10. 19:54:51

@soproni1: Egyetlen "szociális kör" sem gyilkol, a bűncselekményekért mindenki személyesen felelős.

dr. Aullah 2011.04.10. 20:11:47

@soproni1:
"Ugyanaz, mint Olaszliszkán."

Már megbocsáss, de azért ilyenek ne írjál már jó? Olaszliszkán a gyerekek szeme előtt lincselték meg, ölték meg.
És bár ez is durva, de itt ha jól értem akkor nem öltek meg senki a fegyverekért. Legalább is te ezt írod.
Mellesleg miért volt nála annyi fegyver? Rendőr volt? Vagy vadász? (Csak mert aki ártatlan állatok öl, azt nem tudom sajnálni)

septem 2011.04.10. 20:13:29

@Hell István:

Hell úrtól kérdezném, hogy mi a véleménye erről a cikkről:

www.origo.hu/itthon/20010310ajanes.html

Illetve önnek mi volt a szerepe a zámolyi cigányok kivándoroltatásában?

Pszt! 2011.04.10. 20:19:56

Most akkor tényleg a viktor áll a mokkavadászok mögött?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 20:33:09

@Aullah: Vadászoknak szokott lenni több fegyverük.

Egy kisgyerek meg simén sokkot kap egy rablótámadástól. Ha nem is pont ugyanaz, de hasonló.

@Hell István: Ugyanaz a szociális kör, aki közül a legtöbb erőszakos bűncselekmény elkövetői kikerülnek, csak az etnikai arányokban van külömbség...

2011.04.10. 20:42:49

24:8 hogy megjelent a kommentelők között egy zámolyi gyilkoscigányokat kimenekítő hazaáruló.

soproni1 2011.04.10. 20:45:42

@Aullah:

Ha az Apád fejéhez fegyvert tartanak (kb 8 évesen ), akkor nem kell ölni ahhoz, hogy örökre depresszív legyél.

Itt nincs mentség !

soproni1 2011.04.10. 20:48:06

@Hell István:

Igaz. Arra céloztam, hogy nem bőrszín miatt bűnöznek az emberek, hanem a társasági ( szociális) környezet miatt.

Hell István 2011.04.10. 21:12:26

@septem: A zámolyi romák menedékjoga mögött ugyanúgy Orbán Viktor áll (+ Horn Gyula rasszista nyilatkozatai, amelyek semmivel sem voltak jobbak az Orbánéinál), mint a Jane's Intelligence Digest ezen cikke mögött. Bár ez utóbbinak a közvetlen forrása Demeter Ervin.

HÚÚ 2011.04.10. 21:14:57

Kezdettől fogva gyanús az egész történet. Biztos, hogy felső körökből irányították az egészet. Ezt csak megerősítette Gy. Ferenc megjelenése a tárgyaláson, valamit meg akart tudni.

Hell István 2011.04.10. 21:15:40

@imperial: imperiál, lehet, hogy beteg vagy?

Hell István 2011.04.10. 21:18:03

@HÚÚ: Gyurcsány csak dicséretet érdemel a becsületes gesztusért, hogy néhány percet töltött a tárgyaláson. Sajnos Orbán nem tette ezt meg. Kézen fogva kellett volna ott lenniük.

finalNmbr 2011.04.10. 21:26:23

@Hell István: Ne égess ki te nyomorék cigány! :DD:D

dr. Aullah 2011.04.10. 21:31:47

@soproni1: Nem mentegetőztem. Csak azt mondtam, hogy NEM UGYANAZ.

soproni1 2011.04.10. 21:34:12

@HÚÚ:

Az a kérdés, hogy a volt ( vagy jelenlegi ) titkosszolgák hol maszekolnak.
Az sem véletlen, hogy a választások előtt naponta raboltak ki bankokat és csak a munkanélküli lúzert kapták el, aki kiejtette a lakcím kártyáját.
Valószínű, aki a kommandósokat is kijátszotta, az kapott már kiképzést fegyveres testületnél.
Aki bejutott a parlamentbe, attól sosem kérdezik meg, honnan volt pénz a kampányra ! Nem is lenne elegáns egy újabb öszödi beszéd az új bejutóktól, miszerint raboltattunk reggel, délben meg este.

soproni1 2011.04.10. 21:37:51

@Aullah:

o.k.

A cigány azt mondja: há' geci !
A kopasz, tullégzésben szenvedő focidrukker meg azt: hö' geci !

Sajnos az igényesség is a könnyebb ellenállás felé megy.
A piacok mellett már a kínaiak is szotyoláznak !

Hell István 2011.04.10. 21:44:12

@Steve_Jobs: Egyáltalán nem vagyok nyomorék. :)

kamuszutra 2011.04.10. 21:50:12

@Hell István: becsületes gesztus? hagyjuk már ezt a hülyeséget. minden politikus szavazatokat, szimpátiát gyűjt, ezt tette gyurcsány most, ill. ezt tette orbán amikor megjelent a westbalkán áldozataiért gyertyát gyújtani. ezeknek a rohadékoknak (politikusoknak) semmi sem szent, mindent kihasználnak a hatalom megszerzése és megtartása érdekében. de te meg nem valami bértollnok vagy valamelyik lakájmédiában? így hiába is magyarázom.

amúgy jó ez a blog.

finalNmbr 2011.04.10. 21:55:33

@Hell István: Ameddig a fajtársaidat véded ilyen vehemensen ahelyett, hogy változtatni próbálnál azon amit a cigányság tesz a magyarokkal addig sajnos "nyomorék" vagy..

Hell István 2011.04.10. 21:57:30

@kamuszutra: nem mindegy, hogy egy politikus mivel gyűjt szavazatokat. Persze, hogy szavazatokat gyűjt, ezt a hívei el is várják tőle, ez a dolga. De ezzel a gesztussal például nem lehet rasszista szavazatokat gyűjteni. Ezért becsületes.

Hell István 2011.04.10. 21:59:24

@Steve_Jobs: Az én fajtársaim a homo sapiensek. És közülük igyekszem a becsületeseket meg a jogsértetteket védeni - származásra való tekintet nélkül.

septem 2011.04.10. 22:03:11

@Hell István: mivel tudja mindezt alátámasztani?

arra miért nem válaszol, hogy mi volt az ön szerepe a kivándoroltatásban?

Hell István 2011.04.10. 22:04:37

@septem: A zámolyi romák nem kivándoroltak, hanem elmenekültek. Én pedig sokat írtam róluk, ez volt a szerepem.

kamuszutra 2011.04.10. 22:07:28

@Hell István: ja, hát kinek milyen fogalmai vannak a becsületességről, ugye. az én szememben egyáltalán nem becsületes dolog, ha egy politikus mások halálát, ill. az ehhez kapcsolódó büntetőeljárást használja fel szavazatgyűjtésre. az én szememben az a becsületes, ha egy politikus a közjóért tesz, és ezzel szerez szimpátiát. de az én szememben lakájmédiás bértollnoknak lenni sem becsületes dolog.

finalNmbr 2011.04.10. 22:10:07

@Hell István: ok, de akkor ne sírjon a szátok h milyen "rásszisták a mádzsárok".

soproni1 2011.04.10. 22:15:27

@Hell István: Az én fajtársaim a homo sapiensek. És közülük igyekszem a becsületeseket meg a jogsértetteket védeni - származásra való tekintet nélkül.

Ez szép dolog.

Hell István 2011.04.10. 22:17:18

@Steve_Jobs: a magyarok nem rasszisták, ezt felejtsd el. Csak vannak köztük rasszisták is.

Hell István 2011.04.10. 22:18:14

@kamuszutra: szerintem sem szép dolog lakájnak lenni.

septem 2011.04.10. 22:18:15

@Hell István: Bocsánat, hogy ilyen sokat kérdezek, de úgy ismertem meg önt a sajtóból, mint aki alaposan ismeri a cigánysággal kapcsolatos dolgokat. Ezért kérem, engedjen meg egy-egy utolsó kérdést. Mit gondol, miért állították le a nemzetbiztonsági megfigyelést, amikor kiderült, hogy fegyvereket akarnak szerezni a gyanúsítottak?
Csak azért kérdezem, mert az a Laborc Sándor ill. Ficsor Ádám voltak vezetői akkor a szervezetnek, akiket Gyurcsány Ferenc ültetett a helyükre, aki ugye most bement a bíróságra...
A másik kérdésem, hogy Ön tisztában volt azzal, hogy a zámolyi ügy mögött drogügylet és gyilkosság állt?

Hell István 2011.04.10. 22:29:44

@septem:
A zámolyi drogügyletről én írtam először a sajtóban. Azaz arról, hogy a csákvári fiatalok valamilyen kábítószeres ügy miatt támadták meg a zámolyi cigány telepen élőket. Ebből lett a gyilkosság.
A zámolyi romák menedékkérelme mögött nem állt a gyilkossági ügy, hanem lakásügy állt. Lebontották a lakásaikat, és igyekeztek mindenhonnan elüldözni őket. (A gyilkosságért elítélt Krasznai Krisztián nem kért menedékjogot, nem is járt Strasbourgban, hiszen le volt csukva.) A részletekről írtam a Kritikában: szochalo.hu/cikkek/3755 .

Hogy miért állították le a nemzetbiztonsági megfigyelést, azt én is szeretném tudni. A Hivatal, úgy tudom, takarékossággal magyarázza a dolgot. De erről még az illetékes minisztert sem kell tájékoztatniuk, nemhogy a miniszterelnököt.

szanalmas 2011.04.10. 22:54:33

@Hell István:

Hát ez mekkora videó már, beszarás.
Megáll az autó, kiszáll belőle valaki, lő kettőt, majd _hatan_ elkezdenek az autótól _ellenkező irányba futni_, azaz szándékosan elfutnak az autótól a _házak felé_ és aztán az _autó elmegy utánuk_, hogy elmenekülhesenek.
Wahaha.

Hell István 2011.04.10. 22:58:51

@szanalmas: a kisfiú nyilván összezavart sokmindent, de tanúskodni nem ő fog, hanem az igazi szemtanúk. (Akik a gyilkosság utáni napon - érthető okokból - nem akartak nyilatkozni senkinek.)

popocatepetl 2011.04.10. 23:06:59

@Hell István: Becsületes gesztus? Attól a féregtől semmi nem jön önzetlenül.

szanalmas 2011.04.10. 23:07:15

@Hell István:

Akkor azért adhatnál egy "világ leghülyébb bűnözői" címkét a videónak.

szanalmas 2011.04.10. 23:16:45

És akkor még a "vezető oldali" szakkifejezés firtatása szóba sem került. Választékosak a gyerekek arrafelé!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 23:53:23

@Hell István: Gyurcsány úgy mutathatta volna ki a szimpátiáját, hogy nem zülleszti le az országot... Egy esetben akarom a hírekben látni, amikor a vádlottak padján ül!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 23:54:51

@Hell István: Az megvan, hogy ha nem keveredik semmilyen ügyletbe valaki, meg normálisan igyekszik élni, azt nem üldözik el?

A szegénység nem feltétlen ugyanaz, mint az igénytelenség.

2011.04.11. 00:30:53

@septem:

Nem állt semmiféle drogügylet a zámolyi gyilkosság mögött. Ezt csak Hell és a balliberális haverjai találták ki, hogy besározzák a cigányok által meglincselt áldozatot.

Jellemző, hogy Hell dédelgetett cigánybűnözői a kimenekítésük után is folyamatosan összeütközésben kerültek a hatóságokkal bolti lopások, benzin- és gázolajlopások, fém- és autótolvajlás, betörések, illetve lányfuttatás miatt. Hiába, kutyából nem lesz szalonna.

William Kidd 2011.04.11. 02:48:23

Hell Pityu!

Arrol mi velemenyed, hogy forditott relacioban, a ciganyok naponta olnek meg magyar embereket idoseket, elesetteket! Terrorizaljak, rabszolgakent tartjak oket! Ismered azt a mondast, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten is! Emogott a hosszu evek alatt felgyulemlett etnikai es tarsadalmi konfliktus es pattanasig feszult helyzet miatt pont az ilyen elmebeteg zsido - liberalis "ertelmisegiek" a felelosok, mintpeladul On, akik mindig a mindneki szamara nyilvanvalo cigany versus magyar egymas karara elkovetett bunelkovetesi aranyt tokeletesen eltorzitjak, meghazudtoljak a valosagot es az igazsagot. Mert a teny az, hogy 10-bol 9 esetben cigany kovet el buncselekmenyt magyar karara es nem forditva, amit Onok es a mediajuk harsog hosszu evek ota. Konnyu beszelni az integraciorol, de eloszor talan a leszakadt ciganysagot kene megkerdezni
1. Akar e integralodni?
2. Mit tett es mit tesz ezert evek,evtizedek, evszazadok ota?
Ne a pusztulo, lenyomoritott, kisemizett magyar nemzet nyakaba varja mar a ciganysag sanyaru helyzetet, melynek eltartasaert es duplazodo letszamaert a magyar nep mar a sajat reprodukcios kepesseget adta fel a sajat hazajaban, a sajat maga karara. Azert alljon mar meg a menet, nehogy a szar huzza mar le a budit, ahogy Hofi mondana.

eMJe 2011.04.11. 06:05:33

Akkor miért nem kiabál a blogíró, amikor cigányok ölnek magyarokat? Jaaaa, hogy abból nem tudna megélni? Megélhetési zugfirkász, gratulálok (rasszista vagy te is, csak fehérgyűlölő?:D)

Hell István 2011.04.11. 06:38:16

@Többeknek. Szívesen folytatom a beszélgetést - amennyire az időm engedi - a blogomban - erlauer8.nolblog.hu/ -, hogy ne tereljük el a szót ennek a blognak a témájától, tudniillik a rasszista sorozatgyilkosság tetteseinek bírósági tárgyalásáról. Viszlát ott.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2011.04.11. 08:47:29

@Hell István: ó, pont most... :) William Kidd felvetésére a választ szívesen meghallgattam volna. Már ha van, persze...

Hell István 2011.04.11. 09:21:22

@xanax: természetesen minden bűncselekményt elítélek, nemcsak azokat, amelyeket cigányok ellen követtek el. Ez természetes. De nem "a cigányok" vagy "a nemcigányok" követnek el bűncselekményeket, hanem konkrét emberek. Akiknek nemcsak etnikai hovatartozásuk, hanem nevük is van, akár tudjuk a nevüket, akár nem. Egyetlen népet - így a cigányt vagy a magyart - sem szabad elítélni en bloc a közéjük tartozó bűnözők miatt. Ez alapvető jogelv, és az ellentéte a hordaszellemű rasszizmus.

Viszont már nem a fenti blogban, hanem itt várom a kérdéseket, ha vannak: erlauer9.nolblog.hu/ . Az előbbi a sok fotó miatt betelt.

William Kidd 2011.04.11. 20:05:43

@Hell István: az aranyok, a szamok nem hazudnak, mindent megmondanak. Attol hogy nem lehet beszelni rola, mert nem polkorrekt, epp ez a lenyeg. Etnikai alapon ki mennyi es milyen tipusu buncselekmenyt kovet el ma Magyarorszagon? A minositett esetek aranya? A bortonben ulok etnikai aranya a tarsadalmi aranyukkal osszevetve? Nos mi jonne ki az egeszbol? En, On es mindenki tudja jol: a ciganysag elkepesztoen magasabb bunelkovetesi, bunozesi aranya, joval magasabb aranyu minositett esettel. Sokkal tobb Racz Kolompar, Moszkal Bela es Horvath Dzsenifer kovet el buncselkmenyt, mint Nagy Ferenc es Kis Andras. Es az altalanos, evtizedes tapasztalatokat, tendenciakat, esemenyeket (etnikai alapu eroszak, gyilkossagok) egyaltalan nem szabad elvonatkoztatni ettol a sorozatgyilkssagtol. Ok es okozat, minden osszefugg, Onok is vaskosan benne vannak. Vedtek es tamogattak a zamolyi cigany gyilkosokat, lejarattak Magyarorszagot es a magyar nepet, rossz hiret keltettek a vilagban. Pedig az igazsag epp az ellenkezoje annak, amit Onok mondnanak, allitanak. Igy allunk. Nyakunkon egy jol elokeszitett etnikai konfliktus, robbanas elott a puskaporos hordo. Ki nem modnott igazsagok, meghazudtolt valosag. Itt a kuszobon egy polgarhaboru. Ha a magyar cigany egymasnak esik, ki fog nyerni az egeszen? Cui prodest? Talan azoknak, akik kiszemeltek a Karpat medencet maguknak, mint leendo uj telepet? A jo termofoldek, a rengetek tiszta edesviz, hatalmas kincse a kozeljovonek. Vajon a magyar nep fogja elvezni osei foldjenek gazdagsagat vagy masok megakadalyozzak ezt? Egyaltalan a legegetobb kerdes mit lehet kezdeni a duzzado, szakkepzetlen, munkakerulo, bunozesre hatvanyozottabban hajlamos ciganysaggal? Ez az alfaja es omegaja a kialakult loporos helyzetnek, ahol mar gyilkoljak egymast a ciganyok es a magyarok. Mindenesetre egyertelmuen kijelentheto, hogy a problema nem atobbsegi magyar tarsadalommal van, hanem a (egyenlore) kissebsegi ciganysaggal. Nem nekunk kell hozzajuk integralodni, hanem nekik hozzank, az europai, civilizalt normakhoz, szabalyokhoz, eletformahoz. Vajon megvan bennuk a szandek eziranyba? Kerem ebben segitse a ciganysagot Hell Ur.

KóserKároly 2011.04.12. 00:04:56

@William Kidd: Édes fiam, ha a számok nem hazudnak, akkor ezt figyeld:

2009-ben Magyarországon kb. 165 emberölés történt. Akkor hogy ölhetnek naponta embert bárkik is? Ja, és a 165-nek kb. a 60-70 %-a szerelemféltésből történik. Az általad célzott nyereségvágy mint motívum évente körülbelül 10-15 emberölést ad ki.

(Bocsánat a körülbelülözésért, de nem tudtam megjegyezni minden számot pontosan. De nagyságrendileg erről van szó).

William Kidd 2011.04.12. 00:26:50

@KóserKároly: tessek ficskam, a valosag.

A TV2 Naplo nem kell megriadni.

kuruc.info/r/35/77388/

William Kidd 2011.04.12. 00:31:05

A cigany saskahad letarolja, lerabolja kifosztja az orszagot, rosszabb esetben kisbaltaval a fejedben vegzed. Kb. ennyi a tenyallas.

Hell István 2011.04.12. 06:11:36

@KóserKároly: Teljesen fölöslegesen próbálod neki előhozni a számokat. Aki annyi agymunkára nem képes, hogy az egyik roma által elkövetett bűncselekményért ne tegye bűnössé a másikat (vagy az összeset), az olyan, mint egy fazék puliszka: nem lehet meggyőzni semmiről.

KóserKároly 2011.04.12. 08:01:20

@William Kidd: Nem tudom, hogy feltűnt-e, de itt piti vagyon elleni szabálysértésekről, vagy ritkább esetben kisebb értékre elkövetett vagyon elleni bűncselekményekről van szó. Félreértés ne essék, ezek ellen is fel kell lépni, de nem masírozással. Amíg nem értik meg az emberek a motívumot, addig nem lesz megoldás. Ha azt mondod, hogy azért bűnöznek, mer cigányok, akkor nem látsz tovább. Ezeket a cselekményeket ugyanis nemcsak cigányok követik el, és nem azért mert valamilyen nemzeti-etnikai csoporthoz tartoznak. Az ok ugyanis a szegénység és az ebből származó éhség. Ezért tűnnek el főként tyúkok, gyümölcsök, zökdségek stb. Amíg nem az okot akarod megszüntetni (kilátástalan gazdasági helyzet) addig az okozatot sem fogod tudni.

Hell István 2011.04.12. 08:17:26

A Belügyminisztérium tavaly közreadott statisztikái szerint az ezredforduló óta csökken a bűnözés. 2009-ben - ez a legfrissebb éves statisztika - egy kicsivel több, mint feleannyi bűncselekményt követtek el, mint 1999-ben.
Hasonló a helyzet a szabálysértésekkel is. És semmi alapja annak, hogy ma nagyobb lenne a bűnözés látenciája, mint korábban volt. A jobboldal hisztériakeltése "a bűnözés növekedéséről" és a "cigánybűnözésről" - szimpla - politikailag motivált - hazugság.

Hell István 2011.04.12. 08:20:13

Az adatok itt olvashatók: http://crimestat.b-m.hu/Bűnőzési%20helyzetértékelés.pdf . Kicsit hosszú, kicsit bonyolult, de érdemes komolyan venni.
süti beállítások módosítása