131.850 forint

„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják meg a kihallgatás második felvonásának végét. A piricsei támadást szerencsésen átvészelő R. Júliát hallgatta meg a bíróság.

Egy dolog biztos, 1994-ben Nyírbátorban született, lakhelyként Piricsét említi először, de szóba kerül Fehérgyarmat és a mátészalkai nevelőszülők is. Állampolgárságát azzal sikerül tisztázni, hogy Magyarországon él. Az idézésekre nem jelent meg, előállították, a fuvarköltség 131.850 forint (a képlet szerint 293 szorozva 450-nel ). Nem tudja eldönteni, hogy tiltakozzon, fizessen, ne fizessen, nem érti, nincs, aki segítsen, Miszori László próbálja megértetni a tétet vele, de a lány „belenyugszik”, a határozat néhány percen belül jogerős. Nincs éppen jelen az áldozatokat támogató ügyvéd.

Tavasz, nyár, ősz, tél, végre kikötünk, négy éve, augusztusban támadtak a piricsei házra, előbb Molotov-koktélokat szórtak Getyinásék, Magdolna és Tibor házára, azután sörétes puskával lövöldöztek, súlyos, tartós testi fogyatékosságot okozva Getyinás Magdolnának, aki az első műtétek után elmenekült a kórházból, félt, hogy ott is megtalálják a merénylők. Júlia éppen szökésben volt a nevelőotthonból, folyamatosan szökésben élt, de Piricsén lakó szülei börtönben, testvérei nevelőintézetben voltak, Magdolna meghívta magához, hogy az egyszobás viskóban aludhat.

„Hát szerintem, mert meglőtték azért visított” – vallja Júlia, többet nehéz kihúzni belőle.

„Idézzük föl az eseménysort” – próbálkozik az ügyész, Júlia félrebillentett fejjel koncentrál, de a szájbarágós kérdésekre is bizonytalanul válaszol: „Hát szerintem mert meglőtték azért visított” – emlékszik vissza, ahogy a viskó ajtajában lelőtték Getyinás Magdolnát.

„Hányas képet néz, mit lát rajta?” – a bíró a helyszíni szemléken készített fotókat mutatja a lánynak, hátha az segít, így megy a kihallgatás az első fényképtől az ötvenkilencedikig, leginkább valamiféle Rorschach-tesztre emlékeztet a próbálkozás: az egyik felvételen például a viskó ablaka előtt álló alak ragadja meg a figyelmét. Nagy kihívás a vallomás-fragmentumokból összeállítani a támadás valóságos történetét.

A piricsei támadáson Molotov-koktélt hajítottak Getyinás Tibor és édesanyja házára, a tüzet sikerült eloltani, azonban a házból menekülni próbáló Getyinás Magdolnát sörétes puskával megsebesítették, hat vagy hét sörét maradt a testében.


205 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr594875388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

town 2012.10.29. 11:21:12

"Júlia éppen szökésben volt a nevelőotthonból, folyamatosan szökésben élt"

Ha így volt, akkor ne mentegessétek azzal, hogy szegény analfabéta kislány, biztos el is tévedne a nagyvárosban. Másrészt 1 nevelőintézeti lány, hogy lehetne analfabéta, amikor legkésőbb 2. osztályban meg kell tanulnia olvasni.

Ha elmúlt 18 éves, akkor ő is megkapta azt a pénzt, amit gyűjtenek neki a nevelőotthonos évei alatt. Azzal a pénzzel mi lett?

town 2012.10.29. 11:24:55

@Zito07:

A híres cigány családszeretet.

Faszerkezet 2012.10.29. 11:25:46

Egyébként zanzásítva, annyi a sztori, hogy valaki nem jelent meg a bíróságon ahova beidézték, előállították, majd kifizettetik vele az előállítást?

Hmmm. tényleg páratlan esemény.

hopptarisznya 2012.10.29. 11:29:39

Egy újabb fogyatékos cigány. Igaza volt Jeszenszkynek. Túl sok a belterjes köztük.

VT22 2012.10.29. 11:30:21

"Júlia éppen szökésben volt a nevelőotthonból, folyamatosan szökésben élt,"
- ahol ugye az ÁLLAM PÉNZÉN rendezett körülmények között élhetett volna, de inkább a putrit választotta

"de Piricsén lakó szülei börtönben,"

Ne legyenek előítéleteim persze, meg cigánybűnözés sincs, ők is hasznos tagjai a társadalomnak, csak a rendőrök rászisták, stb.

" Júlia félrebillentett fejjel koncentrál, de a szájbarágós kérdésekre is bizonytalanul válaszol: „Hát szerintem mert meglőtték azért visított”"

Magyarul Júlia enyhén retardált lehet, ha egy gyilkossági kísérletből ennyi maradt meg belőle.

Szélmalomharcos 2012.10.29. 11:30:24

Néháby évvel ezelőtt, amikor az utcában kipakoltak egy házat a cigányok, én is jártam tanúskodni jópárszor

A negyedik-ötödik alkalom után kezdett már rohadt unalmas lenni, hogy mindig nem jelent meg valaki és el kellett napolni a tárgyalást. Persze a vádlottak voltak legtöbbször távol. Aztán áthelyezték a tárgyalást egy másik bíróságra több mint 100 kilométernyire attól ahol lakom, mert betörtek ott is közben több helyre és oda került az ügy

Így aztán utazgattam mint egy vigéc, szívtam a fogam persze, de azért mindig megjelentem a tárgyaláson. Miattam nem kellett ilyen posztokat irkálni, igaz nem is irkálna senki mert nem vagyok cigány

renevol 2012.10.29. 11:33:34

@eastern: "...ha történetesen én kerülnék ebbe a helyzetbe, aki két diplomával 25 év a cégnél töltött munkaviszonnyal, nettóban egy bő tízessel keresek többet ennél, értem szót emelnének-e a liberális olvtársak?"

Tudnál idézni akár egyetlen olyan mondatot a cikkből, ami a lányért "szót emel"? Ja, vagy csak a szokásos értelmetlen liberálisozás, értem.

antisystem 2012.10.29. 11:34:14

@Muad\\\'Dib: Köszi, ismerem a hatályos szabályokat, tény, utólag kifizették volna neki.

hopptarisznya 2012.10.29. 11:36:16

@kúrórudi: neked hiányoznának ezek a debilek, akik a pénzünkön élősködnek, és rosszabb esetben ki is rabolnak, meggyilkolnak? Ezeket minek eteti a társadalom?

renevol 2012.10.29. 11:36:56

@Szélmalomharcos: Szerinted a cikk lényege, hogy szegény lánynak sokat kell utaznia? Tippelhetek: három darab X-szet szoktál a neved fölé írni?

Almatlan Jozsi 2012.10.29. 11:37:47

"A kislany allami gondozott volt amig nem szokott. Az allami gozdozasban ebben is tamogattak volna (elmondtak volna hogy menni kell, kapott volna penzt akar szallast is tudnak szervezni es beszelni a birosaggal). Most add elo a kis maganszamodat arrol aki miatt nem kaphatott allami segitseget. "

telkoe +1

kurorudi te egy sotet demagog populista vagy

eßemfaßom meg áll 2012.10.29. 11:40:47

@kúrórudi: "ha csak jár már akkor is előrébb vagyunk minth helyette az utcán csövezik..."

semmivel nem vagyunk előbbre ha a tanteremben csövezik az utca helyett, illetve kicsit hátrébb vagyunk, mert a csövezésével hátráltatja a többiek tanulását.

antisystem 2012.10.29. 11:42:21

@Szélmalomharcos: nézd, ahhoz, hogy megtudd, szót emelnének-e érted, az kellene, hogy előbb légy te is engedetlen polgár, tudod, ahogy a lottó ötöshöz a szelvényvásárlás - anélkül nem megy.

Akkor egy marxistától szokatlan érvelés, ismered Máté evangeliuma 8. fejezetét? (Jézus a századossal, akinek beteg a szolgálója) Abban van egy passzus:
"9. Mert én is hatalmasság alá vetett ember vagyok, és vannak alattam vitézek; és mondom egyiknek: Eredj el, és elmegy; és a másiknak: Jöszte, és eljő; és az én szolgámnak: Tedd ezt, és megteszi. "
Na szóval, én azokért emelek szót, akik nem hajlandók hatalmasság alá vetett emberek lenni, és ezért éri őket retorzió, tök függetlenül az illető nemétől, származásától, vallásától, világnézetétől, bőre színétől, akármitől.

town 2012.10.29. 11:42:43

Nem látom, hogy a felháborodók gyűjtést rendeznének itt a kiscsajnak. Vagy annyira mégsem vagytok felháborodva? :-)

eastern 2012.10.29. 11:46:30

@renevol:
Az első bekezdés nagyrészt erről szól, de tagadd le nyugodtan a nyilvánvalót, nem fogok meglepődni.

Szélmalomharcos 2012.10.29. 11:47:58

Szerintem te sem vagy 100-as. A gond csak az, hogy két 80-as IQ-ból nem lesz 160

hopptarisznya 2012.10.29. 11:48:49

@Szélmalomharcos: ez a röhejes eljárás az igazságszolgáltatásban dolgozókat minősíti.
Amikor én küldtem be két állatot, akik szétvertek egy buszmegállót, akkor szintén ezt tapasztaltam. Tovább voltam az örsön, mint a két cigány. Közben lejárt a parkolókártyám, és a rendőrök csak pislogtak, hogy sajnálják. 2000 forintomba és három órába került egy egyszerű tanúvallomás. Soha többet nem fogom hívni a rendőröket! Ha tehetem, agyonverem a bajkeverőket. Ha nem, akkor meg elfordulok. Oldja meg mindenki a maga baját,. vagy jöjjön végre egy politikai erő, aki megfelelően kezeli ezeket. (bármilyen módszerrel. Leszarom őket)

makkmarce (törölt) 2012.10.29. 11:53:05

@kúrórudi: ne jatszd az eszed, ha menni kell, akkor menni kell, ha az ejfeli postavonattal kell menni, akkor azzal. Egy baleset miatt en is voltam tanu, lakhelyemtol tobbszaz km-re, teritik ha kered azt kesz, meg lehet beszelni a biroval. vagy akar "eloallittathatod" magad budapestrol is, az azert megse 130.000. Itt a problema az, hogy meg se probalta (persze a legnagyobb gond az, hogy fogalma se volt, hogy menni kene, ha hivjak, pedig altalaban az ilyen levelek eleg egyertelmuek).
Nem kell itt a demagog hulyeseg, ha nagyon erdekelte volna, akkor felhivja az eloadot, vagy barki mast, a levelben szereplo telefonszamon, es segitseget ker.

Hasznavehetetlen Régensherceg 2012.10.29. 11:53:14

Tanu voltam egy balesetben. 3 év(!!!) után jutott az ügy bírósági szakaszba. elvileg ennyi idő után kéne emlékeznem, ki miért volt hülye, gyorshajtó, vagy szabálytalan. elsőre nem jött el a sértett és a vádlott. Másodszorra se. Harmadik esetben a vádlott már medvetáncoltató láncon jött.
semmi közöm az egészhez, elhalasztott utazás és kiesett munka miatt nekem lett károm az egészből. jogosnak tartom, hogy aki idézésre nem jelenik meg, az fizessen! nem játszadozhat sem mások, sem az amúgy is leterhelt bíróság idejével.

antisystem 2012.10.29. 11:57:16

@town: ha gyüjtést szervezel, azzal mit csinálsz? Elismered az állam intézkedését, és gondoskodsz róla, hogy mihamarabb a pénzhez jusson.... öngyilkos lépés egy ilyen helyzetben, csak megerősíted, pozitívan visszacsatolod vele a rendszer jelen működését.

antisystem 2012.10.29. 12:00:05

@Szélmalomharcos: köszi, nekem egyedül is megvan majdnem a kívánt érték:)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.10.29. 12:08:05

A szutyok cigányra nem vonatkozik a törvény, ne fizessen? A kurva anyátokat!

snt 2012.10.29. 12:08:20

Már ez is hír? Jajj szegény "kislány". Ha elment volan az idézésre, fizették volna a költségeit. Sajnálatos, de ez a törvény. Ha beidéznek menni kell. Ez a módja, hogy legalább a jelenlegi sebességével működjön az igazságszolgáltatás. Azt meg már had ne közpénzből finanszírozzuk, ha valaki tesz a jogra, mert azt hisz rá nem vonatkozik. Rendőrkocsival furikázni nem olcsó. Igenis fizessen. 2 rendőr aznap "neki dolgozott" plussz egy autót igénybe vett. Volt 2 szép lábacskája, mivel fel lehetett volna szállni a vonatra, amikor megkérték rá.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.29. 12:08:47

@macska69:
"Így mindig is lesznek önbíráskodó cigányüldözések, ha nem képes a magyar jog rendet tenni, megfelelően szankcionálni."

Én mindig szerettem a macskát, csatlakozom a véleményedhez.

telkoe 2012.10.29. 12:13:34

@kúrórudi: Akkor matekozzunk egy kicsit. Ha 1994ben szuletett, mikor tolti be a 18-at? (nyugodtan kerj segitseget ha nem megy egyedul). Milyen tamogatasokat kap a 18 eletevet betoltott allami gondozott az eletkezdeshez? Hova kerult ez a penz es miert lakik ez a lany ennek ellenere egy viskoban?

Szélmalomharcos 2012.10.29. 12:21:57

@hopptarisznya:
Én is ugyanerre a következtetésre jutottam. Kedvem volna hozzávenni még a jogvédőiket is, mert tudatosan a különbejáratú, személyre szabott jogrendszert forszírozzák, ami az anarchia leánykori neve. Nincs is titkolódzás, olvasd csak el antisystem hozzászólását 11:42:21 -nél

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.29. 12:22:37

@snt: "Volt 2 szép lábacskája, mivel fel lehetett volna szállni a vonatra, amikor megkérték rá."

Igen, másoknak is volt, mégsem mentek el az idézésre. Láttam olyat, amikor a vissza útra a biró szánalomból a saját zsebéből adott utiköltségre pénzt, mert a több száz kilométeres távot vagy gyalog, vagy jogellenes úton szerzett pénzzelt tudta volna a csoró finanszírozni. Nem mostanában, de már a rendszerváltás után.

Nem gondolod, hogy szar az a jogrendszer, ami csóró embereket pusztán azért, mert az állam elvárja tőlük, hogy tanúskodjanak, olyan kiadásokra kényszeríti, amit nem tudnak előlegezni? Egy 200 km-es vonatjegy ma minimum 6.000 forint körül van. Aki segélyből él, az nem tud ennyit előlegezni.

Úgy emlékszem van a büntetőeljárási törvényben olyan passzus, ami szerint a tanút más bíróság is kihallgathatja, annak a perbíróság előtti megjelenése akadályozva van. Ezt miért nem gyakorolják a bírók? Talán annyira fontos egy 18 éves ( az elkövetéskor még gyerek ) személy gyóntatása?

A blog szerint "Júlia félrebillentett fejjel koncentrál, de a szájbarágós kérdésekre is bizonytalanul válaszol: „Hát szerintem mert meglőtték azért visított” –"
Már a nyomozás során meg lehetett volna kérdezni ettől az ijedt gyerektől, láttad, hogy valaki meglőtte? Erre nyilván azt válaszolta volna, hogy nem, mert aludtam, és a visításra édberdet, vagy nem láttam, mert sötét volt. Tessék mondani, arra miért kell tanú, hogy visított? Azt minden bíró magától is tudhatja, hogy akit meglőnek az visít, ordít, jajgat, üvölt - lehet válogatni. A lövés eredménye meg ugye utóbb látható, szakértővel bizonyítható, mihez is tanú ez a csóró nő? Hol is vannak itten kérem bajok? Nem itten kéne a rendszerben változásokat eszközölni?

antisystem 2012.10.29. 12:31:40

@snt: "Ez a módja, hogy legalább a jelenlegi sebességével működjön az igazságszolgáltatás." - látod, szerintem pont ez az, ami nem igaz, legfeljebb ezt akarják elhitetni a politika-csinálók. 30 éve nem szabtak ki ilyen agyatlan összegű, az átlag nettó havibérnél is valamivel magasabb összegeket azért, mert valaki ignorált egy tanú-idézést, és mégis működött a bíróságok rendszere, legalább a mai szinten. A kettő között valójában nincs összefüggés.

renevol 2012.10.29. 12:36:32

@eastern: "Az első bekezdés nagyrészt erről szól, de tagadd le nyugodtan a nyilvánvalót, nem fogok meglepődni."

Nem értem, miért kéne valamit "tagadnom". Tán meggyanusítottak engem valamivel?

Ugyan, menj már. Egyszerűen a szokásos cigány- és liberálisokkal szembeni gyűlölettől fűtött agyatlan jobboldali funkcionális analfabetitzmus beszél belőled. Külön kérésre sem tudsz egyetlen olyan mondatot idézni a cikkből, ami mentegetné a lányt. Ezt csak a te - és az itt kommentelők többségének - agyatlansága "írja bele" a cikkbe. Nem véletlenül tart ott ez az ország, ahol. Egy néhány bekezdésből álló cikket sem tudtok értelmezni. Miért várná el az ember a sok seggfejtől, hogy pl. felelősen gondolkozzanak közös ügyeinkről? Határozottan elutasítjátok a gondolkodást, mint olyat, nektek tényleg egy apuka kell, aki megmondja, hogy mi lesz. Csak akkor nem értem, hova az a nagy kommunistázás - az pontosan erről szólt.

town 2012.10.29. 12:37:17

@antisystem:

Nem vagyok anarchista.

De amikor a legdrágább szívműtéteket, vizsgálatokat, kezeléseket követelitek magatoknak, akkor is legyetek anarchisták. Az állam ezeknek a finanszírozásához, csúnya adóbeszedő módszerrel jutott hozzá.

Faszerkezet 2012.10.29. 12:40:48

@látjátok feleim szümtükkel:

"Úgy emlékszem van a büntetőeljárási törvényben olyan passzus, ami szerint a tanút más bíróság is kihallgathatja, annak a perbíróság előtti megjelenése akadályozva van. Ezt miért nem gyakorolják a bírók?"

Gyakorolják, csak ahhoz ezt az érintett tanúnak jeleznie kellett volna. Ja igen. Erre sem volt képes.

Egy dolgot ne felejtsünk el. ez nem egy baleset, vagy egy tyúklopási per. Ha valaki figyelmesen olvassa ezt a blogot, és tájékozódik az ügyről, akkor észrevehető, hogy elég ingatag lábakon áll.

Jofiu 2012.10.29. 12:47:29

@kúrórudi:
Én csak azt mondtam mi a helyzet, plusz elmeséltem a saját egyedi példám, egy szóval se mondtam, hogy neki is külföldi tartózkodásra hivatkozva kérvényt kellett volna írnia. : ) Tényleg előfordulhat, ennyi, hogy mennyire jogos ebben az esetben, az más tészta. Volt egy két határozatlan bejegyzés a témáról, egyesével hivatkozás helyett írtam általánosan, ne értsd szorosan és minden részletében a csaj esetére, én se úgy értettem.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.29. 12:49:07

Remélem, hogy azok akiket annyira bánt a 131.850 ft-os költség, azok akkor is ennyire ki voltak borulva, amikor azok gyilkoltak, akik miatt ez a per folyik.
Akkor is ennyire hangos volt mindenki?

Faszerkezet 2012.10.29. 12:50:37

@renevol:

gondolkodást? Ha ebben a perben, ami mondhatni talán az évszázad pere, és talán a móri eset volt ehhez fogható, ezt sikerült leírni cikként, egy csak erre szakosodott blogon, hogy a félhülye cigánykislánynak mennyi büntetést kell fizetnie (A mai magyar jogszabályok értelmében) akkor joggal felmerül az emberbe, hogy ez egy hatásvadász cikk. (Ez meg is látszik a kommentek számából)

renevol 2012.10.29. 12:52:25

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: A te kurva anyád. Tudnál idézni egyetlen olyan mondatot a cikkből, ami arról szól, hogy a cikkíró szerint vagy ennek a lánynak, vagy úgy általában a cigányoknak ne kelljen fizetniük valamiért?

Nem? Ja, hogy ez ismét csak a szokásos agyatlan rasszista jobboldali hallucinálós funkcionális analfabetizmus. Minden világos. Az is, hogy miért tart ott ez az ország, ahol.

renevol 2012.10.29. 12:57:48

@munkasterror: Nagyon jellemző, hogy te is csak ennyit olvastál ki egy néhány bekezdéses cikkből: pontosan hány forintot kell fizetnie a lánynak.

A rasszista jobboldali kommentelők ehhez még hozzá-hallucinálják, hogy a cikkben arról is szó volt, hogy ez csúnya dolog.

Ennyi. Ezt nevezik funkcionális analfabetizmusnak. Borzalmas dolog értelmes embereknek egy közösséget alkotni az ilyen aljanéppel (vonatkozik ez a cikkben szereplő lányra is természetesen - csak ő nem okoskodik bele a dolgokba, ellentétben a sok jobboldali hallucináló analfabétával).

eastern 2012.10.29. 12:58:10

@renevol:

Jól van, ügyes vagy, bár még egy "agyatlan" belefért volna. Igazi magyar liberális vagy!
Nem mentegeti, csak sajnáltatja, azt az érzetet kelti, mintha itt valami szörnyű igazságtalanság történt volna. Pedig csak alkalmazták a törvényt, ami mindenkire vonatkozik....

Állítsuk meg a ......... 2012.10.29. 13:02:20

@telkoe:
Mondjuk azok, akik elkövették a fegyverrablást?
És akik a perényiben dugdosták a fegyvereket?
Még egy pár ember, aki odajárt szórakozni?
Esetleg barabás?

eastern 2012.10.29. 13:02:31

@renevol:

Még egy agyatlan elfért volna a hozzászólásodban, de így is remekül jellemez téged, igazi magyar liberális vagy!
Nem mentegeti, csak sajnáltatja, azt az érzetet kelti, hogy itt valami szörnyű igazságtalanság történt. Pedig csak alkalmazták a törvényt. Ami mindenkire vonatkozik.

Faszerkezet 2012.10.29. 13:04:37

@renevol:

Nincs mást kiolvasni belőle. A szánalomkeltés bizonyítéka önmagában a cikk megléte.

Illetve még egy dolgot ki tudok olvasni belőle, de akkor a cikk íróját gyanúsítanám rasszizmussal. Hiszen még annyit tudok belőle kiolvasni, hogy egy utolsó prosztó cigány került a a bíróság elé, aki fel sem fog semmit a körülötte folyó világból. Ami szintén komoly problémákat szül, hogy ilyenek tanúvallomásait egyáltalán elvi síkon komolyan veheti bármelyik bíróság. És nem. nem azért mert cigány, hanem mert úgy viselkedik mint egy autista.

z 2012.10.29. 13:07:31

@látjátok feleim szümtükkel:

Megmondom én mit csináltam volna, akkor is, ha épp csak olvasni tudok: a papírban olyasmi van, hogy menni kell, vagy rossz vége lesz, pecsét van rajta, címer, akkor komoly dolog. Átmegyek valakihez (vagy a polgármesteri hivatalba), megkérdezem, akkor most ez mi, meg hogy jutok én oda. Továbbá, hogy ha nincs pénzem, adnának-e jegyre. Ha nem adnak, akkor felszállok a buszra, vonatra az idézésemmel (szerintem nem szállítják le az ilyet), ha meg is büntetnek, akkor mutatom a bíróságnak, hogy nekem nem volt pénzem, mégis jönni kellett, de megbüntettek, hát akkor fizessék ki (de az se lett volna, csak tizedennyi).
De van annak az idézésnek a tetején egy telefonszám is, hát akkor azzal megyek be a községházára (ha telefonom sincs, de senkinek másnak sem a közelben), hogy hívják már fel, vagy hadd hívjam én, aztán magyarázzák meg, mi ez.

Egy kb. 6 éves gyerek már képes eljutni odáig, hogy kérjen ennyi segítséget és hogy belássa, hogy ha azt mondják neki, hogy valamit meg kell csinálni, akkor annak van következménye is, ha mégsem csinálja.

MINDEN cigányos-tárgyalásos jogvédős posztban, cikkben ezek és ezek variációi vannak: "fejét ijedten félrebillenti, riadtan néz, nem érti, mit mondanak neki, körbepislant, nincs, aki segítsen, reménytelen, segélykérő szemekkel nézi a bírót, a nagy termet, a fekete ruhás embereket, hogy akkor mi lesz vele most, a testvérei gondol, még csak x éves de már ..., a szülőfalujából soha....". Drámai.

Bocs, de ennél egyszerűbben nem lehet ezt csinálni. Nem akarták őt bántani, csak odahívni, szólhatott volna valakinek, hát akkor most ez van. Úgyse fogja kifizetni, ha nincs miből, tehát ha ötezerre büntették volna, azt se fizette volna ki.

antisystem 2012.10.29. 13:09:01

@town: félreérted, nem az adózással, adószedéssel van bajom, hanem az öncélú "REND" fetisizálásával. Mondok példát, hogy értsd: van jövedelmem, befizetem az adót, ha nem, beszedik tőlem, OK. Ha sok, akkor is, nem vagyok ellene a jóléti államok magas közteher, magas visszaosztásának. De, ha nincs jövedelmem, és elkezdenek pénzt követelni tőlem, mert mondjuk nem adtam be előírt időben egy papírt, akkor azt a kérdést teszem fel, hogy mi jogon ír nekem elő bárki is időket, nyomtatványokat, feltételeket???? Azzal tessen nyugodtan foglalkozni, hogy ami jövedelmem van, az után fizessek közterhet hisz használom a közjavakat és szolidarítok, oszt innentől télak van...
Az ellenség nem a SZOLIDARÍTÁS (ellenkezőleg, az a legfőbb érték, amiből levezethető minden más fő érték is, pl. hogy úgy bánjunk másokkal is, ahogy magunkan kívánnánk, tehát ne gyilkoljunk mást, ne raboljunk ki mást, ne csapjunk be mást stb - ez a szolidarítás valójában.) a fő ellenség a felülrőj jövő nagybötűs öncélú REND, az ordnung, minden diktátorok kedvenc hívószava.
(apropos, tudod mi volt a címe az anno Képes Történelem c. sorozatban a kommunista párt történetét taglaló kötetnek? Amíg megvalósul gyönyörű képességünk a REND.)

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.10.29. 13:19:07

Ekkora bajban van az index? Nincs meg az októberi kattintásszám-terv?
Stefánia kisasszony, meg ez a blog... Ez az igazi közszolgálat, gondoskodnak mindenkiről, hogy lehessen hol anyázni :).

L0mpos 2012.10.29. 13:24:11

@renevol: ez az ország ezek szerint azért tart ott, ahol, mert néhány unatkozó troll agyatlanságokat kommentel az index fórumain. Esetleg, amiért néhány száz korlátolt alak miatt, akik katonásat játszanak és legbrutálisabb tettük ezidáig hogy csúnyán néznek? Jól értem? Szakértői véleményed miatt EZEK miatt tart itt az ország?

Imádom a szűklátókörűséget, méginkább az önjelölt megmondóembereket!

Nem mondom, te is bravúrosan oldod meg a "hogyan írjunk elcsépelt lózungokat a mindentudó felsőbbrendűség nevében" c. kortárs performanszot!

Hasonszőrű kiváló indulók még: azért tartunk itt mert ....

...A., Magyar Gárda

...B., Zsidógyűlölet

...C., LMBTQZSFRGHEHRK ellenesség

...D., ZSIDESZ

...E., FIDESZ

...F., MASZOP

...G., MSZP

...H., gyökérgyurcsány

...F., cigányorbán

ésatöbbi, ésatöbbi!

Múlasd te is ilyen rendkívül építő jellegű meglátásokkal az időt. Megsúgom, (saját vélemény) szerintem azért tart itt ez a kicsi ország mert Te, meg a többi zseni, ilyen húsbavágó témákkal foglalkozik és esik egymás torkának ahelyett hogy megoldást keresne. Vádaskodsz, anyázol, szájalsz de továbbra is a felszínt kapargatod, nem veszed észre hogy a történet messze nem erről szól. EZ az igazán szomorú!

town 2012.10.29. 13:26:41

@renevol:

"Minden világos. Az is, hogy miért tart ott ez az ország, ahol."

Az hogy itt tart az ország, annak ezeregy oka van, teljességgel kizárt, hogy te érted, éppen azért mert ezeregy oka van annak, hogy itt tartunk.
Következő kommentedben írd le hogy a világ nem fekete és fehér, az is ilyen ütős lesz, mint ez a mostani kinyilatkoztatásod. :-)

Amúgy én szoktam gondolkodni, ezért van az hogy ezt a cigánygyilkosság sorozatot sem hiszem el abban a formában, ahogy azt be akarják adni (ez a blog is), és emiatt ezt a pert is látszatpernek látom, mert az igazi indítékokat a bíróság nem derítheti ki. Egeret fognak szülni, mert a "hegyek" titkosítva vannak.

eastern 2012.10.29. 13:30:26

@z:
Kihagytad, hogy "a távolban felsír egy gyermek..."

Környezettudatos 2012.10.29. 13:33:53

@kúrórudi: Jó, de ha ilyen szar helyzetben van, akkor meg leszarhatja a 130k HUF-os előállítás címén kirótt büntetést is! Hajtsák be ha tudják! :)

L0mpos 2012.10.29. 13:48:09

gyakran eszembe jut a szakállas vicc: a beteg a gondos és alapos orvosi kezelés ellenére életben maradt.

Na, valahogy így érzek én is a jogvédők és cigányság kapcsán.

Gerilgfx 2012.10.29. 13:48:09

@lobster thermidor: nem gondoltam volna hogy lesznek itt annyira buta és sötét liberális gecik is, hogy külön ki kell emelnem: nem szó szerint kell érteni. értelmes emberben ez nem is merül fel. menj, és kösd fel magad a pallosodra.

hopptarisznya 2012.10.29. 14:24:42

Akartok még hasonlóan elmebeteg tanúvallomást olvasni? Itt a mai index cikk Győzike tárgyalásáról: velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/10/29/gyozike/

(akit szintén elmeszeltek... hehehe)

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2012.10.29. 14:29:57

Nincs annál korlátoltabb érvrendszer, amikor a két, totálisan másról szóló ügyet keverik. A lány egy tanú, és pont egy olyan ügyben, ahol ő áldozat, vagy potenciális áldozat lehetett volna. Igen, ez baj, ezért vannak a bíróság előtt azok, akiket most el fognak ítélni.
A másik pedig egy egyszerű jogi aktus, a lányt beidézték (tökmindegy milyen ügyben), mennie kell és kész. Nem menthetik fel az egyik kötelezettsége alól, csak mert egy másik helyzetben ő sértett fél. Ha valaki, Ő nyilván rács mögött szeretné látni a gyilkosokat - akkor mi a fenéért nem megy el?
Persze elképzelhető, hogy nincs semmi pénze, vagy helyismerete, satöbbi, ez valóban nehézzé teszi számára a helyzetet, de basszus, a roma önkormányzattól a TASZon át az önkormányzatig bárki képes lett volna segítséget nyújtani ebben az esetben. Nem, erre nem válasz az, hogy leszarom, nem megyek. Ez a gondolkodásmód sajnos tipikusan annak a rétegnek (nem a cigányoknak, mielőtt valaki félreértené) a sajátja, amelyik generációk óta él ebben az ostoba passzivitásban, mert mondjuk ő a falujában képzeli el az életét, munka meg mondjuk a megyeszékhelyen van. Sajnos a világ ennél sokkal összetettebb, lehet együttérezni a lánnyal, de azt még a vadliberálisok sem gondolhatják komolyan, hogy megáll egy ilyen fontos ügy, azért mert valaki nem hajlandó legalább próbálkozni, hogy eljusson tanúskodni.

kúrórudi 2012.10.29. 14:36:36

@telkoe:

"Akkor matekozzunk egy kicsit. Ha 1994ben szuletett, mikor tolti be a 18-at? (nyugodtan kerj segitseget ha nem megy egyedul). Milyen tamogatasokat kap a 18 eletevet betoltott allami gondozott az eletkezdeshez? Hova kerult ez a penz es miert lakik ez a lany ennek ellenere egy viskoban?"

mert abból az 1 millió ftból kb. amit életkezdéshez kapnak nem veszel jobbat... mivel meg is szökött lehet h támogatása sincs, ezt se feledd el.

kúrórudi 2012.10.29. 14:42:24

@makkmarce:

"ne jatszd az eszed, ha menni kell, akkor menni kell, ha az ejfeli postavonattal kell menni, akkor azzal"

és elárulod, hogy egy 18 éves, iskolázatlan, lehet h enyhén értelmileg fogyatékos, exintézetis lány miből jön fel bpre, amikor leírtam h ez kb. 15 óra és 12e ft kell? és hol éjszakázzon ha fel se tud reggelre jönni?

baszdmeg te is kibaszott könnyen beszélsz és okoskodsz iskolázott, budapestiként a net előtt... ez a csaj ráadásul ÁLDOZAT volt, simán egyszerűen csak félhet is nem?

kúrórudi 2012.10.29. 14:43:43

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

sürgőssen iratkozz fel agydonorért, h első legyél a sorban amikor már tudnak agyat átültetni. nagy szükséged lenne rá.

kúrórudi 2012.10.29. 14:45:31

@munkasterror:

"A szánalomkeltés bizonyítéka önmagában a cikk megléte"

a szánalomkeltés az te magad vagy meg a hozzád hasonlók.

Faszerkezet 2012.10.29. 14:50:59

@kúrórudi:

Jahjahjah.... Egyelőre a kis megnyílvánulásaid alapján, itt csak te vagy szánni való.:)

"és elárulod, hogy egy 18 éves, iskolázatlan, lehet h enyhén értelmileg fogyatékos, exintézetis lány miből jön fel bpre, amikor leírtam h ez kb. 15 óra és 12e ft kell? és hol éjszakázzon ha fel se tud reggelre jönni?"

Már fennen tettem javaslatot az ügy megnyugtató megoldása végett. De ugye te is csak addig szereted, ajnározod, segíted, a szegény, szerencsétlen, elesett cigusokat, amíg ezt kényelmesen megteheted a fotelből.:)

L0mpos 2012.10.29. 14:54:12

@kúrórudi: te vagy a leghülyébb, akit én eddig írni láttam. veregesd magad vállon, aztán vegyél be valamit a Tourret-szindrómádra.
Attól nem lesz igazad h üvöltve folyik a szar a szádból, ellenben még szánalmasabb így, hogy fröcsögve beszélsz hülyeségeket.

Az ajvékolásod, meg a hajánál fogva előrángatott utazás-szállás-útiköltség-időigény érveid röhejesek. Nem is értem, nem érzed ezt amikor leírod? :-D Vagy akkor mond hogy viccelsz, mert annak még esetleg elmegy! :-D

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.10.29. 16:07:55

@renevol: @kúrórudi: Remélem benneteket szúr hasba először ennek a szarnak a kölyke, miután anyátokat kirabolta és agyonverte. Mert megérdemlitek.

antisystem 2012.10.29. 16:23:40

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Izé, futólag megemlíteném, hogy egy EMBERRŐL, egy 18 éves lányról beszélgetünk.

kúrórudi 2012.10.29. 17:48:21

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

"Remélem benneteket szúr hasba először ennek a szarnak a kölyke"

te nyomoronc. ebben az ügyben egyelőre éppen arról van szó h a karlengető haverjaid MEGÖLTEK 6 embert meg még párat megsebesítettek meg néhánya kis híján megöltek. köztük ezt a lányt is. nem ez a lány szúrt itt hanem a haverjaid lőttek. ez "a szar" nem tett semmit.

rajtad szerintem már egy agyátültetés sem segít. altasd el magad.

kúrórudi 2012.10.29. 17:50:33

@L0mpos:

érveket elfelejtettél írni. én írtam. fröcsögés helyett konkrétumokat írj.

kúrórudi 2012.10.29. 17:53:08

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

egyébként ez a darab "szar" lehet h értékesebb ember nálad az összes iskoláddal (irásaid alapján neked se lehet sok) meg mindennel együtt.

kúrórudi 2012.10.29. 17:58:57

@munkasterror:

"Már fennen tettem javaslatot az ügy megnyugtató megoldása végett. De ugye te is csak addig szereted, ajnározod, segíted, a szegény, szerencsétlen, elesett cigusokat"

te agyatlan, leirod hogy hol irtam azt h JÓ az a segélyezési rendszer ami van? sehol nem irtam. mert NEM JÓ. én nem azt mondom h az jó hanem azt mondtam hogy az az agyatlan, gyűlöletből jövő fröcsögés amit nyomtok AZ ROSSZ.

persze nem lep meg h nem érted a különbséget. nem te vagy az egyetlen agyatlan faszkalap. sajnos a net tele van jobbikos újfasiszta férgekkel.

Faszerkezet 2012.10.29. 18:18:49

@kúrórudi:

Khmmmm. agyatlan.:)

"te agyatlan, leirod hogy hol irtam azt h JÓ az a segélyezési rendszer ami van?"

A segélyezési rendszerre még csak halovány utalást sem tettem sehol. De abban legalább egyetértünk, hogy nem jó.:)

"én nem azt mondom h az jó hanem azt mondtam hogy az az agyatlan, gyűlöletből jövő fröcsögés amit nyomtok AZ ROSSZ."

Ha lenne ilyen, akkor arra bátran lehetne mondani, hogy egy reakció. szüntesd meg az akciót, és akkor eltűnik.:)

"persze nem lep meg h nem érted a különbséget."

Te úgy egyszerűen a körülötted lévő világot nem érted. emellett szövegértés is elégtelen. Nem vagy véletlen rokona a szegény, elesett, kislánynak? Ő is csak szemlélődő.:)

"nem te vagy az egyetlen agyatlan faszkalap."

Komolyan vicces, hogy ennyi ostobasággal, és ezzel a tróger stílussal még te próbálsz minősíteni másokat.:)

"sajnos a net tele van jobbikos újfasiszta férgekkel."

Ez a no comment kategória. gondolom, mikor ezt leírtad, hogy " jobbikos újfasiszta férgekkel", közben fel is állt egy pillanatra.:)

De ugye még mindig nem azt látjuk, hogy hogyan segítesz szegény kis elesetten, hanem csak annyit, hogy magadból kivetkőzve, hogyan járatod le magadat.:)

lobster thermidor 2012.10.29. 18:24:22

@Gerilgfx:

Én inkább azt látom, hogy rendesen megszopattad magad!

Ezért azután azt javaslom légy szerényebb a jelzők osztogatásában, nincs sok értelme a maflaságot még nagyobb hülyeséggel tetézned, inkább gondolkodtál volna többet, mielőtt nyilvánosság elé tártad elméd gyengeségének eme írásos bizonyítékát.

kúrórudi 2012.10.29. 18:53:03

@munkasterror:

"A segélyezési rendszerre még csak halovány utalást sem tettem sehol."

szövegértés 1-es. pont arról pofázok, hogy azt írtad, hogy szerintem minden fasza ahogy van. és éppen én kértem rajtad számon, hogy ugyan áruld már el nekem mikor mondtam ilyet.

Faszerkezet 2012.10.29. 19:01:55

@kúrórudi:

Te vagy keversz valakivel, vagy nem fogtad fel amit írtam.:) (Az eddigi megnyílvánulásaid alapján, egyiken sem csodálkozom.:))

kúrórudi 2012.10.29. 19:59:39

@munkasterror:

olvasd az előzményeket. meg tanulj meg szöveget értelmezni.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.10.29. 20:15:50

@kúrórudi: "értékesebb ember nálad az összes iskoláddal (irásaid alapján neked se lehet sok) meg mindennel együtt"

A te értékrended szerint bizonyára így van. A prostituáltak gyermekei összetartanak, mi? :))

Faszerkezet 2012.10.29. 20:57:53

@kúrórudi:

Tehát nem fogtad fel.:D Köszönöm. Nincs több kérdésem.

kúrórudi 2012.10.29. 21:18:22

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

szánalmas gyűlölködő barom vagy. mást nem is tudsz.

kúrórudi 2012.10.29. 21:21:39

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

(most arról az apróságról nem is ejtek szót csak zárójelben h a tőlem idézett szöveg első felét gondosan leszedted a "lehet"-el együtt - abszolút jellemző a hozzád hasonló buta gyűlölködőkre és/vagy fizetett jobbikos bérkommentelőkre ez is).

kúrórudi 2012.10.29. 21:39:56

valahogy a fenti érvekre nem válaszolt egyik újfasiszta hözöngö se... hogy bekussolt mind... érvek nincsenek persze. (remélem a szerényebbik részük azért kussol mert elgondolkozott egy kicsit)

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.29. 22:37:16

@z: "Drámai.
.... Úgyse fogja kifizetni, ha nincs miből, tehát ha ötezerre büntették volna, azt se fizette volna ki."

Sajnos ez a való világ. Nem mindenki születik zseninek, és az alacsonyabb iskolázottságú rétegekben a bíróságoktól való félelem elég gyakori. Erről azonban olyan bírók véleményét kellene beszerezni ( akár a kormányzatnak is ), akik ilyen települések bíróságain dolgoznak.
De ez sem új, régen is így volt. Viszont úgy emlékszem egy ideje a bíróságok által kiszabott birságot meg nem fizetés esetén elzárásra lehet váltani.

Azért az érekesebb kérdés, hogy a magyar bíróságok túlbizonyítanak. Álatlánossságban és konkrét esetekben is. A bírók fantáziája meg időnként elég szegényes. Saját magam is tapasztaltam egy bírósági tárgyaláson, hogy a bíró életszerűtlennek tartotta azt az állítást, mely szerint a vevő soha nem találkozott az eladóval, telefonon megrendelte az árut és valaki leszállíotta, kapott egy számlát fizettet, oszt csókolom. Hozzá kell tenni, ez nem egy öreg bíró volt, hanem olyan, aki már a rendszerváltás után lett bíró.
A rendszerváltásnak nem csak a jogszabályokra kell kiterjednie, hanem a szemléletre is. A régi elavult módszereket sem ártana fenéken rugni. Azonban ha egyik sem változik, akkor mitől lesz rendszerváltás?

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.29. 22:49:26

@town: "Amúgy én szoktam gondolkodni, ezért van az hogy ezt a cigánygyilkosság sorozatot sem hiszem el abban a formában, ahogy azt be akarják adni (ez a blog is), és emiatt ezt a pert is látszatpernek látom, mert az igazi indítékokat a bíróság nem derítheti ki."

Milyen igazi indítékra gondolsz? Arra a feszültségre ami itt is lejön? Arra, hogy mindkét oldal tehetetlen, mert egyik éhezik, nyomorog, a másik meg félti tőle a nehezen szerzett vagyonkáját? Ez a feszültség már elég ok ahhoz, hogy az erősebb a tehetetlenségéből fakó dühét a másikon levezesse. Ebben a perben nem az indíték a fő kérdés, hanem az, hogy ki tette. Na ezt nem tudja a csóró 18 éves, mert álmából riadva vagy nem látott semmit, vagy annyira félt ( ez a valószínűbb), hogy blokkolt. Ezek már olyan kérdések, amit egy élettapasztalattal rendelkező bírónak fel kell ismernie, és tudnia kell kezelni. Ezért lett bíró.

kúrórudi 2012.10.29. 23:00:19

@town:

"én szoktam gondolkodni, ezért van az hogy ezt a cigánygyilkosság sorozatot sem hiszem el abban a formában, ahogy azt be akarják adni"

1. mit hiszel, hogy történhetett?
2. ezzel szemben hogyan "akarják beadni"?
3. kik "akarják" neked az előbbi szerint "beadni"?

kúrórudi 2012.10.29. 23:00:57

tudom h nem lesz válasz... az ilyenekre sose szokott......

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.10.30. 09:59:10

@látjátok feleim szümtükkel: @kúrórudi: Kit érdekel a retkes cigányállat? Az a sok száz magyar nyugdíjas nem érdekel, akit éjjelente vernek agyon? Hogy azok mit éreztek? Ez az egy retek érdekel? Költöztessétek magatokhoz, idióta férgek, oda való közétek.

L0mpos 2012.10.30. 13:12:44

@kúrórudi: Érveket szeretnél hogy miért vagy te a legszánalmasabb, legprimitívebb figura, akit életemben kommentelni láttam? Nyugodtan vegyél vissza magadból, megkapod! Kezdjük azzal, hogy annak ellenére hogy írni-olvasni, szöveget értelmezni alig-alig tudsz; a szar ömlik a szádból, ostobaságokat beszélsz; a vak is látja hogy korlátolt módon alpári stílussal próbálod indokolni elfogadhatatlan, demagóg, és életszerűtlen véleményedet. Ennél is szánalmasabb az a hőzöngés, amit leművelsz, ha neked nem tetsző véleményt olvasol.
Gyakorlatilag a személyeskedésen kívül mással nem foglalkozol, minden sarokban söétben bújkáló fasisztákat vizionálsz, miközben nem veszed észre hogy te magad milyen mély szellemi szintre süllyedsz. Szerinted ki kíváncsi az olyan mocskosszájú, csőlátású és korlátolt ember véleményére, mint a tiéd? Őszintén, szerinted ki?
Más: azt hiszed, ha beleveszed a mondandódba, hogy "fasiszta", vagy "náci", akkor mindenféle szennyet megengethetsz magadnak? Eleve, aki nem ért veled egyet az náci? És te ezt leírod? Majd ezután te oktatsz ki másokat, te vonsz kérdőre? Komolyan kérdezem: te teljesen elvesztetted a kontrollt? Úgy egyáltalán mégis mit képzelsz magadról? Te lennél a Nagy Ítélkező, a Nagy Megmondóember?

Mérhetetlenül szánalmas, amikor primitív embereknél a hülyeség kitartással párosul. Nálad ez a szomorú helyzet áll fenn. Dacolj csak tovább a világgal, érezd hogy te egy renegát vagy és ne hagyd hogy kizökkentsen a tény, hogy mindenki más rajtad röhög, akkora hülye vagy. És ez a legszebb az egészben: te magad a primitívség sötét barlangjában fel sem fogod mekkora kretént csinálsz magadból, úgyhogy minden arrogáns, megalapozatlan vagdalkózásod csak még komikusabbá tesz. Pont az ilyen elborult barmok miatt nem lesz itt soha, semmiféle előrelépés etnikai ügyekben mert a te néped (és elnézést a prekoncepcióért) csak efféle érvelésre képes.

Nos, rólad ennyit. Remélem kielégítettem érvek iránti óhajodat. További szardobálásra nem vagyok kíváncsi, úgyhogy ha megint csak habzó szájjal szórnád a szitkokat, akkor inkább menj és olvass könyveket, sok hasznát vennéd.

z 2012.10.30. 15:39:04

@látjátok feleim szümtükkel:

A zseni az nem ott kezdődik, hogy ha hívnak valahová, odamegyek. Egyébként meg ki ne félne, ha bíróságra hívják, én is biztos elfehérednék, még akkor is, ha tudnám, nincs mitől félnem, és azt sem tudom én sem, hogy ez milyen következményekkel jár pontosan, mert hála istennek sose kellett bíróságra járnom - de az eszembe jutna, hogy ha nem megyek, akkor baj lesz.
Egyetértek abban, hogy szegényes a bíróság (egyébként a rendőrség, nyomozóhatóságok) fantáziája is, de itt most az a fontos, hogy a kiscsajnak szándékában se állt, hogy foglalkozzon ezzel az egésszel. Olyan van, hogy az ember jóhiszeműen csinálja, amit kell, mégis betesznek neki, arra én is mérges vagyok, bárkivel történik is.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.30. 19:27:30

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Az ilyen nagy pofájúak is, mint te, be szoktak szarni a bíróság előtt. Mellesleg az elővezetés kötlsége a nem cigányokra is pont ekkora terhet jelent, ha akkora értelmi szinttel nem jelennek meg, mint amekkora neked is van.

korondisz 2012.10.31. 08:49:11

Minden cikkben hangsúlyozzák, hogy a gyilkosok szándékosan rendes, dolgos cigányokat támadtak meg. Ahogy jönnek elő a részletek, képet kaphatunk arról, milyen is rendes cigány család. Anyu apu a böriben, tesók meg a kóterben...
kúrórudiról pedig vegyétek már észre, hogy nem fotelból írogató liberális, hanem egyszerűen csak cigány. Valószínűsíthetően a nyolc elemit elvégezte, így valami cigány önkormányzathoz hasonló helyen tevékenykedhet, és szapulhat minket,szintén a mi pénzükből.

kúrórudi 2012.11.01. 11:35:06

@L0mpos:

érveket a témával kapcsolatban vártam volna tőled. de látom képtelen vagy rá. személyeskedésedet egy oldalban kifejtened teljesen felesleges volt és egyben szánalmas is.

kúrórudi 2012.11.01. 11:39:09

@korondisz:
"Minden cikkben hangsúlyozzák, hogy a gyilkosok szándékosan rendes, dolgos cigányokat támadtak meg. Ahogy jönnek elő a részletek, képet kaphatunk arról, milyen is rendes cigány család. Anyu apu a böriben, tesók meg a kóterben..."

világos. tehát ha intézetis cigánylányt ölnek, az rendben van. sőt, hősök a gyilkosok. igaz?

rettenetes a sötétség és gyűlölet itthon. ezért van ott az ország ahol...

korondisz 2012.11.02. 14:02:09

@kúrórudi: Szándékosan félreértelmezed...Soha nem mondtam, hogy bárkit is meg kellene ölni. Csak rá akartam világítani, milyen is egy átlagos, de jóravalónak mondott cigány család.
Sajnos az ország a fajtársaid miatt, tart ott ahol tart. A bölcsőtől a sírig tartunk el benneteket, szocpolból épült házban laktok, a mi kenyerünket eszitek...Persze akkor sem gyilkolászásról volna szó...Olyan feltételeket fogunk teremteni, ahonnan a lusta selejt magától menekül majd el...Mert többek között nem lesz segély, szocpol meg családi, csak adójóváírás formájában.
Ezen az fórumon véded a "fejét félrefordító, semmit sem értő" analfabéta debil gyereket, majd utána a másikra átmész Jeszenszky tanár urat szidni, hogy hülyeségeket beszél. Értsd meg, selejt vagytok, nem vagytok Európába valók. De Kanadába se...Ahova ugyancsak segélyért, meg lopni mentetek...De sajnos ők hamar kiismertek...

kúrórudi 2012.11.02. 23:12:03

@korondisz:

"Sajnos az ország a fajtársaid miatt, tart ott ahol tart."

te miről, kikről beszélsz?

"bölcsőtől a sírig tartunk el benneteket, szocpolból épült házban laktok, a mi kenyerünket eszitek..."

a versenyszférában dolgozom, adózom. szerintem többet mint a te egész családod.

"a lusta selejt magától menekül majd el..."

ja értem már. ezért fröcsögsz, érzed a veszted.

kúrórudi 2012.11.02. 23:14:58

@korondisz:

"Mert többek között nem lesz segély, szocpol meg családi, csak adójóváírás formájában."

ha a fröcsögésen kívül tudnál mást is. pl. olvasni. vagy szöveget értelmezni. akkor felfogtad volna h leírtam: az eddigi segélyezési rendszer szerintem is szar. de ez a poszt nem erről szól. de veled értelmetlen vitázni, képtelen vagy rá értelmes módon önálló előremutató gondolatokkal.

korondisz 2012.11.03. 07:02:12

Örülök hogy te ismeretlenül is tisztában vagy vele, hogy a családom és én mennyi adót fizetünk...Te vagy képtelen szöveget értelmezni, te ostoba cigány..Össze vissza magyarázkodsz, idióta következtetéseket vonsz le, és soha nem arra válaszolsz amiről kérdeznek. Csak szeretnél te a versenyszférában sokat keresni, te szánalmas varjú.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.03. 20:14:02

@korondisz: "Olyan feltételeket fogunk teremteni, ahonnan a lusta selejt magától menekül majd el...Mert többek között nem lesz segély, szocpol meg családi, csak adójóváírás formájában."

A dumád annyirra van az eredeti témától, mint Makó vizét
Jeruzsálemtől, de!

Nem gondolod, hogy nem csak az általad annyira lenézett etnikumnak, hanem a "nem etnikumnak" is szól az a kijelentésed, hogy "Olyan feltételeket fogunk teremteni..."?

Ne fenyegetőzz, mert a fejedre fog visszahullani! Különösen, ha te is a feltételt teremtők közt lógatod a lábad.
B*meg, olyan feltételeket teremtsetek, hogy mindenkinek jusson munka! Akkor nem kell segély, szocpol, családi, meg adójóváírás. Ha jut mindenkinek tisztességes munka és tisztességes bér, akkor a csóró cigánylány is ki tudja majd fizetni az eszement mértékű bírságot. sőt, nem is kell neki bírságot fizetni, mert lesz pénze arra, hogy elmenjen a bíróságra.

korondisz 2012.11.04. 05:07:11

Szépen megkérlek áruld már el nekem, hogyha a cigányok munkát szeretnének, akkor miért pont Kanadát preferálják annyira! Miért nem az EU-ban próbálkoznak, ahol legálisan dolgozhatnának? Miért lopnak, spórolnak, adnak el mindent hogy kifizethessék a milliós árú repülő jegyet a családnak? Miben különbözik annyira Kanada az EU-tól, hogy ez megéri nekik? Megelőlegezem a választ...Mert ott nem kell dolgozni ahhoz hogy pénzhez juss...
Ezenkívül teremtsenek munkát? Annak, akinek öt elemije van, és a a nevét nem tudja leírni? De azért kevesli a közmunkásbért? Ha egy kicsit is akarnának dolgozni, közelebb is találnának munkát, de sajnos erről szó sincsen...
Egyébként Kanada is bejelentette, hogy továbbra is várja a munkát kereső, dolgozni akaró becsületes polgárokat. De a cigányainkat önköltségükön haza zsuppolják... Vajon miért?
Várom válaszod, remélem te nem futamodsz meg előle, mint a többiek akiknek feltettem ezt az egyszerű kérdést!

korondisz 2012.11.04. 05:18:14

@látjátok feleim szümtükkel: Azt is felháborítónak találom, hogy fenyegetőzésnek veszed azt, hogy egyszer majd mindenkinek tanulni és dolgozni kell a kenyeréért...És hogy én közéjük tartozom? Két hétnél tovább még nem voltam munkanélküli, igaz érettségim és két szakmám mellé nyelvet is tanultam, és ennek ellenére sem derogált kitanulnom ingyen (támogatásból)az autóbusz vezetést, és azt csinálni amikor nem volt más. Kanadás válaszod után írd le nekem azt is, ők mit tanultak, illetve mit tettek azért hogy ne más tartsa el őket...Előre is köszi!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.11.06. 11:21:13

@kúrórudi: Mert? Mi a különbség, te nagyon egyenlő állat?

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.11.06. 11:22:23

@látjátok feleim szümtükkel: Ezért kell a reteknek is kifizetni, nem csak a magyarnak. Érted? Látom, hogy nem.

korondisz 2012.11.06. 16:22:48

@korondisz: Miért van az hogy tudtam előre, te is el fogsz tűnni? Legalább az ötödik vagy, akinek feltettem ezt a kérdést, és mind megfutamodtatok...Könnyebb rasszistázni meg hadoválni összevissza, mint válaszolni egy egyszerűnek tűnő kérdésre...Sajnálom, de nem ússzátok meg...Minden posztban nektek fogom szegezni a kérdést ( korondisz 2012.11.04. 05:07:11 ) ha másért nem, akkor azért hogy megint eltűnjetek, és befejezzétek az ajvékolást.

na igen 2012.11.07. 16:58:19

@renevol: Jaj, ne játszd már a sütidet. Erről a blogról 100 km-ről látszik, hogy merre lejt a pálya.
Elég a fejlécre ránézned: egyedülálló rasszista gyilkosság.
Na persze, fordítva még sose volt.
Álszent barom.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.14. 19:41:02

@korondisz:
Elnézést, hogy csak most válaszolok.
Én olyan világban nőttem fel, és éltem az életem több, mint felét, ahol a cigányok is fdolgoztak. Nekem is volt cigány munkatársam. A munkám során emberek ügyeivel foglalkoztam, és azok közt sok cigány is volt, ráadásul olyan településen laktam sokáig, ahol szép számban éltek. Nem rosszabbak ők sem a nem cigány népességnél. Csak őket nem tudják elfogadni, míg a nem cigány lumpen emberekkel elnézőbbek az emberek. A családomban van pedagógus, aki a mai napig is jár olyan helekre, ahol cigányok is vannak, tehát elég közelről látom őket. Tudom, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztese a népességnek ez a része, és nem csak azéert mert nem kapnak munkát, nem részesülnek olyan iskolázási lehetőségben, mint más rétegek, hanem azért, mert ők természetüknél fogva rászorulnak arra, hogy valaki irányítást adjon, "vezesse" őket, példát mutasson.
Magam tapasztaltam, amikor a kádári rendszerben volt rendesen fizető munkájuk, akkor a lakásukba ők is igyekeztek szép, és divatos bútorokat, holmikat beszerezni. Tévedés azt gondolni, hogy az iskola megtanít mindenre. Arra, hogy valaki a környezetére, és saját magára igényes legyen ltalában nem, és ezt a réteget szép számban tanítani kell ilyenekre. Mindig. Újra és újra. De nyugtasd meg magad, lassan a lecsúszott, nem cigány réteget is újra meg kell tanítani azokra a társadalmi normákra, egészségügyi és egyéb ismeretekre, amikre a kádár rendszer már egyszer megtanította őket. A szegénységet nem érzelmekkel, és indulatokkal kell kezelni. Úgy érzem benned az indulat dogozik. Ez pedig nagyon veszélyes.

Azt, hogy miért Kanadába mennek talán tőlük kérdezd meg, én találgatásokba nem szeretek bocsátkozni.
süti beállítások módosítása