2008. december 15. - Alsózsolca

 

Az első halálos áldozatokkal járó nagycsécsi támadás a vádirat szerint a gyanúsítottakat - vélhetően a nagy sajtóvisszhang és a kialakult társadalmi feszültség miatt - csak még eltökéltebbé tették. Ennek megfelelően a támadások folytatódtak, a következő kiszemelt helyszínen, Alsózsolcán.

Az ekkor már szokásosnak mondható felkészülést - interneten elérhető műholdfelvételek tanulmányozása, terepszemle, stb. - követően a háromból két gyanúsított, a K. testvérpár december 15-én délután a Sajó közelében leparkolt az Opel Astra személygépkocsival, és innen gyalogosan közelítették meg a folyó partját úgy, hogy rálátásuk legyen a túloldalán található, Dankó Pista utcai épületekre. A támadást délutánra időzítették abban bízva, hogy a korai időpontban könnyebben választhatnak maguknak célpontot - ekkor már nem épületek megrongálása, hanem személyek elleni támadás volt a cél. Az évszakra jellemző korai sötét ugyanakkor segítette őket, hogy akciójuk során rejtve maradjanak, így a folyó túlpartján elfoglalták pozíciójukat, és a megfelelő áldozatra vártak.

A Dankó Pista utca 5 szám alatt lakó Rontó Krisztián - aki családjával együtt élt az ingatlanban - délután négy óra után ment ki fát vágni, ebben élettársa, Balogh Katalin is segített neki. A kerti világítás megfelelő körülményeket biztosított K. Árpádnak ahhoz, hogy leadjon előbb egy, majd mikor az célt tévesztve utóbbi kabátjának szárán áthaladt, még egy lövést. Ez utóbbi lövedék Rontó Krisztiánt csípőtájékon találta el, aminek következtében maradandó sérüléseket szenvedett, ám a kiérkező szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt.

A gyanúsítottak ezt követően ugyanazon az úton, ahol a Sajó partját megközelítették, elhagyták a helyszínt, és autójukkal visszautaztak Debrecenbe.

 


Nagyobb térképre váltás


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr794135648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása