Hüvelyvonó, kivető és ütőszög

Fegyverszakértőt hallgatott meg a bíróság, arról kellett beszámolnia, hogy a lövöldözések helyszínén talált hüvelyek és lövedékek melyik fegyverből származnak. Dr. S. I. lényegében a korábbi szakvéleményeket vizsgálta felül. - Stépán Balázs

Dr. S. tavaly szeptemberben kapott vagy hatvan, Nagycsécsen, Galgagyörkön, Piricsén, Alsózsolcán, Tarnabodon, Tiszalökön, Kislétán összeszedett lőszert, hüvelyt, meg a Debrecenben begyűjtött fegyvereket, hogy kiderítse melyik puskát, hol használták. Először a hüvelyeket meg töltényeket kellett szétszálazni, mert - mint mondta -, ömlesztve kapta a csomagot - ez most így sikerült, a magyar rendőrségi helyszinelések több, mint ezer éves történetének nagyobb dicsőségére. A töltényeket szortírozta aszerint, melyiket hol találták, mert volt közöttük olyan is, amelyet nem a besenyszögi vadásztól rabolták el a vádlottak. Azután azonosította, hol melyik fegyverből tüzeltek az áldozatokra. Megvizsgálta, hogy a hasonló lőszereket hol készítették, milyen lőporral töltötték meg, és a fegyver alkatrészeitől származó nyomok alapján kiderítette, hogy melyik fegyverből lőttek vele. Kicsit bonyolult, de így bizonyítható, hogy melyik fegyvert hol használták, és mennyit lőttek vele. Tavaly szeptemberben bízták dr. S.-re a vizsgálatot, február 22-re végzett a leckével, a végeredményt postázta a bíróságra, március 8-án idézték tanúnak, akkor megkapta a korábbi szakvélemények eredményét is, amelyet összevethetett saját tapasztalataival.

„Először a hüvelyeket meg töltényeket kellett szétszálazni, mert ömlesztve kapta a csomagot.”

A tiszalöki támadáshoz nem tudott „semmi érdemlegeset” hozzáfűzni, a Mausert Nagycsécsen, Tarnabodon, Alsózsolcán használták, a sörétes Franchit Galgagyörkön, Piricsén és Nagycsécsen, a duplacsövű Fabarmmal Kislétán, Nagycsécsen, Tarnabodon lövöldöztek. A vád szerint Kiss Árpád a Mausert, Kiss István a Franchit, Pető Zsolt a Fabarmot használta. A körkép korántsem teljes, de dr. S. csak a kételyt ébresztő eseteket vizsgálta, és megállapításai megegyeznek a korábbi fegyverszakértői véleményekkel. Az utólagos vizsgálat kicsit felbolygatta a bűnjelek nyilvántartását, de mindegyik lőszer és hüvely eredete pontosan azonosítható maradt. Emiatt azonban röviden el kellett magyarázni Kiss Árpád és Pető Zsolt észrevételeire, hogyan is dolgozik a szakértő, milyen nyomot hagynak a lőszeren a fegyver különböző alkatrészei, a hüvelyvonó, a kivető és a kiemelő, és ha valaki csőre tölt, de nem lő, akkor ne is keressük az ütőszög nyomát. Dr. S. élvezetes előadó, nem nagyon lehet vele kötekedni, tüchtig TIT-előadást rögtönzött.

"Dr. S. élvezetes, tüchtig TIT-előadást rögtönzött.”

Tizenvalahanyadjára utazott ismét Debrecenből Pestre K., a debreceni Perényi klubban tartott házkutatás hatósági tanúja. „Már mindent elmeséltem, mi maradhatott ki?” Nem túl lelkes, éjjel tizenegykor szabadult el munkahelyéről, négy harminckor kelt, öt ötvenkor indult a vonat, nyolc negyvenkor szállt le, itt Zuglóban, a bíróság épületének tőszomszédságában az intercityről. Ha elhúzódik a tárgyalás kapkodhat, innen egyenesen az éjszakai műszakba indul, a főnök nem engedte, hogy cseréljen. Mindenesetre április tizedikén megint jön majd. A tervek szerint, május 17-én hangzik el az utolsó perbeszéd.


17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr765175146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2013.03.27. 21:48:38

"Tizenvalahanyadjára utazott ismét Debrecenből Pestre K., a debreceni Perényi klubban tartott házkutatás hatósági tanúja."

Ezt a mai világban egyszerűen elfogadhatatlanak tartom. Nem hiszem el, hogy nincs valamilyen más törvényes módja a táv tanúskodásnak.

Internet korában, ez felháborító.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2013.03.27. 22:39:48

Felháborító, hogy minden nap ezt a szart kell olvasni, miközben a retkek lassan hetente ölnek és kínoznak meg magyarokat.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2013.03.27. 22:41:08

http://www.youtube.com/watch?v=P9-_eQP-poU#!

VT22 2013.03.28. 00:06:42

@xanax:

Pont ezt akartam én is linkelni!

Vajon mikor készül blog az egyedül élő magyar nyugdíjasokat gyilkoló sorozatgyilkos cigányokról?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.28. 00:24:41

Igen , sajnos így van, de mindezt a sunyi, aljas, gőgös, szarkeverő, álszent törpediktátornak köszönhetjük.
Összeugrasztott már mindenkit, a külhonit az itthonival, anyát a fiával, a bankot a vállalkozóval, multit a néppel...stb.
Soha ilyen rossz közérzet nem volt az emberekben , mint az orbáni diktatúra alatt. Külföldön is mindenhol utálnak bennünket.
Ha a választások előtt szoros lesz a helyzet, törvénybe iktatják, hogy csak felcsúti barna, sose dolgozott csak pártkatonaként, 150 cm mély, diktátori erényeket mutató, "igazmondó", köz utált, O.V monogramú alak lehet miniszterelnök! És tíz évente lesznek(ha lesznek ) választások .
Orbán takarodj , még van egérút!

generator 2013.03.28. 01:11:38

@xanax:

Baz+
Ezek a megöltek egy gyereket is.
Gyanítom, hogy neked még nincs egy sem.
De ha mégis, akkor egy nyugis estéden játssz el a gondolattal, hogy valaki megölte, mindegy, hogy miért.
Garantálom, hogy aznap csak úgy fogsz tudni elaludni, hogy öntudatlanra iszod magadat, te f@szkalap.

pakandi 2013.03.28. 01:33:53

Micsoda egy mocskos,képmutató galeri..
Naponta gyilkolnak,lányokat erőszakolnak,gyakorlatilag raklapszámra ölik az embereket a kormosok.Az nem gond,az nem számít.Na ha egy roma megy fel a szent füstölőhöz,avagy devlához,akkor évekig megy a nyavalygás.Persze,szomorú eset volt,na de azért sokat kellett melózni ahhoz,hogy ilyen mértékű legyen a szeretet irántuk.Elmentek a picsába,de ezt természetesen minden indulat nélkül írom,szárnyalva a szeretet beláthatatlan ösvényein....;)

Papageno68 2013.03.28. 07:24:23

@pakandi: Jogos az indulat, de ugye nem azt akarjátok mondani, hogy akkor ezek a fiúk ússzák meg? Végül is csak három (!) gyerekre lőttek, egyett meg is gyilkoltak. Ráadásul direkt decens, normális cigányokat pécéztek ki. Rohadtul nem bosszút akartak állni, vagy ilyesmi csak egy laza, sohanem látott erőszakhullámot rá rántani az országra. Jófejek, tényleg.

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2013.03.28. 07:32:04

@pakandi:

Tudod, barátom, ha ez a 4 ember nem olyan cigókat ölt volna, akik normális életet éltek, dolgoztak, meg nem gyereket, hanem valóban azt a szavakkal leírni nem tudom, milyen, bűnözésből élő szutykokat, akkor lehet, még a mai napig nem lennének meg, és a nyomozás is csak ímmel-ámmal haladna... És persze az egész ország (mínusz a ganéj retkek) azon szurkolna, hogy ne kapjál el őket, hadd hulljon még a férgese, hátha magukhoz kapnak végre a nagy integrálódásuk közepette...

Csak sajnos az urak elszámították magukat az áldozatok kiválasztásával. És engem, tisztességes magyar embert is felháborított, hogy olyanokat öltek meg, akiket nem kellett volna, és ezért én is örülök, hogy elkapták őket és remélem, súlyos büntetést kapnak.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.28. 07:35:05

Igen érdekes az eset...

1., valaki a fegyver nyilvántartási adatbázisból kinézi, hol lehet a fegyvereket lenyúlni!

2., Megbíz két romát, akik elszúrják a dolgot, mert az egyik a másikat nevén nevezi...

3., A fegyver átvételkor eltakarítja a lebukott személyt.. első roma gyilkosság...

4., Kinézi magának a balekokat, akikre rá lehet nyomni az elkövetést...

5., Az agresszor egy 8 millió forintos szlovákoknál rendszerestíett katonai fegyvert is felkínál, a balekok az újlenyomatukat rajta hagyják...

6., Tisztában van az a balekok útvonalaival!

7., Az egyik balek izraeli származású...

8., A belügy abbahagyja a balekok előzetes figyelését!

9., Célpontokat keres.. biztos, hogy egy adatbázis alapján, valamilyen adat egyezőségnek kell lennie a halottak, sértettek közt!

10., A célpontok a balekok utazási útvonalai közt van, de elköveti azt a hibát, hogy mindig ugyan abban az időben indul a Pesti szállásáról, ugyanis az elkövetések idő és távolságmátrixa onnan indul ki!

11., Mikor már a nemzetközi nyomozószervek is belépnek a kutatásba, elhelyezi a bírósághoz közeli szórakozó helyen a fegyvereket...

12., A megbeszélt fegyvervásárlást az útólsó tetthely közelébe rendezi meg, a balekok kocsiját megbabrálja...

13., A balekok telefonon segítséget kérnek... így beazonosíthatóak lesznek...

14., A bűncselekményeket éjszaka követték el, az elkövető pontosan látta a célpontokat, a rendőrségi bűnjeltárban nincs éjjellátó alkalmasság lefoglalva...

15., Az elkövető legalább 20 millió forintot ölt a dologba, plusz a gépjármű! Hozzáfért az adatbázisokhoz, pontosan elő volt készítve minden! A belügy hol volt, amikor biztos, hogy ez egy idegen állam akciója volt!

Kukorica József 2013.03.28. 08:23:47

@generator:
"Ezek a megöltek egy gyereket is."

(valószínűleg az óvodában és az iskolában fellélegeztek a pedagógusok, és a terrorizált gyerekek szülei)

Az ártatlanság vélelme meg már megszűnt?
Valamiért a sajtó nagyon nyomja, hogy ki volta tettes, holott még zajlik az ügy...

@Kengyelfutó Gyalogkakukk:

"nem olyan cigókat ölt volna, akik normális életet éltek"

Milyen normális életet?
Mit tudsz te ezekről?
Szerinted a hírek arról fognak szólni, hogy úgy is bűnözők voltak, nem kár értük?
Kérdezd meg, hogy Sztojka mennyire rendes becsületes gyerek. Még tűtől is fél... Soha semmi rosszat nem csinált dolgozott becsületesen...
Hát persze...

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2013.03.28. 11:23:47

Sziasztok, segítsetek!

Ezzel
youtu.be/P9-_eQP-poU
a gyilkosságsorozattal kapcsolatban melyik blogon keresztül tudom követni a per eseményeit?

Köszi,
.a

2013.05.14. 09:59:16

Kevéssé tiszelt perkövető izé.

Ajánlom figyelmedbe Szita Bence 2 gyilkosának + felbujtójuknak nemrég kezdődött perét. Szita Bencéét, a kisfiúét, aki ugyan nem volt cigány, ám két brutális kivégzője meg annál inkább, sőt még a megbízó nőnemű lény vérében is volt egy pár vonóval.

S a gyereket a gyilkosai úgy trancsíroztak fel, mintha csak a saját, személyes ősellenségük lett volna, egy régóta kitervelt maffialeszámolás idején.

Na, mármost vagy-e olyan derék bajnoka állítólagos "igazságaidnak", hogy ezen blogod mellett most már nekifutsz egy olyannak is, amely az elmúlt, nem 23, csak mondjuk 10 évben megesett, és cigányok által az ún. "nemcigányok" sérelmére elkövetett gyilkosságok pereit követi nyomon?

(Hiszen, mint látjuk, eléggé lelkes, és kitartó vagy, sőt, azok is, akik meg TÉGED tartanak ki. :) úgyhogy kár a csodás tehetségedet kizárólag erre az egy ügyre pazarolni)

Ne izgulj, nem kell mindegyikről külön-külön egy blog, elég, ha egy külön helyen egybe ömleszted őket, persze ügytárgyak szerint felcímkézve. S ha mégis nálad lenne az a híres "igazság", akkor nem is kell sokat dolgoznod vele, hiszen ezeknek száma a te és megbízóid egyként vallott és hirdetett tanai szerint is igencsak elenyésző.

2013.05.14. 10:17:11

@Kengyelfutó Gyalogkakukk:

Na, látod, ezért nincs Magyarországon cigányüldözés úgy, ahogy azt az arról egyfolytában, fejhangon vinnyogók szeretnék látni

Ugyanis itt az embereknek, azoknak, akik megpróbálnak védekezni, fellépni, szerveződni, ha már a rendőrség DEKLARÁLTAN NEM CSINÁL SEMMIT, éppen a bűnözőkkel van baja, és azok ellen szertnének már valamit, de k.va gyorsan.

És valóban, bárki tenne végre ilyet, ünnepelnék, és tettei ezerszámra találnának mentegetőkre, felmentőkre, támogatókra és követőkre. Ha épp FEHÉR bőrű az általa kicsinált gazember, és ha épp nem. Mert az egy ordas és aljas libsi hazugság, hogy a bűnt a magyar a bőrszínben méri.

s mint ez egyértelmű, a felbérelt kilövőbrigád akkori, szélballibber kormányzati és titkosszolgálati megbízóinak érdeke pontosan az volt, hogy ne a fajsúlyos, bűnöző cigányokat irtsák. Magadon is lemérheted: épp azért, hogy engedelmes, jól megvezetett liberáliskéntt még te is szépen erősítsed fel magadban azokat a nézeteket, amiket ide is leírtál.

Sőt: hogy azt hidd: a "náci" (azaz: szemetekben kb. minden nem fityiszes ill. / vagy nem szélballibber) részről hallható bűnözés elleni duma csak ferdítés, mely a nácizmus valós lényegét takarja, hiszen látjuk, hogy a teljes sajtó által "náci"-nak kikiáltott (zsoldos) személyek a cigányirtó túrájuk során éppen hogy nem bűnözőket ölnek ... UGYI ???

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2013.05.19. 21:51:05

@ekszvájzed:
nem tudom, honnan vetted, hogy liberális vagyok - mert egyáltalán nem vagyok az... de a te dolgod :)

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2013.05.19. 21:53:43

@Kukorica József:
ha már ekszvájzed miatt benéztem ide, neked is válaszolok:

A Sztojkáról lehet, hogy többet tudok, mint te, meg a Raffaelről is...
nem minden cigány bűnöző, bármilyen meglepő... sajnos a nagy többség egy nagy nulla, nihil és deviáns horda, de akad köztük rendes is.
Mint ahogy köztünk, magyarok között is van szaralak, nem is kevés...

2013.05.20. 12:37:55

@Kengyelfutó Gyalogkakukk:

Okés, visszavonom, miután becsülettel végigolvastam, amiket beírtál, csak az idegesít, hogy még mindig szép számmal vannak azok, akik elhiszik, hogy ezek négyen TÉNYLEG önszántukból tették azt, amit tettek ...

de olyannyira, hogy EGYETLEN EGY "náci"-nak kikiáltott MA LÉTEZŐ hazai szervezetet sem képzelnek mögéjük, még a bíráik se. Pedig a libsiknél ez automatice szokta adni magát ...

A per során ez a vonal nagyon is kimarad(t), ami szeget üthet bárki fejébe, ellenben, mikor még az elején valamiféle "kapcsolatokat" akartak volna a vádlottak emlegetni, a vizsgálók NAGYON GYORSAN vagdalták el az ilyesmiket, és villámsebesen a tetkóikon, meg a barátnőik érzelmi életén kezdtek el meditálni ...
süti beállítások módosítása