2009. augusztus 2. - Kisléta

A vádirat szerinti utolsó támadást megelőzően a gyanúsítottak - céljaik elérése érdekében - további, a korábbiaknál is súlyosabb akciókat terveztek. Ennek keretein belül szóba került egy katonai objektum kifosztása, illetve a következő helyszínül kiszemelt Kisléta polgármesterének megtámadása.

Ezeket a terveket a lehetőségek feltérképezését követően elvetették, azonban újabb akciójukról nem mondtak le. Ennek megfelelően az előkészületeket folytatták, majd a tervbe beavatták Cs. Istvánt is, akit ekkorra már tájékoztattak a korábbi támadásokról. A helyszíni szemlére a K. testvérek közösen utaztak Kislétára és ekkor szemelték ki a Bocskai utca 7. szám alatt található épületet.

A támadás napján mind a négy gyanúsított közösen indult útnak a korábban is használt Opel Astrával. A helyszíntől nem messze, egy erdei főúton a K. testvérek és P. Zsolt kiszállt az autóból, és Cs. István ezt követően visszahajtott Debrecenbe, hogy később, a hajnali órákban az előre megbeszélt helyszínen felvegye társait.

A támadók eztán megközelítették az előzőleg kiszemelt Bocskai utca 7-et, ahol megkezdték az akciót. Ennek keretein belül először kívülről lőttek az épületre, majd az ajtón keresztül behatoltak. A házban ekkor a kiskorú Pótor Tímea és édesanyja, Balogh Mária volt otthon. Előbbi a lövések zajára felébredve átindult édesanyja szobájába, azonban a bejáratnál elhaladva az éppen behatoló vádlottak rálőttek, ettől összeesett és eszméletét vesztette.

A támadók eztán abba a szobába mentek, ahol Balogh Mária tartózkodott, és több lövéssel halálos sebet ejtettek rajta majd elmenekültek a helyszínről.

A sokkos állapotban lévő Pótor Tímeát Balogh Mária testvére találta meg a hajnali órákban, aki azonnal értesítette a mentőket. A súlyos sérültet Nyíregyházára szállították ezzel megmentve életét.

Eközben a vádlottakat a Debrecenből hajnalban Kislétára induló Cs. István az előre megbeszélt helyen felvette, és visszaindultak a Perényi 1-be. K. Árpád javaslatára P. Zsolt végig kézben tartotta fegyverét, hogy egy esetleges rendőri ellenőrzés alkalmával se tudják feltartóztatni őket azonban erre nem került sor.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Az eset a satóban

Sólyom: robbanásig feszült a helyzet a romagyilkosságok miatt - Hvg

Eltemették Balogh Máriát - Nol

Kislétai gyilkosság: legalább két elkövetője volt a hajnai romák elleni támadásnak - Híradó

Lövöldözés Kislétán: egy halott, egy sérült - Index

"Kelj fel, Mari! Meghaltál?" - Index

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr304135653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása