Összetaposott vértócsa, lejárt nyomok

Fotóriporter készítette az első felvételeket - Stépán Balázs írása

Március 14-én ismét elővette a bíróság a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság elbarmolt helyszínelését. A rendőrség először balesetre gyanakodott és levonult a terepről, csak órák múlva, az újabb bejelentésre, a töltényhüvelyek megtalálása után szállt ki ismét, de addigra egy riporter már „dokumentálta” a helyszínt.  

Az MTI fotóriportere készítette az első fényképeket 2009. február 23-án a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság nyomairól, az összetaposott vértócsáról, a töltényhüvelyekről, amelyeket az éjszaka folyamán a rendőrök nem találtak meg. De vajon egy profi riporter „amatőr” fotója mennyit nyom a latba?

A fénykép az index.hu oldaláról származik

„Úgy tudtam, családi tragédia történt, egy ház leégett, ketten meghaltak” – vallotta szerdán, a tizenötödik idei tárgyaláson meghallgatott fotoriporter. Kihalt volt a falu, amikor reggel nyolc körül megérkezett, nehezen talált Csorbáék házához. Rendőrt nem látott, Csorba Csaba megkérdezte tőle, „mit szeretnék lefényképezni, és azt mondta, végezzem nyugodtan a munkám”. Húsz-harminc tanácstalan ember téblábolt a ház körül, ők találták meg a töltényhüvelyeket. „Kérdezték, mit csináljanak, azt mondtam, hívják vissza a rendőröket.” Ameddig meg nem érkeztek, a riporter lefényképezte a töltényhüvelyeket, a széttaposott vértócsát, a gyilkosság nyomait, a ház körül bóklászókat. Több száz felvételt készített.  Ezek közül jelent meg az index.hu honlapján az a fénykép, amelyre Bérdi Zsolt, K. Árpád védője hívta föl a bíróság figyelmét. A felvétel a helyszín elkésett biztosítása, és a nyomok rögzítése előtt készült: öt férfi látható rajta, az előtérben két töltényhüvely. (Az index.hu honlapján látható felvétel és a gyilkosságról szóló beszámoló a „bulvárhírek” között jelent meg 2009. február 25-én. A híradás szerint a rendőrség két-három elkövetőre, fanatikus szélsőségesekre gyanakszik, akik „személyes bosszúból vagy politikai szándékkal” gyilkolnak, de ekkor még azt sem zárták ki, hogy uzsorások adósaik megfélemlítésére bérelték fel a gyilkosokat. Kiderült az is, hogy „a támadók ugyanolyan kaliberű fegyvert használtak, mint 2008. november 3-án Nagycsécsen”, ahol két embert gyilkoltak meg.)

A vád szerint Tatárszentgyörgyön K. Árpád biztosította a többiek akcióját, P. Zsolt Molotov-koktélt hajított Csorbáék padlására, a tető azonnal kigyulladt, a házból menekülő Csorba Róbertet és kisfiát K. István agyonlőtte, a házaspár kislánya, Bianka, súlyosan megsérült.

A tárgyaláson levetített a felvételek egy része, különös körülmények között készült. Az első helyszínelő rendőrcsapat balesetet állapított meg, a gyújtogatást, és a gyilkosságot kizárták, hiába ordibált Csorba Csaba, hogy fia házát felgyújtották, hiába riasztotta a dabasi kapitányt állítása szerint azzal, hogy „azonnal gyere Pityu bazmeg, a családomat kiirtották”. A rendőrök reggel hatkor elmentek, a helyszínt nem biztosították, a nyomok megrongálódtak, a rokonok és a szomszédok letaposták, a fotoriporter készítette az első használható felvételeket. A tényfeltáró helyszínelés azonban csak a második riasztás után, 23-án délelőtt kezdődött el.


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr784325686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyekk 2012.03.19. 15:28:48

Szerintem teljesen egyértelműen a "Rókaképű" titkosszolgálata által megszervezett akciók voltak ezek a cigánygyilkosságok.

( A gyanusítottak szinte mindegyike kapcsolatban állt magyar titkos szogálatokkal, vde volt amelyik az izraelivel is (hogy - hogy nem).

Mindegyikük sík sóher volt, valahogyan mégis hozzájutottak drága terepjáróhoz, drága fegyverekhez.

A rendőrség még a szokásoshoz képest is ímmel-ámmal nyomozgat, sőt még igyekszik eltussolni az ügyet.

A kilincsorrú gyúrcsánynak, (meg bandájának milyen jól jött annak "bebizonyosodása ", hogy mekkora rettenetes, borzalmas rasszimus van itt nálunk. Ezért szegény cigányokat, meg zsidókat még inkább babusgatni kell, még több pénzt kell nekik adni, még inkább kárpótolni kell őket.

finalNmbr 2012.03.19. 16:22:46

@nyekk: Óh hát elöbb hullanának itt fejek (szó szerint) minthogy bármilyen politikai szál is kiderülhetne. Bár ha így van akkor a vádlottak miért nem beszélnek erről?

Emilke mesél 2012.03.19. 19:44:13

Kisbarátom, a valagamon lukas a gatya, de a terejárót teletankolni telik, drága fegyverre és lőszerre is akad pénz.
Smmi hasznom ugyan de lelövöm a cigókat, a titkosszolgálat meg hallgat. Marha jó! Volt valakinek valami haszna a balhéból?

HgGina 2012.03.19. 19:45:13

@nmy: ugyanazért, amiért cuslág se. Szeretnének még élni egy keveset, és addig is élősködni tovább a magyarok bőrén.

gary_83 2012.03.20. 20:19:35

ez pont úgy néz ki, mint egy eldobott ceruzaelem a + jelzéssel =)
süti beállítások módosítása