Váratlan fordulat: vonalban az ügyvéd

 

Forródróton a vád tanúja a vádlott védőjével - Stépán Balázs írása

 

A cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozat szerdai tárgyalásán Miszori László ismertette a Nemzeti Nyomozóiroda jelentését, amely szerint gyakran beszélhetett egymással „titokban”, a tárgyalás folyamán eddig nem ismerten az elsőrendű vádlott K. Árpád a vád tanújaként emlegetett F.-né Ny. Évával, a tanú pedig Bérdi Zsolt ügyvéddel, vagyis K. Árpád védőjével.

„Éva ne lepődj meg, de még ma tíz, de legalább ötezer forintot tölts fel, azonnal hívlak” – olvasta föl mobiljáról, a Pest Megyei Bíróság tárgyalásán F.-né Ny. Éva a 2011 december ötödikén hétfőn, öt órakor kapott sms-üzenetet. A feladó a cigánygyilkosságokkal megvádolt, előzetesen letartóztatott K. Árpád az NNI jelentése szerint. A nyomozók a cellainformációk alapján állapították meg, hogy gyakran léphetett kapcsolatba az elsőrendű vádlott F.-né Ny. Éva koronatanúval, az asszony pedig az ügyvéddel.

A koronatanú amúgy is ellentmondásosan nyilatkozott a nyomozók, az ügyészek, a bíróság előtt. Zavarodottságát azzal magyarázta, hogy kimerült, megrettent, az idegnyugtató gyógyszerek, a büntetőeljárással járó rendkívüli körülmények megterhelik idegeit ezért képtelen pontosan felidézni a két-három évvel ezelőtti történeteket. A bíróság előtt sem tudta megmagyarázni, hogy miért változtat állandón a vallomásain.

2009. augusztus 21-én tartóztatta le a rendőrség Debrecenben, a Perényi-1 nevű szórakozóhelyen a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság gyanúsítottjait, de ezzel nem zárult le a nyomozás. 2008. március hetedikén négy álarcos fegyveres kirabolta a besenyszögi vadászt, elvitték fegyvereit. Négyen támadtak házára, de csak hármat sikerült elkapni közülük. A besenyszögi nyomozást folytatták, de elkülönítették a cigánygyilkosságokétól, amikor a rendőrség elfogta a gyilkosságsorozattal gyanúsított K. Árpádot, K. István, P. Zsoltot és Cs. Istvánt.  A besenyszögi nyomozás érdekében figyelték K. Árpád börtönbeli telefonjait, és kiderült, hogy kapcsolatban van F.-né Ny. Évával, rajta keresztül esetleg ügyvédjével is.

F.-né Ny. Éva barátnője és főnöke volt K. Árpád elsőrendű vádlottnak, ezért őt többször kihallgatta a rendőrség, az ügyészség, és a bíróság. A vádirat szerint az ő segítsége is kellett, hogy 2009. április 23-án a tiszalöki gyilkosság helyszínéről elmenekülhessenek a tettesek. A Pest Megyei Bíróságon ellentmondásosan vallott a történet részleteiről, a négy vádlott viselkedéséről, az őket jellemző előítéletekről, bár mindet közelről ismerhette.

F.-né Ny. Éva a Pest Megyei Bíróságon megmagyarázhatatlanul viselkedett. „Úgy történt, ahogy Árpi mondja” – hajtogatta például az április 22-iki tárgyaláson, amikor barátjával, az elsőrendű vádlottal szembesítették. A férfit terhelő, korábbi vallomásait visszavonta.

Bérdi Zsolt ügyvéd elismerte, hogy többször beszélt telefonon F.-né Ny. Évával, de csak K. Árpád „aktuális idegi állapotáról” tájékoztatta, elsősorban a kitűzött tárgyalási napok előtt, vagy aznap a koronatanút – állította.


10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr923446386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pokesz70 2011.12.07. 23:41:46

Ez hogy? Ez mi? Hol élünk mi? Tényleg így működik Magyarországon az igazságszolgáltatás? Komolyan mondom, akkor inkább legyen most már anarchia.

plusz 2011.12.08. 00:02:27

CIGÁNYVADÁSZAT nem szerencses cim, mint ahogy a NIGGER HUNT sem volna az!

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2011.12.08. 05:44:03

Vadászni az állatokra szoktak, kedves posztoló!
A cím helyes(ebb)en "Cigánygyilkosság-per" is lehetne.

SzZ 2011.12.08. 06:31:45

> gyakran léphetett kapcsolatba az elsőrendű vádlott F.-né Ny. Éva koronatanúval

És mégis hogyan? Úgy értem, őrizetben van, ahol nem lehetne kommunikációs eszköze. Az előzetes letartóztatás egyik legfőbb indok között - a szökésveszélyen túl - az összebeszélés megakadályozása és a tanúk befolyásolásának kizárása.

Alvarez 2011.12.08. 08:33:35

Megkínálták egy mobillal, hogy aztán lehallgathassák a beszélgetéseit. Az meg bekajálta.
Jajj de gyenge ez a náci...

tusuanzen 2011.12.08. 09:15:18

persze hívogatta:D....
az csak úgy megy, hogy egyszer csak ott lesz egy telefon a szigorítottba.
Egyébként , ha olyan megdönthetetlen a vád, akkor miért nincs még vége?

zassz 2011.12.08. 09:20:59

Nem kellően pontos a cikk (tudom, ott voltam tegnap a tárgyaláson) K. erre a számra azt állította, hogy az anyja száma, tehát hivatalosan hívhatta. A vicc az, hogy a mama dunántúli, ez a teló pedig a cella-infók szerint mindig Debreccenben -napközben Ny. Éva munkahelyéhez legközelebbi toronyon keresztül- forgalmazott. Ja, és a mama által feladott pénzt is mindig a debreceni posta vette fel :). Az ügyvéddel pedig közel 70-szer beszélt a tanú, "K. idegállapotáról", mindig a tárgyalások előtt, ill után. Na aki ezt beveszi....

Laarson 2011.12.08. 10:58:33

K a végén saját magát fogja védeni mert mellette az összes ügyvéd a kamarai tagságával játszik.

cutcopy 2012.01.07. 12:01:43

"figyelték K. Árpád börtönbeli telefonjait"

Ez mi..? Telefonálgatott a börtönből..?

charlie sheen 2012.01.31. 09:22:49

És az ügyvéd egyelőre még szabadlábon védekezhet?
süti beállítások módosítása