2008. szeptember 28. - Tarnabod

A Nyíradony-Tamáspuszta településen elkövetett támadást követően a vádirat szerint a gyanúsítottak csalódottak voltak, mert elmaradt az akciótól várt sajtóvisszhang. Ezért elhatározták, hogy újabb helyszínt keresnek és folytatják tevékenységüket. Tarnabodra egy televíziós riport alapján figyeltek fel ugyanis itt a roma-nem roma konfliktus az azt megelőző időszakban kiéleződött, és egy idős asszony meggyilkolásával csúcsosodott ki.

A felkészülés során az interneten elérhető műholdas képeket használták a terület megismeréséhez majd ezt követően K. Árpád a korábbi támadások során is használt Opel Astraval Tarnabodra utazott. Itt mérte fel a lehetőségeket ahhoz, hogy a televíziós riportban is látott, romák lakta épületet megtámadják. Később, már Debrecenben született meg a gyanúsítottak között az a döntés, hogy a Tarna-patakon átívelő fahíd felől, egy szántóföldön gyalogosan átvágva közelítik meg a kiszemelt épületet és ekkor döntötték el azt is, hogy a kapcsolattartáshoz nyolc sávos URH rádiót fognak használni

A támadás napján a kiszemelt célpont megközelítése során - már gyalog, egy mezőn átvágva - akadályba ütköztek, ezért a Tarna utcát vették célba. Itt P. Zsolt az 1-es szám alatti épületre dobta a nála lévő Molotov-koktélokat, míg a K. testvérek a 10-es számú ingatlan vették tűz alá, majd P. felé haladva a 6-os, a 3-as, és a 11-es számra is lövéseket adtak le. Ezt követően a Tarna-patakon átívelő hídon át menekültek el a helyszínről.

A sértettek - akik közül senki nem volt roma származású - sérülés nélkül vészelték át a támadást, igaz, többük ablaka felé adtak le a támadók lövést akkor, amikor az ott lakók a zajra lehúzott redőny mögül kinéztek.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Az eset a sajtóban

 Hajnali lövöldözés Tarnabodon - Nol

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr104135646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása