„Nekem mindig a seftes jut eszembe róla“

A per tárgyává tett események kapcsán számos konteo (összeesküvési elmélet) született. A tudományos fantasztikumtól a józan belátásig és a higgadt mérlegelésig van ezek között minden, mint a búcsúban: szar, szalámi, szappan – ahogy mondani szokás. Ahmedinedzsadtól Jan Slotán keresztül az orosz FSZB-ig annyi minden felbukkan benne, hogy nézni is tereh, a magyar szélak szuperszónikus pókhálójáról nem is beszélve. A besenyszögi negyedik elkövető, a fekete terepjáró elhalni nem akaró mítosza, a tizenkétmilliós mesterlövészpuska finanszírozásának kérdései – csakúgy, mint a finanszírozás általában – mind ebbe az irányba, a nyomozati munka nem megfelelő szinvonlának irányába mutatnak.
 
„Nekem mindig a seftes jut eszembe róla“ – mondja Kiss Árpádról egy neve elhallgatását kérő ismerőse, akivel a debreceni zenei életben ismerték meg egymást. „Az a csávó, aki úgy tud bérgyilkos lenni, mint a filmekben. Pontos, precíz, finom mozdulatokkal szereli fel a látcsövet a mesterlövészpuskára.“ A leírásból egy józan, hidegfejű figura képe bontakozik ki, aki folyamatosan azon agyal, miből lehetne pénzt csinálni. Nepperalkat, kereskedőnek való, akit nem a filozófiai, sokkal inkább a mikroökonómiai kérdések foglalkoztatnak. „Kell egy csapat“ mondhatta Minarik Edével Kiss Árpád elsőrendű vádlott, és a neve elhallgatását kérő ismerős ezt a dobos pozíciójával is magyarázza. A dobos nem frontember. Buli után nem ő viszi el a csajokat vagy ha igen, akkor a maradványelv alapján egerészhet. A dobos viszont a zenekarhoz képest is emelvényen ül, átlátja a zenésztársak szinpadi produkcióját éppúgy, mint a közönség első sorait. Ő az alap. Stabilan. A neve elhallgatását kérő ismerős – ez egy debreceni sajátosság, szinte minden ismerős a neve elhallgatását kéri – elmeséli, ahogy a Replika együttes menedzserét mindig a legjobb lélektani pillanatban, koncert után, és még a Tankcsapda fellépése előtt tudta elcsípni (Kiss Árpád zenekara állítólag komoly összegért vette meg a Tankcsapda előzenekarának helyét), hogy egy kicsit gázsiról beszéljenek. A neve elhallgatását kérő ismerős szerint Kiss Árpád jó volt „felfelé“, de jó volt „lefelé“ is, tudott az emberekkel bánni. „Létezik az a lóvé“ – talán ez a közhely lehetett a kulcsszava, mondja a neve elhallgatását kérő ismerős.
 
Egy másik neve elhallgatását kérő ismerős a debreceni zenei életből azt mondja, hogy „koncerteken, főleg utána, ittas állapotban megismertük egymás indulatait is“, és Kiss Árpád indulatai egyáltalán nem a szélsőséges rasszista irányába mutattak. Azért „fura kisugárzása“ volt, mondja a másik neve elhallgatását kérő zenei ismerős, „sokmindent elképzeltem volna róla“. „Rémes hely / Bérelj fel / Munka nélkül vagyok, megbízhatsz bármivel“ énekelte Müller Péter az URH együttes Bétaville c. slágerében a nyolcvanas évek elején – a Kiss Árpádról sugalmazott kép ezt az elkövetői profilt erősíti. Momentán nem tudjuk, hogy Miszori László tanácsvezető bíró miért is rendelt el tárgyalási szünetet egy hónapra, május 11-ig, de abban reménykedünk, hogy új adat, esetlegesen pótnyomozati eredmény lehet az ok. Mert nyitott kérdés akad még bőven!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr964476437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.04.28. 11:21:44

Ideje lenne lassan a valóban bűnöző cigányokkal szemben lefolytatott, büntetőpereknek becézett szánalmas kutyakomédiákkal is foglalkoznod, s nemcsak ezzel az egyetlen, kazalba hordott jogászi hazudozáshalmazzal, libbancs.

Tudod, ott még a bírók és azok parancsolói is mindent megtesznek érte, hogy a cigány a legkevesebbet kapja, itt meg a sok jogvédő a tudata legmélyén még a halálbüntetés visszahozását is dédelgeti magában - szigorúan csak a nemmagyar etnikummal szembeni "rasszista" bűnelkövetők számára.

Naponta tucatnyi brutális bűntett, melyek elkövetői 99 százalékban cigányok. Velük szemben havonta egy-két ítélet, amely a legrosszabb esetben is 2-3 év ténylegesen letöltendő börtön. De ha nemcigány ill. nem a másik védett szent tehén az elkövető, akkor enyhe bűncselekmény esetén is "a legtöbb, mi adható" ... mint a Tschibo ...

Tényleg nem tudsz ezekről, vagy ilyen látványosan nem érdekel még a konraszt miatt sem? Szelektív látásod kihagyja ezeket, nem lep meg. És jössz itt azzal, hogy összeesküvés-elméletek szövögetése nem helyes irány, ahhoz meg egy szót sem szólsz felelősségrevonólag, hogy a magas politika miért süllyesztette el a hivatalos jelentéshalmazt ...

(Akármibe fogadok, hogy a pl. a Gyöngyöspata-jelentés sem lesz kint mondjuk a neten, a hivatalos elfogadását követően, hanem 80 év múlva levéltári holovetítőn tanulmányozhatja majd az, aki akarja. Remélem, az talán még az államalkotó etnikum tagja lesz ...)

Mégis mit tegyen hozzá a jónép, akit tudatlanságban hagynak? Nemcsak ez ügyben, hanem ebben az országban jószerivel szinte mindenben, 23 éve már, mióta a "társadalmi nyilvánosságot" elviekben mifelénk is feltalálták, éppen azok, akik mindent megtettek, hogy elképzelhetetlenné tegyék, 1990 előtt, és bizony utána is.
süti beállítások módosítása