Zárt rendezvények a Perényiben

Kósa polgármester érdeklődött, Barabás, a Perényi üzemeltetője azt mondta, az alkalmazottak ártatlanok - Stépán Balázs írása

 

 Hogyan kerültek a pinceklub lomtárába a fegyverek?  Tartottak-e kopaszgyűléseket a Perényiben? Mit tudhattak az alkalmazottak? Zárt helyszíni szemlét tart a debreceni Perényi 1 klubban a bíróság hétfőn, március 19-én. 

A vád szerint a debreceni Perényi 1 klubhoz kötődik a gyilkosságsorozat számos eseménye. A klubban kapott munkát a négy vádlott, a két K. testvér, és P. Zsolt, időnként pedig Cs. István is. A klub rendezvényszervezője, F.-né Nyalka Éva alkalmazta őket, aki egyébként K. Árpád szeretője és bizalmasa volt a romák elleni támadások idején is. A vallomások szerint a klubba nem mindenkit engedtek be, olykor megszűrték a vendégeket. Kopasz-gyűléseket is tarthattak itt, erről azonban a helyiség bérlőjének állítólag nem volt tudomása. A mulató a nemzeti radikálisok egyik kedvence, Debrecen felkapott, divatos szórakozóhelye volt. Számon tarthatta, mi történik itt Kósa Lajos polgármester is; a kommandós akció reggelén, 2009. augusztus 21-én telefonon hívta föl a főnököt, Barabás Zoltánt, személyesen érdeklődött, hogy mi történt a Perényiben éjjel. „Fogalmam sincs róla, az alkalmazottak nincsenek benne” – válaszolta kapásból Barabás. Őt a nyomozás folyamán hivatalosan nem kereste meg a rendőrség, a bíróságon hallgatták ki először, idén februárban. Vallomásából az derült ki, hogy távol tartotta magát az üzlettől, a bevételt ugyan keveselte, de nem szólt bele az üzemeltetésbe, „maximálisan” elégedett volt.

A vád szerint innen indultak a tettesek az utolsó előtti támadásra 2009. április 22-én, Tiszalökre. A bírósági tárgyaláson hangzott el először, hogy a támadás előtt este rövid időre állítólag kinyitották a klubot, de vajon miért, hiszen aznap este egyetlen egy vendég sem volt. Viszont ha ez így történt, akkor a vádlottak nem érhettek volna Tiszalökre a gyilkosság időpontjában. A helyszíni tárgyaláson jelen lesz Csáki „Raszta” Gábor pultos, talán erre is válaszolhat.

A klub lomtárában találták meg a gyilkossághoz használt fegyverek egy részét.  Mindenekelőtt azt kell tisztázni tehát, hogyan kerültek a fegyverek a klubba. Ki rejthette el azokat észrevétlenül a lomtárban? És hogyan bukkanhattak szinte kapásból a lomtárban elrejtett fegyverekre a Budapestről éjszaka odarendelt, holtfáradt, és helyismerettel nem rendelkező tűzszerészek? És miért hagyták azonnal abba a kutatást, amint megtalálták az első puskát, bár látták, hogy a rejtekhelyen maradt még néhány gyanús csomag – ahogy az egy korábbi tárgyalási napon kiderült. A házkutatást végző tűzszerészeket Csáki Gábor kalauzolta a Perényiben. A helyszíni tárgyaláson talán tisztázódhat néhány homályos részlet.

A bejegyzésben Konyhás István képei láthatók.


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr804324349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.19. 10:05:18

Kósa Lajos nagyon dühös volt, hogy a rendőrök a rajtaütéssel elrontották Debrecen virágkarneváli ünnepét. Nooormális?
www.vagy.hu

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.19. 10:21:49

Látom még egy ügy, ahol le fognak valakit tartóztatni, majd pár év múlva kiderül, hogy nem is ő volt. Itt sem fogjuk sohse megtudni az igazságot. :(

egy maréknyi dollár 2012.03.19. 10:59:05

@TrueY: Magam is így vélem.Megérzéseim szoktak támadni az ilyen fajta pőtyögős ügyekkel kapcsolatban.A gyanusítottakról azt el tudom képzelni, hogy adott esetben használnák a fegyvereiket,de azt nem, hogy gyerekeket terítenének le vagy egy faluszéli ház közelében kuporognának órákig, hátha valamikor hazatérnek a lakók(két nő), akikre majd lövöldözhetnek.Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy az orgyilkosságokat nem ők követték el.(persze azon sem, ha végül csak az ő nyakukban maradnának.)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.19. 11:21:56

@egy maréknyi dollár: Én nem ismerem a lefogottakat. De az, hogy egy ilyen ügy évekig elhúzódik, az is nagyon rossz a jogbiztonságnak. Bár mintha még rá is dolgoznának erre a mostani fijjug. :(

egy maréknyi dollár 2012.03.19. 12:14:23

Én is csak fényképről.
Rengeteg ügy elhúzódik, ráadásul nem is a nyomozati szakaszban.Egy A4-esen elférő tényálladékkal bíró nyomorult tyúkperben is ötezer oldalnyi irat születik; ítélet meg évek múltán.Arról nem is beszélve, amikor másod fokon az első fokútól homlokegyenest eltérő ítéletet hoznak, anélkül, hogy közben bármi változás történt volna.
süti beállítások módosítása