Elkaphatták volna a támadókat?

A lövöldözés után az utcára tóduló emberek többsége először azt hitte, hogy a gárda nyitott tüzet házaikra. A sértettek máig nem heverték ki az éjszakai támadás sokkját. - Stépán Balázs írása

 

„Asszony ébredj, becsapott a villám” – ordította első ijedtségében B. László, azután elkezdtek záporozni a lövedékek, újabb találatok érték az udvarra néző nappalit, az ablak betört, a függöny széle rongyosra szakad, a falon pattogtak a sörétek, és mire a nappaliba ért László fia, B. Miklós, már mindannyian tudták, hogy megtámadták a portát: „kik vagytok, és mit akartok” kiabálta Miklós a sötétségbe, a kert felé. Az asszony felkapcsolta a lámpát az előszobában, „agyon is lőhettek volna, ha a nappaliban maradunk” – állította B. Lászlóné kedden a Pest Megyei Bíróságon, a gyilkosság-sorozat 17. tárgyalási napján. A bíróság a sértetteket, a B. család tagjait, valamint R. Zsolt, és R. Zsoltné vallomását hallgatta meg.

A gárdisták megdolgozták a terepet

B. Miklós, és a megtámadottak mind azt hitték, 2008 július 21-én éjjel, hogy a gárdisták rontottak a környékre, nyitottak tüzet vaktában, három házra. Alig egy hónappal korábban ugyanis a Magyar Gárda parádézott a faluban, kiköltöztették a nem cigány P. családot, akik összevesztek az udvaron lakó cigánycsaláddal, most azonban őket okolja mindenki, a romák is a konfliktus miatt. B. Lászlóné úgy idézi föl a gárdisták jelenlétét, hogy szitkozódtak, fenyegetőztek és azt ordibálták, hogy „megdöglötök cigányok”, de a rendőrség lezárta a Rákóczi utcát, megfékezték a gárdistákat. B. Lászlóné és R. Zsoltné akkor veszítette el munkáját, mert féltek, és a gárdisták miatt nem mertek munkába indulni, hiányoztak, elbocsátották őket. A három műszakos időbeosztás szerint hajnali háromkor kellett volna az utcára lépniük.

A vádirat szerint a gárdisták keltette incidens hírére határozta el K. Árpád, K. István és P. Zsolt, hogy megtámadja a galgagyörki cigánysort. Állítólag tanulmányozták a környéket, kiválasztották a célpontokat, a helyszínen mégis vaktában, nem személyekre, hanem az ablakokat megcélozva lövöldöztek, a véletlenen múlott, hogy senki sem sérült meg, de óriási riadalmat okoztak. Az ügyészség szerint az volt a céljuk, hogy felhergeljék a lakosságot, szembe fordítsanak magyart és cigányt, a félelemkeltéssel az erőszakos megoldás felé akarták terelni a hétköznapi konfliktusokat a gárdisták által megdolgozott terepen. A K. testvérek elismerték a 2008-as galgagyörki, az augusztusi pricsei, a szeptember végi tarnabodi támadást, de tagadták a terhükre rótt, súlyos sérülést, vagy halált okozó összes többi cselekmény elkövetését. P. Zsolt hallgat és mindent tagad, bár az ügyészség szerint több lövést is leadott a galgagyörki családi ház utcai ablakára.

A gárdisták akciója súlyosan megrontotta a cigányok és a magyarok nem éppen harmonikus viszonyát, de a támadás következtében sem javult a helyzet, kevés együttérzést tapasztalhattak cigánysor lakói.

Villámlás, zápor, pergőtűz

A vádlottak Galgagyörkön először a válófélben lévő R. házaspár otthonára támadtak az utcafront felől. Az utcai lámpa halványan ugyan, de megvilágította a ház udvarát is. A lakók nyolc körül feküdtek le, „durranásokra, felvillanó fényekre ébredtünk” – emlékezett vissza az asszony, R. Zsoltné – „belőttek az ablakon, telefonálj, hívd a rendőrséget, de fel ne állj, mert még mindig lőnek” – utasította a férje. „Dörög az ég, honnan veszi, hogy lövöldöznek”  kérdezte tőle az ügyeletes rendőr, de nyugtázta a hívást. A házaspár tíz perc múlva merte felkapcsolni a villanyt, mire kimentek, az utcán már többen álldogáltak rémülten. R.-ék hat lövést számoltak össze. Két szoba ablaka néz az utcafrontra, ők a jobboldali szobában, az ablak alatti ágyon feküdtek. A nappalit egy találat érte, a ház falán három golyónyom maradt, összesen hat találat nyomait fedezték föl a kiérkező rendőrökkel együtt. „Virradatkor szétnéztünk a környéken, a szembe-szomszéd redőnyét szétlőtték” – mesélte a tárgyaláson R. Zsolt.

B.-ék öten voltak otthon a támadás idején, a házaspár fia és menye az utcai szobában aludtak a kisunokával együtt. B. Lászlónét annyira megviselte az otthonát ért támadás, hogy azóta pszichológus kezeli. Zavartan viselte a tárgyalást, néhányszor az egyszerű kérdéseket sem értette meg, gyorsan félre húzódott, amikor P. Zsolt lépett melléje, hogy a támadásról kérdezze. 2008 óta hiába próbálkozik, nem sikerült munkát találnia.

 „A fiam szólt, hogy lövöldöznek, megtámadtak minket, hívjam a rendőrséget” – idézte föl a júliusi támadás eseményeit B. Lászlóné. „A rendőrök viszonylag gyorsan, tíz-tizenöt percre jöttek” – mondta el még 2008 december 9-én, a Nemzeti Nyomozó Iroda embereinek, a tettesek mégis eltűntek a helyszínről. „Elkaphatták volna a támadókat” – állította a tárgyaláson is a harmincnyolc éves asszony – „Mert a férfiak a kertek alatt, csak nagy kerülővel tudtak menekülni, nem az utcán keresztül”, ahol a lövöldözést követően szinte azonnal gyülekezni kezdtek a helybeliek. A támadók ismerték a járást, ezért keveredhettek egy időre gyanúba a helybeliek is, mert ha nem is túl feszült volt a cigány-magyar viszony, de a községben ellenszenvvel viseltetnek a romákkal szemben.

A rokkant nyugdíjas, beszédzavaros B. László többször megerősítette a tárgyaláson, hogy két férfit látott a háztól ötven-hatvan méterre, egy villámlás néhány pillanatra megvilágította őket, a mezőn futva távolodtak a helyszínről.

Az otthonukra zúduló lövöldözés a sértettek szerint három-öt percig tarthatott. Az amerikai-konyás nappaliban „mintha bomba robbant volna, mindent tiszta üvegszilánk borított, egy marék lőszert gyűjtöttünk össze, de találtunk még rá két hónappal is. A konyhafal szét lett lőve, a csempe tönkrement, a kávéfőző, az élelmiszerek, a liszt, a cukor, mind tönkrement” – mesélte az asszony. A dupla thermo üveget már kicserélték, festettek, de a csempe úgy van, ahogy a támadás elintézte.

Aznap éjjel öt hüvelyt találtak, másnap még egyet, a háztól tíz-tizenkét méterre. Felmarkolták, kivitték a ház előtt várakozó rendőrautóhoz, átadták, papírt nem kaptak róla, a váci helyszínelők nem viseltek kesztyűt, csak a pestről érkező nyomozók húztak kesztyűt a kezükre.

Nyomorultul fest, eltörpül B. László alakja P. Zsolt mellett, alig ér a válláig, vézna fickó, az erőteljes vádlott mellett, aki azt kérdezi, a tanúhoz lépve, hogy a támadást megelőzően látott-e gyanús autót cirkálni a környéken. Nem, nem látott.


60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr562933392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.26. 09:23:59

"ugyanis a Magyar Gárda parádézott a faluban, kiköltöztették a nem cigány P. családot, akik összevesztek az udvaron lakó cigánycsaláddal, most azonban őket okolja mindenki, a romák is a konfliktus miatt."

"összevesztek az udvaron lakó cigánycsaláddal"

Fordítom, mert a blogíró mellékesnek tekinti azt a tényt, hogy az albérletben lakó cigányok terrorral elüldözték a tulajokat.

Jó lenne, (bár index címlapra nem lehet vele kerülni) annak az elég gyakori ténynek a felszínre hozása, hogy ha a cigányok meg akarnak szerezni egy házat, akkor beköltöztetnek egy cigánycsaládot, akik be indulnak rendesen.

Onnantól kezdve mindenki menekül.

Ez sokkal - sokkal gyakoribb, mint hogy lelőnek cigányokat, nem csak vidéken, hanem pesten is. A mi házunkban is annak idején megtörtént, pedig önkormányzati volt. A 10 lakásból 9-ben egy év leforgása alatt kergették el a lakókat, pedig el lehet képzelni, hogy ez nem egy könnyű művelet. (Idősebb nőknél persze könnyebb volt).

Valahogy senki nem vizsgálja, hogy a cigányok elleni szervezetek ugyan miért alakulnak ki és lakossági támogatásuk miért erős.

harcsabajuszos 2011.05.26. 09:30:12

khmm...

"kiköltöztették a nem cigány P. családot, akik összevesztek az udvaron lakó cigánycsaláddal,"

Segítek a fogalmak tisztázásában, ha felsőbb parancsra elfelejtettél már hitelesen kommunikálni.
A "nem cigány" jelentése a MAGYAR. Hallottál már ilyen országról és népről? Tudod, az a kicsi ország, ahol a magyarok laknak és rajtuk élősködik néhány százezer, saját maguk által aposztrofálva nem magyar, hívjuk őket mondjuk cigányoknak.
Az összeveszés jelentése pedig: a kerti bódéban 3 éve lakó lakó önkényes lakásfoglalók és kiterjedt rokonságuk életveszélyesen megfenyegették és bántalmazták számos alkalommal a tulajdonost, aki a hatóságok teljes közönye mellett először a saját házából és a faluból menekült el, majd az országból is. Igaz nem láttuk az AI hősies kiállását a menekülők mellett, sem az ENSZ nem jelent meg, de kálváriájukról sok helyen olvashatsz.

qwertzu 2011.05.26. 09:54:26

" kiköltöztették a nem cigány P. családot, akik összevesztek az udvaron lakó cigánycsaláddal"

Vazze csak úgy mellékesen megemlítve, hogy valakinek el kell hagynia az otthonát, mert önkényesen beköltöztek hozzájuk, mintha teljesen természetes lenne.

Viner Spicli 2011.05.26. 10:18:39

Nyilván nem heverték ki... én se hevertem ki ezt a rengeteg hazudozást és hangulatkeltést.
A Te adódból adjanak neki pszichomókust...

még valami hülye hír?????

Anti Anyag (törölt) 2011.05.26. 10:19:10

@qwertzu: Hihetetlen a ballibsi médiának ez a vaksága.

Most ez a blogbejegyzés is mire jó? Van olyan ember ebben az országban, aki elhiszi, hogy a magyar és cigány "veszekedtek"? A blogíró tényleg elhiszi, hogy "veszekedtek"? Pontosan leírták annak idején az ügyet, a cigányok terrorral egyszerűen elüldözték a tulajt.

Egyáltalán megjelenhetne az Index felületén olyan "mindennapi" ügy, amikor cigányok szervezetten, sokszor a hatóságok félrenézése, vagy nem tőrődömsége mellett magyarokat üldöznek el otthonaikból?

Mi lenne, ha a gárda szervezetten cigányokat üldözne el? Mondjuk olyan módszereket használva, amilyeneket a cigányok?

kamuszutra 2011.05.26. 10:28:24

itt a kommentekben úgy küzdenek a nácik, mint a disznók a jégen. de sajnos nem sikerült állva maradnotok, srácok. sőt, sikerült olyanokat leírnotok, hogy cigányok elleni szervezetek...gondolom ez a gárdát, meg a többi jobbik-közeli szervezetet jelenti, akik szervezetten szítják az ellenségeskedést. takarodjatok ebből az országból, nácik!

Ejoy 2011.05.26. 10:34:24

Azért most már Stépán úrnak is kijárna egy jó adag cigány szomszéd. Csak úgy, hogy hagy szokja...

Anti Anyag (törölt) 2011.05.26. 10:36:10

@kamuszutra: Na majd ha téged zavarnak el a cigányok a lakásodból, imádkozni fogsz a "nácikért".

Ne örülj, ha normális cigány vagy akkor is kizavarnak, ha kell nekik.

magua81 (törölt) 2011.05.26. 10:42:52

Részvétem a hozzátartozóknak és a bűnösöket el kell ítélni, DE felháborító hogy otthon csak a cigényok ellen lehet jogsértést elkövetni.

gabesz7004 2011.05.26. 10:50:48

kamuszutra, itt csak te gyűlölködsz és szítod a tűzet!

Csigorin 2011.05.26. 10:56:20

"gárdisták miatt nem mertek munkába indulni"

a szekrol majd lefordulok ugy rohogok :D

Szegeny ciganyokat a gonosz gardistaktol valo retteges nem hagyja munkaba menni :))))))))))))))))))))))))))))

Oszt amig nem vot garda addig mi vot az indok, he? :)

blah 2011.05.26. 10:59:35

úgy látom betalált amit írtam. Lehet itt kommenteket eltüntetni de az emberek nagyrészének akkor is ez lesz a véleménye.

harcsabajuszos 2011.05.26. 11:00:43

@kamuszutra: Nem kapsz ennivalót troll.

Túl mélyen nem követem ezt a pert, de nem véletlenül a Balázs familíát takarja a B. rövidítés? Mert az bizony remekül ismert Galgagyörkön agresszivitásuk, állandó balhékeresésük, lopásaik, garázdaságaik miatt, egy google keresés hírek tucatjait dobja fel a nevükkel. Biztosan a szívem szakad meg értük ennek fényében.
A törvény előtt sajnos mindenki egyenlő. Vagy még egyenlőbb.

harcsabajuszos 2011.05.26. 11:01:38

@blah: Nos igen, tűnnek el szépen a kommentek, mint Gyöngyöspatán a hétvégi házak.

becike4 2011.05.26. 11:15:14

@kamuszutra: Takarodjanak az élősködő,tolvaj,segilyre váró cigányok.Te is velük mehetsz!

kamuszutra 2011.05.26. 11:28:30

@Anti Anyag: ha van normális és nem normális cigány, akkor van normális és nem normális magyar. és ezzel összefüggésben az a helyzet, hogy a cigányok nem indultak a nem normális magyarok viselkedése miatt találomra magyarokat gyilkolni. pedig lenne okuk nekik is bőven, hiszen a saját országukban (hiszen ez a cigányok országa is) lelki terrorban tartják őket a nem normális magyarok (=nácik, és hasonló elmebetegek) szervezetei (gárda, és a többi jobbik-közeli gyűlöletszervezet). a gyűlöletszervezetek vezetői helyében örülnék, hogy a cigányok nem alakítanak ilyen halálkommandókat, és indulnak el mondjuk vonavadászatra. ne játsszatok a tűzzel, nácik!

blah 2011.05.26. 11:33:17

@kamuszutra: hol élsz te? A cigányok a legtöbb helyen pont ilyenek, rettegésben tartják a környéket. Tényleg elég nagy kamu vagy...

kamuszutra 2011.05.26. 11:34:53

@becike4: a magyarok között ugyanúgy vannak élősködő, tolvaj, segílyre váró magyarok. sőt, a magyarok milliárdokkal fejik meg a költségvetést, hiszen a magyarbűnözés kedvelt célpotjai a különböző támogatásokkal kapcsolatos csalások. tehát ilyen, általad közölt, náci szellemiségű (faji alapú) felszólítást a cigányok is megfogalmazhatnának.

kertészrobi 2011.05.26. 11:38:21

Nem értem mire jó ez az írás? Talán a magyarokat akarja cigányüldözőként feltöntetni? Van egy per. És pont.
Kérdezhetném mi van 700 éve? Miért nem tudtak beilleszkedni a cigányaink ennyi idő alatt?
Vagy kérdezhetném, kik vernek tanárt, orvost, kik inzultálnak mentőst? Kik tesznek élhetetlenné falvakat? Az udvaruk miért egy szeméttelep? Mi van a hetente meggyilkolt idősekkel, hány százan vannak már a cigányterror áldozatai? Erről írjál bloggot kedves barátom, vagy tégy érdemi javaslatot a 700 év sikertelen beilleszkedés megoldására. Itt most te vagy a rasszista és hangulatkeltő

popocatepetl 2011.05.26. 11:39:20

@Oreg: Biztos elvitte őket nyaralni field apó.

popocatepetl 2011.05.26. 11:40:45

@kamuszutra: Kik a nácik? Akik rühellik a fajtádat?

hááááát 2011.05.26. 11:43:15

@kamuszutra: Aha gyere már le a 8. kerületbe.Ki tart terrorba kit?
Halvány gőzöd sincs milyen mellettük élni.Emlékszem a TASZ kinn volt a Diószeghybe.Mindegyik vette le a fukszott és ment sírni nekik, mert elötte jött a kisebbségi önkormányzati képviselő szólni nekik.Este a legkisebb már speedet árult a sarkon, az apja meg szotyizot a kapu elött.1000-ből egy normális, míg 1000 magyarból egy náci.Nézd az arányokat mielött ostobaságokat fecsegsz.

blah 2011.05.26. 11:43:35

@kamuszutra: sőt a németek között is van, csak éppen nem ez a jellemző, nem úgy mint a cigók esetében...

Főigazgató úr 2011.05.26. 11:49:35

Felháborító és szégyenteljes,hogy ennyire nem tudnak célozni.

kamuszutra 2011.05.26. 11:51:36

@popocatepetl: nálam az a náci, akire azt mondom. kategorizálásomnak a faji alapú negatív diszkriminációs attitűd az alapja. tehát aki már úgy általánosít, hogy a cigányok ilyenek, és olyanok, és nem azt mondja, hogy egyes cigányok, ill. x.y. ilyen vagy olyan, az már nálam elnyeri a náci minősítést. és nincs fellebbezési lehetőség.

Főigazgató úr 2011.05.26. 11:55:19

Akkor a természet is náci,hiszen faji alapon dől el minden.Lázadj,ostoba!

Kyos 2011.05.26. 12:03:49

szánalmas ez a blog... bőven a színvonal alatt...

kamuszutra 2011.05.26. 12:07:03

@Főigazgató úr: a természet nem oszt jogokat és kötelezettségeket. a jog emberi találmány. a természetet nem tudod beperelni, mert nem kaptál jogot a logikus gondolkodás képességére. már ha érted, hogy miről beszélek...

Senkifia 2011.05.26. 12:15:57

@kamuszutra:
OFF
kiscsávó, itt aki a tűzzel játszik,már régóta, azok nem a nácik.hanem ti, a ballib megmondóemberek,és az általad is "hulladék"kategóriába sorolt cigányok.nem a rendes dolgosak...és megjegyzem: magyar is van ilyen hulladék ...csak az arányok,az arányok...
Az általad "nácinak" titulált,és érdekes módon a "nem cigány"többség által teljes mellszélességgel támogatott akciók(és itt nem a gyilkosságról,hanem a rendfenntartási kísérletekről beszélek,miután az állam nem él ezen kötelezettségével) nem okok,hanem következmények. És a cigányokkal, a hulladék fajtából,szembeni megnyilvánulás nem előítéleten,hanem tapasztalaton alapulnak. Nagy különbség. Szóval úgy kezdődött ,hogy a koma visszaütött...tudod,mikor "a nem cigány család összeveszett az udvaron lakó(amúgy valójában illegális lakásfoglaló) cigány családdal".
Heti szinten hallani a hírekben a kirabolt, agyonvert nyugdíjasokról,akiket,bármennyire is polkorrekt a tudósítás,és max "elkövető"ről beszélnek,feltéve ha elkapták, általában teljesen nyilvánvaló,hogy cigányok az elkövetők. Csak erről nem beszél sem a mainstream média, sem field úr nem jön kimenekíteni a "nem cigány" nyugdíjasokat a betörő rablógyilkosok elől. Áldozatok,akiknek egy bűne van:hogy "csicska paraszt gádzsó",és nem cigány. Vagy csak simán terrorizáló tolvajok elől. Sőt,nem is beszélnek róluk.
És természetesen tudom,hogy nem minden cigány rabló,gyilkos meg tolvaj. kispesti CBA mellett van egy cipőbolt,olyan sötét a tulaja mint az éjszaka. És olyan a modora,hogy leiskolázhatna bárkit,aki kereskedő,hogy hogyan kell udvariasnak és jólneveltnek lenni. Meg persze adót fizet,és vállalkozása van,nem maffiózó,és nem tolvaj. Csak az ilyenek általában a kivétel. És ezt a normális cigányok is nyilatkozták nem egyszer. De biztosan ők is nácik. Csak azok nem nácik, akik pl a szomszédban most vasárnap délben,fényes nappal, feltolták a gyereket a falon át a cseresznyefára,lopni,mivel a szomszédék nem voltak otthon,a rohadt náciai. És csak mikor másodszor is elküldtem őket,mentek el végleg. És az volt a mentegetőzés apuka részéről, aki egy perccel azelőtt "Menjetek szedjetek jó sok cseresznyét" felkiáltással tolta fel a gyerekeket a 2 méteres falon át,hogy aszongya"Ezek a hülye kölykök,mondtam nekik,hogy ne másszanak be!!!" Mellesleg ugyanez a család lopta el a nagyfiam biciklijét is,és kb ugyanez volt a mentegetőzés is. Pedig ezeknek saját háza, autója van, a mélyszegénységet hírből sem ismerik.
De biztos én vagyok a náci,aki a tűzzel játszik,mikor rájuk szólok,hogy nem kéne más kerítésén átmászva lopni,illetve nem szép eltolni más gyerek biciklijét...
És igen,magyar gyerek is csinál ilyet.... Csak azok a rohadt arányok... És a magyar gyerekek nagy részének, aki ilyet tesz, az apja letörné a derekát,ha megtudná. És nem az apja tolja fel a falra,hogy menjen lopni.
De,mint mondtam,biztos az a rohadt náci hajlamom mondatja ezt velem,és elvégre én csak egy "nemcigány" gádzsó vagyok, egy(még) nemcigány országban. És fogjam be a rohadt náci pofám,és ne kérdőjelezzem meg szegény cigány jogát ahhoz,hogy ő elvehet bármit,ami nem az övé,mert neki jogai vannak,és majd te ezt meg is magyarázod nekem....
Szóval qrvára összekeveritek az ok-okozati összefüggéseket... és a több száz éves európai jelenlét alatt beilleszkedni nem tudásról,meg az agyilag ősközösségben élő cigány felfogásról nem is beszéltünk. Mint ahogy arról a köztudott,és MyVIP szerű oldalakon olvasható cigány kinyilatkoztatásokról sem,hogy "kiírtunk benneteket,rohadt g.ci paraszok"... De persze mi,rohadt nemcigány nácik, játszunk a tűzzel,mi provokálunk 5szörös többségben lévőket,és vigyázzunk,ne játszunk a tűzzel... Gratulálok.
Inkább iskolába kéne járatni a gyereket, megtanítani,hogy ami a másé,az nem az enyém,mert ő "paraszt" én meg raj vagyok,becsületre kéne tanítani a gyereket,akkor is ha szegény vagyok. És utána,ha még mindig bánt a többség,lehet azt mondani,hogy ez nem azért van mert suttyó szemét rabló,tolvaj,gazember a 80%a a közösségemnek,hanem azért,mert barna a bőröm. De addig ez az érv nem nagyon áll meg a lábain...
ON
a sutyerák gerinctelen éjszaka gyerekeket lődözőket meg rakják rács mögé egy életre.
Csak közben írjunk blogot a Cozma perről is,hogy tartsuk az egyensúlyt.Meg a XX. kerületi nyugdíjasokat megkínzók és meggyilkolók peréről is,ha valaha sikerül elkapni őket...

Jim Raynor 2011.05.26. 12:16:07

@kamuszutra:

azt nem bírod felfogni a csökött liberális agyaddal, hogy a cigányok között a normálisak aránya jóval a statisztikai hibahatár alatt van. innentől kezdve az általánosítás logikus és törvényszerű.

Senkifia 2011.05.26. 12:21:16

@kamuszutra: hú de megijedtem :)
te meg szinte mindenkinél elnyered (szintén a fellebbezés lehetősége nélkül) az idióta agyatlan liberális sutyerák jelzőt :)
lévén,hogy olyan szinten egy irányba és egy színben látsz,hogy az már fáj.

Főigazgató úr 2011.05.26. 12:21:43

@kamuszutra: ki beszél itt jogokról?Jogok nincsenek,csak a kötelezettségek után.Tartsuk be a sorrendet,különben a természet ellen vétünk!
Minden féregnek baromi hatalmas jogai vannak,kötelessége meg semmi?Jogokat a vírusoknak is!!Már elnézést,de nagyon buta vagy...

Főigazgató úr 2011.05.26. 12:32:23

Lassan ott tartunk az ilyen okostónik miatt,hogy beperelnek a szőlőmben a kártevők,mert irtani,permetezni és gyomlálni merészelek,hogy megvédjem a termésemet.

rulla 2011.05.26. 12:32:55

@Jim Raynor: kamuszutra a TASZ pénzelt troll-droidja. Nagyon is fel bírja fogni, hogy mi a helyzet, de nem azért kapja a fizetését, hogy objektíven lássa, láttassa a nagy magyar valóságot.
Persze az is lehet , hogy tényleg ilyen retardált csőlátó - ebben az esetben dupla bónusz a kanapés fajvédő lobbinak, mert van egy TASZ-ideológiailag pedigrés háziállata, maxra feltolt egóval és arroganciával.

Just ignore.

Senkifia 2011.05.26. 12:33:10

@Jim Raynor: hát a matematika mindig a liberálisok ősellensége volt...most sincs ez másképp... ezért nem is szeretik figyelembe venni...

kamuszutra 2011.05.26. 12:34:33

@Senkifia: kár volt ilyen hosszút írnod (ill. nem kár, gondolom kiírtad magadból a bánatodat), mert nem vagyok ballib megmondóember. nem tudom értelmezni a "ballib" kategóriát, magamra nem tartom érvényesnek, tehát ez a hosszú írásod eltévesztette a házszámot, és emiatt nem olvasom el, hsien nem nekem szól. (megjegyzem, hogy minden kommentelő megmondóember, hiszen megmondja a többieknek a véleményét. ilyen alapon te is megmondóember vagy. úgyhogy ez nem valami rang, hanem szükségszerű velejárója a kommentelésnek.)

kamuszutra 2011.05.26. 12:37:46

@Jim Raynor: nem osztom a véleményedet. nincs ilyen tudományos módszerekkel készült felmérés, amely alapján azt lehetne megállapítani, hogy a cigányság ilyen, vagy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, és ez alapján minden cigány bír egy bizonyos emberi, jellembeli tulajdonsággal.

kamuszutra 2011.05.26. 12:39:40

@Senkifia: nem veszem magamra a jelzőket, és ezért nincs is okom tiltakozni ellenük. nem tudom mit értesz liberális alatt, de nem is érdekel, mivel magam sem használok ilyen fogalmat, sem magamra, sem másokra.

kamuszutra 2011.05.26. 12:42:19

@Főigazgató úr: arról beszéltem, hogy a természetben nincsenek jogok és kötelezettségek. nem tudom, hogy te miről beszélsz, de nem is nagyon érdekel. nem kívánok veled eszmecserét folytatni a továbbiakban, elbeszélünk egymás mellett.

Senkifia 2011.05.26. 12:43:19

@kamuszutra: hát ez elég gáz,ha a saját meglátásaid kategóriájával nem vagy tisztában.. hát ez van. nem fogom elmagyarázni. amit írtam, nem az én bánatom.hanem a te agyatlanságod ellensúlya.
Ja és csak szólok: újabb liberális jellemző,hogy érvek nem érdekelnek, "nem nekem szól" felkiáltással nem olvasod el:)
ritka hülye fajta vagytok ti,hallod...

kamuszutra 2011.05.26. 12:43:51

@rulla: de akkor miért nem kapok ténylegesen pénzt a tasz-tól ha ők pénzelnek?

Senkifia 2011.05.26. 12:44:31

@kamuszutra: a hülye ember sem tudja magáról,hogy hülye. de ettől még az :)

kamuszutra 2011.05.26. 12:45:03

@Senkifia: remek, akkor be is fejeztük.

Senkifia 2011.05.26. 12:45:35

@kamuszutra: ja te egy fogalmat ismersz,és az a náci...és mindenki náci,aki nem úgy gondolja,ahogy te...ez is tipikus liberális tempó...csak hogy közelebb hozzalak a saját éneddel való azonosuláshoz...

Senkifia 2011.05.26. 12:46:48

@kamuszutra: kezdj el gondolkodni...hidd el, előbb-utóbb hasznodra válhat,ha nem csak lózungokat hangoztatz.mert az enyhe agyatlanságra utal.

harcsabajuszos 2011.05.26. 12:46:50

Ha valakinek eszébe jutna válaszra méltatni ezt a kamu szútrát, olvasson már egy kicsit előtte a hozzászólásaiban, gyorsan eldöntheti, hogy érdemes-e egy ilyen személyiségzavaros fogyatékossal szóba állni. Ez valami balogartúr jellegű paródiaélőlény, aki az OPNI bezárásának köszönheti, hogy internet elé ülhetett.
Szerintem, de mindenki azt csinál, amit akar.

kamuszutra 2011.05.26. 12:48:44

@hááááát: a 6. 7. és 9. kerület tele van rendes cigányokkal, viszont a 2., 11., 12. kerület tele van magyarbűnözőkkel, akik különböző csalásokból, gazdasági bűncselekményekből, nagybani kábítószer kereskedelemből építettek villákat, és halmoztak fel vagyonokat. ezeket az arányokat is nézd meg.

olvasószerkesztő 2011.05.26. 12:53:55

"Az ügyészség szerint az volt a céljuk, hogy felhergeljék a lakosságot, szembe fordítsanak magyart és cigányt..."

"a támadás következtében sem javult a helyzet..."

komment = no komment

hááááát 2011.05.26. 13:25:27

9. kerület tűzoltó utca, Tahi Kálmán , stb.Rendes cigányok?
Muhaha
7. kerület Izabella utca környéke életveszély esténként
6.Lehetséges, még soha nem laktam ott. :)

Az hogy Budán élnek bűnzők, akik sokkal többet csalnak össze maguknak igaz.Sajnos a jogrendszerünk ilyen.Ezen változtatni kell.Viszont tőlük nincs életveszélyben nap mint nap az ember.Vagy üzletelsz velük, vagy nem.Nem fog kizsebelni a villamoson.Nem próbálja a nagymamád válláról letépni a táskát-Nem ordibál, szoptat, űvölteti a zenét buszon.És még sorolhatnám mivel teszik tönkre a napjainkat.

Én is szegénységben nőttem fel a 8. kerület közepén.Több cigány osztálytársam volt,(ingyen tankönyv, étkezés,stb.).Minden lehetőségük megvolt a kitörésre.Csak a zenész családból származok járták ki a 8 általánost.Nincs elvárás a szülöktől, ezáltal nekik sincs maguk felé.Van ott olyan srác is aki főiskolát végzet és informatikus.Igaz öt egy magyar család fogadta örökbe.(Egy lakatos és egy titkárnő, szóval nem éppen gazdagok.)
Nekik kell változni és nem nekünk elfogadni a "másságukat", ha érted mire gondolok.

kamuszutra 2011.05.26. 13:46:19

@hááááát: ez a blog a cigányok ellen elkövetett gyilkosságokról szól. nem arról, hogy szerinted mit kellene tenni a cigányság egyes tagjainak a szerinted kívánatos változás érdekében.

tegnap is találkoztam 3 cigánnyal a postán, és egyáltalán nem éreztem magam életveszélyben. és senki sem láttam azt, hogy életveszélyben érezné magát csak azért, mert a postán tartózkodik 3 cigány. be lehet fejezni a hazudozást a mindennapos életveszélyről. sokkal inkább voltak életveszélyben a náci gyilkosok cigány áldozatai, és ez nem csak olyan hülyegyerek kommentelő fejében kialakult illuzórikus veszély volt, hanem közvetlen, valós veszély. olyannyira valós volt ez a veszély, hogy 6 ember meg is halt. erről szól ez a blog. a náci dumát lehet nyomni máshol is, ott a kuruc, meg a többi náci portál.

becike4 2011.05.26. 16:45:05

@kamuszutra: Arra a néhány száz milliárdra gondolsz,amit az utóbbi húsz évben a cigányság integrálására költöttek többek közt a Te,meg az Én adómból,de ebből a rászorulóknak egy fillér sem jutott,mert a "becsületes"kisebbségi vezetők kezei között elcsordogált a lé.Ha megnézed a vezetőiket,a többség vagy büntetett előéletű,vagy jelenleg is eljárás,nyomozás folyik ellenük.Még becsületes vezetőt sem tudnak választani.Egyébként egyáltalán nem vagyok náci,bármennyire is tetszik Neked ez a kifejezés,de már rég túlment a cigányság nagy része azon a határon,amit egy átlagember elviselhetőnek tar.

kamuszutra 2011.05.26. 17:13:31

néhány száz milliárdot a magyarbűnözők egy év alatt elcsalnak, ellopnak. mert a magyarok tudtak becsületes vezetőket választani, ugye? elég végignézni az elmúlt 20 év min.elnökein. vagy elég megnézni a mostani belügyminisztert, meg a vagyonát. azért vagy náci, mert ezeket észre sem veszed.

becike4 2011.05.26. 17:34:50

@kamuszutra: Hogy a bánatban van az,hogy most cigány gyilkosságról beszéltek,de cigány bűnözés az nincs.Ez nem rasszizmus?Akkor ki a náci,faszomöccse?

kamuszutra 2011.05.26. 18:21:21

@becike4: van cigánybűnözés, ahogy van magyarbűnözés, kövérbűnözés, soványbűnözés, gyerekbűnözés, felnőttbűnözés, és még sorolhatnám.

becike4 2011.05.26. 20:33:47

@kamuszutra: Megmondta a kis köpcös,meg a libsik is azt mantrázzák folyamatosan,hogy nincs cigány bűnözés.

kamuszutra 2011.05.26. 21:58:24

akkor azt beszéld meg a köpcössel, meg a libsikkel, bárkik is azok.

a cigánybűnözés a jobbik szavazóknak kitalált szavazatszerző, náci duma. a valódi probléma a magyarbűnözés, mivel a magyarokat sok esetben nem is kapják el, és sokkal, nagyságrendekkel nagyobb elkövetési értékben utaznak. a cigányokat alacsony iskolázottságuk miatt hamar elkapják, mert nem tudják leplezni a bűncselekményt, és bután bűnöznek, kis értékű lopásokban utaznak.

Főigazgató úr 2011.05.27. 10:03:01

@kamuszutra: Eszmecserét csak értelmes emberi lénnyel lehet folytatni.Sajnos te nem vagy az.Szánalmas vagy és szót sem érdemelsz.

becike4 2011.05.27. 10:36:46

@kamuszutra: Te 20 éves vagy-e.A cigány bűnözés kifejezést már a hetvenes években használta e rendőrség,külön nyomozó csoportok léteztek,melyek a cigány bűnözésre specializálódtak.Tehát a jobbik semmit nem talált ki,csak használja azokat a kifejezéseket amik annak idején teljesen természetesek voltak.Te kis buta.

becike4 2011.05.27. 10:46:46

@kamuszutra: Kisértékű lopásokban utaznak.Pl:köztéri szobrok,vasúti sínek,vasúti biztosító berendezések akkumulátorai,mindenféle kábelek-és ezek pótlásának járulékos költségei valóban kis értékek,és akkor nem beszéltem a valóban kis értékű lopások közben elkövetett életellenes bűncselekményekről.
süti beállítások módosítása