Éppen öt éve

A kislétai támadásra - mely az utolsó volt a romák elleni támadássorozatban - 2009 augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka került sor. Az elkövetők eleve ölési szándékkal mentek Kislétára a roma holokauszt 65. évfordulóján.

A támadók éjjel egy óra körül érkezhettek a családi házhoz, majd az ablakon át rálőttek az épületre. A lövést követően a bejárati ajtót betörve rontottak be a házba és két vadászpuskával tüzet nyitottak a bent tartózkodókra. Így közvetlen közelről lőtték agyon Balogh Máriát, és sebesítették meg életveszélyesen az akkor 13 éves kislányát.
A támadások után órákkal később találta meg áldozatot és a sérült kislányt szinte vérbe fagyottan a meggyilkolt Balogh Mária testvére. (Úgy volt, hogy együtt mennek dolgozni.)

Az időközben kamasszá váló gyermek sorsáról nem szívesen értekeznék itt. Csak annyit jegyeznék meg, hogy a magyar állam kapcsolódó intézményrendszere, és „felelős” szereplői elmulasztották a megfelelő szakpszichológusi, mentális, szociális és persze pedagógiai segítségnyújtást ennek a súlyosan traumatizált lánynak az esetében.

Meg kell persze jegyezni ezen a napon, a roma holokauszt (Pharrajimos) napján még egy dolgot.
A "német megszállási emlékmű” idegen nyelvű feliratai (fentről lefelé az angol, a héber, a német és az orosz nyelvű szöveg) kellő megütközést váltott ki, azért mert az egyébként is alappal kritizált „erőltetmény” esetében a felirat helyességére sem voltak képesnek ügyelni a politikai akarat kivitelezői.

A megütközésben, kritikában jeleskedők viszont rendre elmulasztották, hogy szóvá tegyék: miért maradt le a romagyilkosságok áldozataihoz hasonlóan a német megszállást követően pusztán származásuk miatt áldozattá váló cigány honfitársainkra való utalás nyelvük használatával?

Mindenek előtt miért is nem jutott ez eszébe senkinek, akinek ez magas hivatalánál fogva dolga lett volna?!

Gulyás József augusztus 2-ára, a kislétai támadás 5., valamint a roma holokauszt 70. évfordulójára írt írása


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr616575519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DontBeFool · http://valodiotthonimunka.blogspot.com 2014.08.06. 01:56:19

Pénzkeresés:
""Sajnos, a magyar "alapfelhasználó" internetes társadalomba bele van nevelve a hülyeség ezen a téren, (nem mintha csak ezen a téren lenne de hagyjuk, nem erről szól ez a blog :) ).
Minden "okos" a kattingatásos szépen szólva fa**ságokat nyomatja, esetleg egy kis MLM, (pénzedet meg el eMeLeM), de lehet egy kis jó fajta HYIP pénzbefizetős piramis sz*rsággal is találkozni. Na ezeket kéne most elfelejteni. Ez külföldön sikerült, csak sajnos hozzánk nem jutnak el az ilyesmik.""

valodiotthonimunka.blogspot.hu/2014/08/szr-helyzet-orszagkivaltsag.html

Éhes_ló 2014.08.06. 22:47:22

5 éve nem tudjuk mit kerestek a titkoszolgálatok és embereik ebben a terrorakcióban.
Helyette van mellébeszélés és maszatolás.
Zsidó tempó.

2015.04.19. 09:18:19

Na mi van, blogger, abbahagytad ??? Épp most kezdődött az amúgy szintén szartsemérdeklő második felvonás a kirakatperes kutyakomédiában, itt meg kuss van, tán már nem fizetik meg itt az ajvékot ??? Tudod, csak kíváncsi voltam, felveszed-e újra a fonalat ...

Nem akarsz csak úgy, szponzoros lóvé nélkül még egy kicsit szegényüldözöttagyonlőttcigányozva nácirasszermagyarozni itten, hosszú, unalmas és ordítóan egyoldalú jogászkodást álszenten nyomatva, miközben jól tudod te is, hogy kik rendelték meg ezt az engedélyezett kilövés-szériát, meg a te cikkeidet is, erről a nevetséges jogcsúfolásról, és kiknek az érdekében ???

Háhogy a rák harapna abba a vérző, emberbarát, romaölelő, ám már árulóvá lett szívedbe, hogy már ennyire nem érdekel a téma ... :) Naszóval elmész te a többi, érdekek mentén zsinórban hazudó reteknyalóval együtt a melegebb éghajlatra mostmár, oda, ahonnan a génállományotok bejött. :)
süti beállítások módosítása