Monti ezredes meg a nemzetiszocializmus

Barabás Zoltánt, a Perényi 1 bérlőjét és üzemeltetőjét hivatalosan először tegnap, a Budapest Környéki Törvényszék rendelkezésére hallgatta ki Miszori László büntetőtanácsa. - Stépán Balázs írása

 

Komáromi Gábor december elején megszakadt vallomását folytatta a bíróság, Petrovszki Attilával szembesítve sem sikerült kideríteni, mikor és miért távolodott el K. István a Véres Kardtól.

2009. augusztus 21.-én, a razzia reggelén Debrecen polgármestere (Kósa Lajos) hívta telefonon Barabás Zoltánt, hogy „mi történt a Perényiben?”. „Fogalmam sincs róla, az alkalmazottak nincsenek benne” – válaszolta.

Egy „parancsnokfélétől” megtudta, hogy az üzletében talán kábítószert, talán fegyvert keres a rendőrségi alakulat. A tájékozódás után megkérdezte:

- Programom van, elmehetek? (Baráti társasággal ugyanis, éppen Villánykövesdre készült, a hosszúhétvégére.)

- Érezze jól magát Villánykövesden!” – hagyta rá a tiszt.

A lezser távozást a tárgyaláson azzal magyarázta, hogy „túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam” a rendőrségi akciónak, és még hozzáfűzte az F.-né Nyalka Évától is többször hallott mentegetőzés félét: „nem tudtam kellően kezelni a helyzetet”…

Barabás Zoltán ismert vendéglátó-ipari szakember Debrecenben: „szakmai arcpoetikám (sic!): a vendéglátást csak az művelje, aki nem csak a pénzt szereti a szakmában, hanem a vendéget és a munkáját is” – olvasható önéletrajzában.

Vendéglátási „vertikumot” működtet, a közétkeztetéstől a zenés szórakoztatóhelyig terjed érdekeltségi köre. A szórakozóhely vezetését 2008-ban bízta F.-né Nyalka Évára, aki „ismert személy Debrecenben, és megszállott zenerajongó”. „Csinálhatja saját szakállára” – egyezett bele, bár ő maga nem szereti, és nem is tartja kifizetődőnek ezt a fajta szórakoztatást.

Kezdetben H. Attila irányította a Perényit, de hamarosan átvette tőle a kezdeményezést F.-né. Nyalka Éva. Ő vette föl az alkalmazottakat, rá bízták a nyitva tartást, ő számolt el a bevétellel a Vár utcai központban, ő vette föl a K. testvéreket, s biztonsági embernek P. Zsoltot, akiket a tulajdonos csak látásból ismert. Barabás „maximálisan” elégedett volt vele, bár a bevétel „nem úgy alakult, ahogy elvárta volna”. Rendbontásról, botrányokról, rasszista megnyilvánulásokról nem hallott a vállalkozó, tudomása szerint zártkörű rendezvényeket nem tartottak a klubban.

A Véres Kard nevű szervezetet baráti társaságként határozta meg Komáromi Gábor tanú, Loki klub-szervező (akinek az elmúlt 10 évben meghatározó szerepe volt a szurkolói táboron belül az ultrák hangjának megerősödésében és jobbratolódásában, illetve radikalizálódásában). Szerinte a tagokat a közös történelmi érdeklődés, a magyar nemzeti hagyományok tisztelete, a közös gondolkodásmód tartja össze. Igaz, a „nemzeti szövetség” gondolatvilága a nemzetiszocializmus bizonyos elemeit is tartalmazza, de meghatározója a magyar öntudat – állította Komáromi. Tagjai a Loki klubban, a Monti ezredesben, a Perényiben jártak össze szórakozni a többi nemzeti radikálissal. Azt, hogy K. István pontosan mikor és miért távolodott el a csapattól, a másik tanú, a nyakszirtjén fültől fülig fél körívben, „Becsületem a hűség” szövegű tetoválást viselő Petrovszki Attila segítségével sem sikerült pontosan tisztázni a tárgyaláson. (A Békés megyei Békésen állomásozó Petrovszki Attila ismert K1-es boxoló – lásd: fotónkat, amely innen származik) Bizonytalanul válaszoltak arra is, hogy vajon a négy vádlott milyen szoros kapcsolatban állt egymással. Mindketten figyelték a roma gyilkosságsorozat eseményeit, de egyikükben sem merült föl, hogy a vádlottaknak köze lehet hozzá. „Átlagember ilyet nem képes elkövetni” – vélte Komáromi.

Petro 2.jpg

Délután egy háromfős karbantartó brigád tagjait hallgatta meg a bíróság. 2009.-ben bekamerázták a debreceni cégbíróság épületét. A huzalozást végző brigád augusztus végén, a letartóztatás előtti napokban a Perényi 1 termein keresztül húzta ki a kábeleket. A többi vallomással egybevetve lehet nagy jelentősége, hogy bejuthatott-e valaki észrevétlenül a lezárt raktárrészbe, ahol az alultöltős sörétes vadászpuskát találták a tűzszerészek.

 


30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr934118400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.16. 13:57:45

A magyarvadász cigányokról mikor írtok?
Azok sokkal többen vannak.

átlátó 2012.02.16. 15:13:30

A leginkább idős, egyedül álló magyarok brutális megölése az sosem szándékos, hanem a homályos véletlenek sorozatának sorszerű egybeesésének állandó megismétlődése.

DNA 2012.02.16. 16:00:27

Csak nekem az a véleményem,hogy minden cigány rasszista Magyarországon?Aki köztük él az tudja,hogy minden cigány utálja a magyarokat,a gyererkeit is ebben a szellemben neveli.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.16. 16:10:59

@átlátó: mondjuk ki őszintén: gyerekcsíny.

átlátó 2012.02.16. 17:11:51

@szmoker (Homo Trollicus): @DNA: Itt mindenkinek eddig igaza van, még akkor is, ha az én saját személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy cigány házán még nemzeti zászlót nem láttam... a kivételek a kivételességük okán nem érdekelnek, nagy általánosságban gondolkodok ezen a téren.

egyatlagosfelhasznalo 2012.02.16. 17:33:56

Ebben az országban élnek, ergo a törvények rájuk is vonatkoznak. Felháborító az a magyarázat, hogy "nekik más a kultúrájuk" meg a többi hasonló.

Anti Anyag (törölt) 2012.02.16. 17:43:01

"KIM: fiktív a romagyilkosságról készült film

"A film ötlete "erős érzelmi hullámzás" után fogant meg Fliegauf Benedekben a Csak a szél című filmben. "A romagyilkosságok idején sokszor álmodtam torkolattüzekkel, hallottam emberek sikolyát", mondta a rendező a film berlini fesztiválon tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján."

Magyarul liberális hazudozás.

Ugyan nem igaz, de el tudtam képzelni. Persze ezt nem tette hozzá.

Az ilyen csákókat beköltöztetném egy cigányos házba, na ott valóban megismerné mi a félelem.

para_noir 2012.02.16. 18:59:28

Na, úgy látom, ez a blog se érte el a célját:) Nagyon helyes.

Hell István 2012.02.18. 07:13:30

@shitgun2 2012.02.16. 18:59:28

Dehogyem érte el a célját. A kommentek ékesen bizonyítják, hogy mekkora a nácik térfoglalása Magyarországon.

kifordított nagyanyó 2012.02.19. 13:31:32

@Hell István: Csomagolj!Menekülj!Jönnek a náczik!:))

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.20. 11:36:50

@Hell István: És főleg vidd magaddal a többieket is, akik miatt jönnek!!!!

Hell István 2012.02.20. 12:01:40

Meneküljenek a nácik. Én itthon vagyok. :)
Szálasi is akasztófán végezte...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.20. 13:01:18

@Hell István: Csak szólok, hogy nem a "nácikat" kell megszüntetni, hanem az okokat ami miatt egyre többen vannak. Talán ha nem magyargyűlületre és a társadalomba való beilleszkedés ellen nevelnék utódaikat a cigányok, nem ütnék, vágnák,ölnék és köpködnék folyton a magyarokat, akkor az önvédelem is kevésbé volna látványos.

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 03:30:53

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Igerem irok en ha ok nem teszik de csak arra kerlek egy olyan esetet mondj ahol ciganyok magyarokra gyujtottak a hazat es menekulo gyerekekre lovoldoztek. Varom az esetet

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 03:34:43

@átlátó:

Azok ,imd olyan buncselekmenyek ahol az elkovetoknek bunhodniuk kell, most lehet, hogy szamodra ujat mondok de van nevuk, es ezeket nem ugy hivjak, hogy ciganyok ferenc, vagy ciganyok bela, vagy ciganyok csaba. Mindenki maga felel a tetteert foleg ha felnott, tudod eleg gyenge elme kell ahoz, hogy bizonyos emberek altal elkovetett buncselekmenyek miatt ot vagy tizentoeves gyerekenek kell bunhodniuk, gondolom ha a Te csaladodn allna valaki bosszut olyan ugyek miatt amihez semmi kozod akkor Te lennel a legjobban felhaborodva...

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 03:36:55

@DNA:

Biztos van olyan cigany aki utalja a magyarokat de ugye szerencsere a masik oldalon ilyen nem tapasztalhato vagy ha igen akkor az megindokolt gondolom. Biztos vagyok benne, hogy nem elsz koztuk, es csak a neten lattad eddig oket.

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 03:38:21

@szmoker (Homo Trollicus):

Ez a "gyerekcsiny" melyik gyilkossagnal hangzott el? Forrast kerek.

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 03:49:09

@átlátó:

Minek a zaszlo? Mitol lesz valaki tobb ha zaszlot tesz a hazara vagy mitol lesz magyarabb? De tudod ha a 100 tagu ciganyzenekar vagy a rajko zenekar vagy ilyen-olyan nepi zenekarok a vilagot jarjak mindenhol a Magyar kulturat kozvetitik, es fellepo ruhaik is legtobb esetben magyaros motivumokkal diszitettek, ezen felul java reszt magyar szerzok darabjait adjak elo, tudod ok is ciganyok, viszont tudsz mutatni a radikalsin jobb oldalon ilyen dolgokat? Mondjuk lehet a nyugatra eljuto focidrukkerek is kozvetitenek magyar kulturat, vegul is megiteles kerdese, de hat ok meg akkor is magyarabbak mindenkinel ugyebar?

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 03:52:04

@Nothingspecial:

A "mas kultura" kifejezest nem a torvenyekre ertik. Ugyanis a BTK-ban semmilyen cimen nem szerepel, hogy ha valakinek mas a kulturaja enyhebb butetest kell alkalmazni, sok mindent figyelembe vehetnek de ezt nem. Ezen kifejezeseket valamelyik hul.ye elkezdte elsirni aztan a tobbi hul.ye atvette es azota irogatja...

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 04:12:12

@Anti Anyag:

"Az ilyen csákókat beköltöztetném egy cigányos házba, na ott valóban megismerné mi a félelem."

Ez is unalmas lemez ideje lenne ujabbat feltenni, egyebkent van tapasztalatod? Eltel ciganyokkal egy lakasban? ha igen akkor szivesen fogadnam ahogy leirod a rettegesed tortenetet.

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 04:16:37

@shitgun2:

Ez a blog szerintem azert jott letre, bemutassa a pert, irnak a targyalas meneterol, a tanuk meghallgatasarol stb. Ezzel elerte a celjat legalabbis eddig! A blog nem azert jott letre, hogy a commentelok leirjak a velemenyuket a Magyarorszagi ciganysag eleterol, sot nem is azert, hogy egyesek itt ciganyozzanak mert arra szamtalan oldal van pl kucuginfo, barikad, jovonk.info, hirtv, echotv, lanchod radio, magyar hirlap stb. akkora a valasztek az eloszeretettel ciganyozo oldalakrol, hogy Dunat lehetne veluk rekeszteni!

Nyugodtan gyulolj 2012.02.24. 04:20:09

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

"akkor az önvédelem is kevésbé volna látványos"

Hat szep onvedelem, gyerekeket, menekulo embereket leloni...ez tenyleg magas intelligenciara valllll...

átlátó 2012.02.24. 11:34:15

@Nyugodtan gyulolj: Én személyesen nem gyűlöllek. Van neked bajod elég magadtól is.

átlátó 2012.02.24. 11:41:08

@Nyugodtan gyulolj: Zászlókról a fentiek folyamodványaként veled nem vitatkozok...zenészekről pedig főleg nem. Pontosan azért, mert éveken keresztül volt szerencsém Pege Aladár társaságában utazgatni erre-arra. Akkor ezt kulturált légkörben megbeszéltük, néped minden tagjának kívánom ezt, tiszta szívemből, ahogy a Kozsó is szívből megírja a slágerokat...továbbá a kulturális attitűdökön ha lennétek szívesek változtatni és nem arra hivatkozva izélkedni...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.24. 12:02:04

@Nyugodtan gyulolj: Bizony, sok esetben az élve felnégyelés lenne számukra jutányos, nem a lövések. Aki gyerekeket, idős embereket, vagy egyáltalán bárkit terrorizál, az terror által is fog megdögleni. Erre mérget vehet bárki, ez a természet törvénye.
És itt nincs fellebbezés vagy kilóra megvehető bíró, ügyész és ügyész.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.24. 17:45:03

@Hell István: az hagyján hogy a nácziakok már a spájzban vannak, de a libbantak is fertőzik a közéletet.
Borzasztó, hogy hagyják nekik, nem?

2012.03.27. 15:02:47

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása