„Ne éljenek álomvilágban”

Csorbáné egy sportos, feketeruhás alakot látott - Stépán Balázs írása

 

Pénteken eddig még nem hallott részletek kerültek elő a tatárszentgyörgyi gyilkosságról; egy sportos alakot pillantott meg Csorbáné a ház körül ólálkodni, és gally-lopásért halálos fenyegetés érte a családot. 

Miszori László bíró figyelmeztetése a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság pénteki tárgyalásán körülírta a hamis tanúzás fogalmi ismérveit: ”Ne éljenek álomvilágban, félreviszik a hatóságokat, miért állítanak olyat, ami a valóságban nem volt” – intette óvatosságra a Csorba házaspárt. Mindketten az eddigi adatokkal alá nem támasztható állításokkal hozakodtak elő. Csorba Csaba a rendőrség szakszerűtlen tatárszengyörgyi intézkedéseit úgy értelmezi - el is mondta -, hogy el akarják tussolni a gyilkosságot, felesége eddig nem említett mozzanatokról beszélt.

A vádirat szerint K. Árpád fedezte az akciót, K. István négy célzott lövést adott le, P. Zsolt hajított gyujtópalackokat Csorba Róbert házára. 

Sorozatosan hibázott mindegyik hatóság 2009. február 23-án – derült ki ismételten. A háziorvos füstmérgezést állapított meg, a dabasi kapitányság bűnügyi vezetője a halálos lövéseket baleseti sérülésnek nézte, a helyszínt nem biztosította, és nem vizsgálta át a rendőrség. A helyiek által fellelt bizonyítékok ismeretében elrendelt újabb helyszíni szemlén  több órás késéssel kezdték felmérni a terepet. A szétszóródott töltényhüvelyeket becsszóra vették át a nyomozók a tetthelyen bóklászó helybeliektől. Az örkényi kapitányságon a gyilkosság délutánján, a még sokkos állapotban, a gyógyszerek kábulatában hallgatták ki Csorba Csabánét, döntő mértékben erre alapozták állításaikat.

A melléfogásokat egy, az Indexről származó sajtófotóval illusztrálta Bérdi István, az elsőrendű vádlott K. Árpád védője pénteken. A felvétel a helyszín le nem zárt részén készült; a földre szórt lövedék-maradványokat állják körül a helybeliek. A felvételről olyan felháborodással nyilatkozott Csorba Csaba, hogy a bíró tíz perces szünetet rendelt el, hátha lecsillapodik a férfi, azután jobbnak látta felfüggeszteni kihallgatását.

Csorba Csabáné eddig nem említett részletekről mesélt, azért csak most, mert eddig nem kérdezték ezekről. Miután a három lövés zajára felriadt - állítja -, óvatosan kipillantott az ablakon, és egy „se nem kövér, se nem sovány, sportos, 165-170 centiméter magas, rövid hajú férfit” látott, sapkával a fején, és a vállára akasztva „megvillant valami”. A „feketeruhás” elmenekült, de Csorbáné szerint, látnia kellett az alakot Jakab Renátának, a legyilkolt Róbert élettársának is, aki karján kisfiával, Mátéval, addigra már kimenekült a lángoló házból. A szembesítés eredménytelen volt, Renáta tagadja, hogy látta az idegent.

Csorbáné pénteken elmondta: hallomásból tudja, hogy korábban egy ismeretlen fekete autó járt a környéken, Róbert háza előtt időzött. Renáta is megerősítette, férjétől hallott a „fekete terepjáróról”, amely „kisebb egy teherautónál, de nagyobb a kis-Poslkinál, vagy a Trabantnál”. A házuk előtt parkolt, egy férfi ült a volánnál, az erdőt figyelte. Csorbáné tudomása szerint „menyének” beszólt a sofőr, de Renáta tagadta.

Csorbáné pénteken elmesélte, hogy Richárd fiát egy-két héttel a gyilkosság előtt megfenyegették; családtagjainak életébe kerülhet, hogy gallyat lopott az erdőről, de erről csak a tragédia napján mesélt.


17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr713253760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoda-jedi 2011.09.24. 20:52:13

láttam a hírtvn tegnap misszori bírót... ahogy kiabált a tanu nőnek hogy ne a BV őrt nézze hanem a vádlottakat...

na én sem szeretnék az "igazságszolgáltatás" sal összekerülni, még tanuként sem....

nagyon primitív volt a bíró. eszméletlen színvonal...

de a wikileaks ből tudjuk (amit mi úgyis tudtunk) hogy az amrikai szakemberek véleméyne: ZÖLDFÜLŰ és érdektelen (értsd: LUSTA és BUTA) rendőrök nyomoznak a sorozatgyilkosságban...

nyilván mi ezt korábban is tudtuk és a TELJES rendőrségről...

venszivar 2011.09.24. 21:09:19

@yoda-jedi: Tudom s hirdetem, már kőröz a tanyám körül a Q 5-ös........

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.24. 22:51:39

Mivel ott nem tudom már elmondani, elmondom mindenütt, tehát itt is:
A Világnézet blogban az IGe nevű humorérzék nélküli, ám ellenvéleményre igen érzékeny blogger, ellenérvek híján egyszerűen letiltott. Vita helyett cenzúra az Indexen!
Szóljon már neki valaki, hogy a XXI. században ezt a sportágat csak a diktátorok űzik!
;-)

egy maréknyi dollár 2011.09.25. 00:12:39

Nehéz ügy.
Évekkel az események után megvilágosodott tanúk, értékelhetetlen és ellenőrizhetetlen információkkal.(fekete autó;se nem kicsi,se nem nagy,ugyanilyen férfi stb.)
Tulajdonképpen semmi alapom nincsen a hozzászólásra,valamilyen megérzés sugallja azt, hogy nem sorozatgyilkosság volt ez és nem a vádlottak csinálták.
Amennyit olvastam róluk,abból úgy ítélem meg,hogy sok mindenre képesek(lennének),de orgyilkosságra,gyerekgyilkosságra nem.
Bevallom, én igenis becsülöm a zsarukat,de szerintem ez az ügy már nem rajtuk múlik.

ビンセント・ベガ 2011.09.25. 01:30:53

@egy maréknyi dollár: Hat mar nem is, esetleg kellett volna nyomozni meg kicsivel tobb hozzaertes sem artott volna.

Most mar szinten jokepessegu ugyeszseg van teriteken de ugye ok is kitettek magukert a nyomozati szakaszban.

A birosag meg csodat nem tud tenni, az van amit a fentiek hoznak.

Picit mindig szomoru vagyok hogy az ugyeszseg 90+%-os vaderedmenyessege mindig a komoly dolgoknal fuccsol be (Mor, gazdasagi buncselekmenyek). Itt jon ki (ahol a nagy nyilvanossag miatt nem lehet elkerulni a vademelest) hogy milyen is az igazi szinvonal.

Mérnork 2011.09.25. 03:45:00

A legendás cigó tárgyilagosság biztos sokat segített a nyomozásban... Ketten kb. tízféleképpen tudnak vallani ugyanarról a dologról 5 percen belül... De persze a lusta rendőrség a hibás mindenben.

Dr. Bélus___ 2011.09.25. 07:56:39

@egy maréknyi dollár: Ne izgulj, valakit azért lesittelnek. Ha nem az elkövetőt, de valakit biztosan!
@Grunt: No igen.

yoda-jedi 2011.09.25. 08:04:53

@ビンセント・ベガ: egyébként az egyetlen hivatal az ügyészség amiről tudok jót is mondani... a mezei ügyészek (akikkel eddig találkoztam kb 10) mind jóképességű, értelmes... kb az osztályvezetőtől felfelé indul a debilség vagy szándékos torzítás (azaz nem szakmai munka)

de a gyengeképességű rendőrséget semmilyen módon nem tudják utólag pótolni...

a "kiemelt" ügyekben meg a "főnökök" szerepelnek csak, ergó akkor az ügyészség is impotens...

sz@r ország sz@r hivatalai és jogszabályai... (na én se kapok ovi alatt kossuth díjat)

a sorozatgyilkosságot nyilvánvalóan politikai megrendelésre profi vagy rendőr vagy titkos szolgák csinálták... nem kérdéses...

apropó az alsóörsi rendőrgyilkosság maradt "vétetlennek" lezárva ugye? nem volt köze egymáshoz a két halottnak... ez a hivatalos verzio...

radikalisviccek 2011.09.25. 08:40:41

:D már a bírónak is ki volt a töke attól az összefüggéstelen ostobaságtól, amit végig kellett hallgatnia és komolyan kellett vennie, mint tanúvallomást.
Elképesztő, hogy beszélni és gondolkodni nem tudó emberek marhaságai ugyanolyan súllyal esnek latba egy tárgyaláson, mint adott esetben egy normálisan előadott történet; és ha két ostoba cigány sipákolja ugyanazt, akkor meg már egyből igaz is lesz.
Ez a szerencsétlen hülye meg elkezdett a bv-őrre mutogatni :D késssz... ezt miért kell egyáltalán végighallgatnia egy bírónak vagy bárkinek? :D

popocatepetl 2011.09.25. 08:42:58

@Frady Endre: "A Világnézet blogban az IGe nevű humorérzék nélküli, ám ellenvéleményre igen érzékeny blogger, ellenérvek híján egyszerűen letiltott. "

Ne hergeld magad, az a senkiházi mindig ezt csinálja!

popocatepetl 2011.09.25. 08:43:46

Az orvvadászat nem csak szabálysértés?

xenuka 2011.09.25. 09:17:35

semmi konkrét bizonyíték, csak össze-vissza hazudozó cigányok meg "becsszóra ott volt" odahozott töltényhüvelyek NE MÁR !

xenuka 2011.09.25. 09:19:10

@yoda-jedi:
"a sorozatgyilkosságot nyilvánvalóan politikai megrendelésre profi vagy rendőr vagy titkos szolgák csinálták... nem kérdéses..."

érzed te a lényeget

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.25. 22:33:23

@popocatepetl: Ha mindig ezt csinálja, és ezt mindenki tudja, akkor miért csinálhatja még mindig? Senki sincs, aki meg merné állítani?
Ki ez az ember?
Amúgy nem hergelem magam, csak sajnálom szegényt. Rossz lehet naponta belenéznie a tükörbe... ;-)

yoda-jedi 2011.09.25. 22:40:23

@Frady Endre: szia! engem is kizárt Ige... a népszámlálós szaráról... de a végére már mindenkit kitiltott:))) egyedül maradt

pedig én csak anynit írtam: javaslom neki a SZŰRÉS gombot a cenzúra helyett

én olvasom a kommentjeid, ne csüggedj:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.26. 09:57:15

@yoda-jedi: Nem csüggedek, kösszy szépen! :)
Tegnap rájöttem, hogy van ennél rosszabb is. Óbudán egy biciklista - "hálából", amiért annak ellenére sem ütöttem el, hogy szembejött velem a saját sávomban - utánam tekert és a gyerekeim és a feleségem füle hallatára válogatott trágárságokat vágott a fejemhez.
Csak néztünk... :(

yoda-jedi 2011.09.26. 10:06:56

@Frady Endre: épp a torokgaborelemez -t offolja szét a po:cs (ige)...

eszméletlen... "kettős mérce", az övén nem lehet kicsit se off... nagyon primitív...
süti beállítások módosítása