2008. június 2. - Debreceni menekült tábor

 

A vádirat szerint 2008 márciusa és júniusa között a besenyszögi rablás során megszerzett fegyverekkel K. Árpád, K. István, és P. Zsolt több ízben lőgyakorlatozott Debrecen külterületén. Miután meggyőződtek arról, hogy a fegyverek megfelelően működnek, és eddig tisztázatlan helyről a lőszer-utánpótlásról is gondoskodtak, K. Árpád a Debrecen melletti menekült tábort szemelte ki az első támadás helyszínéül.

A helyszínt jól ismerő gyanusított 2008 június elsején éjszaka a későbbi támadások során is használt Opel Astraval egy közeli buszmegállóhoz hajtott. Innen adta le aztán azt a két lövést a menekült szállóra, ahonnan később két lövést adott le a 260 méterre lévő épületre egy távcsővel felszerelt vadászpuskából.

A lövedékek az ablakon keresztül az épületbe hatoltak, ám ekkor még – egy horzsolt bokán kívül – személyi sérülés nem történt.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Az eset a sajtóban
Belőttek a debreceni menekülttáborba - Origo

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr484135642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása