Tudomásom szerint, nem tudom

„Vegyék jegyzőkönyvbe, hogy mentálszadista módon hallgatja ki a tanút” – indítványozta Kiss István, mielőtt a bíró kivezettette a tárgyalóból.

 

V. Tamás, a vádlottak barátja azt vallotta pénteken a Budapest Környéki Táblabíróság előtt, hogy nem volt „közeli viszonyba” a vádlottakkal, személyes dolgaikról, a fegyverek iránti vonzalmukról, szélsőséges nézeteikről szinte semmit sem tud. - Stépán Balázs írása

 

„Az én tudomásom szerint nem tudom” – vallotta V. Tamás, arról, hogy Kiss István tagja lett volna a Véres Kardnak, illetve, hogy ismerné az Egészséges Fejbőr zenekart, bár meghallgatta őket, de „konkrétan nem tudom, hogy lenne ilyen szélsőséges nézetű zenekar” – állította.

2009. augusztus 21-én hajnalban őt is letartóztatták a Perényi 1-ben, „név szerint bilincseltek le mindenkit, zsákot húztak a fejemre és Pestre szállítottak”. Kérdezte, miért tartóztatják le, azt válaszolták neki, hogy valami köze van a cigánygyilkosság-sorozathoz. Úgy vélhette, hogy gyanúsított, a kihallgatás elején azonban a tanúk jogaira és kötelezettségére szóló figyelmeztetést kapott. Beleegyezett, hogy hazugságvizsgálatnak vessék alá, hatórás megfigyelés után hallgatták ki, és elengedték, hazament Püspökladányba. Lakásán házkutatást tartottak, lefoglaltak egy Lueger pisztolyt, aláírta a jegyzőkönyvet is, de „nem olvastam el”. Feltehetően ezzel a pisztollyal tartották sakkban a besenyszögi vadászt, akitől a támadássorozathoz használt fegyvereket rabolták el. A rablást négyen követték el a vád szerint, de közülük csak a Kiss testvéreket és Petőt sikerült azonosítani, a negyedik támadó személye máig sem ismert a tárgyalás adatai szerint.

V. Tamás a vádlottak barátjának vallotta magát, személyes dolgaikról azonban nem sokat árult el, „barátok vagyunk, de nem ismerem őket annyira, hiába vagyunk barátok” – tért ki a válaszok elől. Nem tartozott a Loki drukkerek kemény magjához, elvétve, eseti jelleggel eljárt a meccsekre. Kiss Árpádot, Csontos Istvánt felületesen ismerte, a másik kettővel szorosabb kapcsolatot tartott.  A Perényiben, a Monti ezredesben találkozott velük esetenként, azt állítja, hogy nem volt törzsvendég, bár el-eljárogatott a szűkebben vett társaság bográcsos összejöveteleire is.

Az „utolsó évben” - 2009-ben - rendszeresen járt a Perényibe Püspökladányból, az akkoriban vásárolt „BMW  320 Kasmír B-metál benzines” autójával. Egy asztaltársasághoz tartozott a vádlottakkal, gyakran beszélgettek a magyar történelemről, de a tárgyaláson tagadta, hogy tudott volna a vádlottak fegyverek iránti vonzalmáról, vagy „szélsőséges nézeteiről”.  Kiss Istvánról elmondta, hogy szenvedélyes „szerepjátékos”, de magánéletét nem ismerte, arról nem sok szó esett közöttük.

A tárgyalás folyamán először fordult elő, hogy a bíró a kivezettette a teremből a másodrendű vádlottat, Kiss Istvánt, és figyelmeztette ügyvédjét, beszéljen védencével, aki a már elhangzottakról szerette volna kérdezgetni a tanút. „Vegyék jegyzőkönyvbe, hogy mentálszadista módon hallgatja ki a tanút” – tiltakozott Kiss. V. Tamás kihallgatása után térhetett vissza a tárgyalóba, a bíró pedig ismertette, mi történt távollétében. Kiss kérdéseire kiderült, hogy letartóztatása után, hajnalban, szokatlan módon DNS-mintát vettek V. Tamástól is a rendőrségen, akit a tárgyalás adatai szerint nem gyanúsítottként, hanem tanúként hallgattak meg.

A tárgyalás szerdán folytatódik.


13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganyvadaszat-per.blog.hu/api/trackback/id/tr404609241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zassz 2012.06.25. 09:53:45

"a Budapest Környéki Táblabíróság"
Megy egy ideje a per, nem kellene már végre elolvasni a táblát(!), ami a Budapest Környéki Bíróság bejáratánál látható? Mert oda jártok!

David Carradine 2012.06.25. 11:06:49

Lueger pisztoly, az mi? És miért nagybetűvel? Személynév?

AnnaKarenina 2012.06.25. 11:21:06

Hát valóban, igazán csak ezen a kettőn lehet fennakadni.:) :(
@David Carradine: Georg Luger volt a megalkotója.

AnnaKarenina 2012.06.25. 11:21:57

Gyávák ezek, csak lesből tudnak ártatlanokat ölni.

QM 2012.06.25. 12:21:19

"A tárgyalás szerdán folytatódik." Közpénzen... Még jó pár évig.. EZ sem lesz 'ócsó'

Homo Homini Lupus 2012.06.25. 12:44:18

@zassz: Csak a pontosság kedvéért, ha már hozzászólsz: Budapest Környéki Törvényszéken van a tárgyalás, mert a megyei bíróságokat idén jan. 1-től törvényszéknek hívják.Amire te gondolsz az a Budakörnyéki Bíróság, ami szintén abban az épületben van, de a per nem az előtt a bíróság előtt folyik.

AnnaKarenina 2012.06.25. 12:49:00

@QM: Mire gondolsz? Miért ez ne közpénzen folyna? Olyat sem hallottál, hogy aztán a perköltséget ráterhelik a vesztesre? (Bár nem tudom, hogy büntetőügyben is ugyanez-e a menet, de a polgári ügyekben biztosan.)

Homo Homini Lupus 2012.06.25. 12:58:52

@zassz: Annyiban viszont igazad lehet, hogy a táblán ki van írva a pontos név, viszont öles betűkkel még fél évvel a névváltozás után csak annyi, hogy "PEST MEGYEI BÍRÓSÁG".

QM 2012.06.25. 13:13:55

@AnnaKarenina: Olyat hallottam, hogy az Ügyészség visszamondta a pert - azaz el sem kezdődött- (trafipax blokkolók) ezért csak 500 ezerből(közpénzből) már ki is jött a SEMMI. Azaz ha közpénzen megy az jogászkodás, akkor enyhén szólva, nem azaz érdeke egyik jogi félnek sem, hogy minél hamarabb ítélet szülessen. Arra gondolok, hogy marha gazdag ország vagyunk.Arra gondolok, hogy meddig mehet ez büntetlenül.

AnnaKarenina 2012.06.25. 13:28:06

@QM: Nyilván minden szempontból az volna a jó, ha feszes tempóban, mégis a legnagyobb alapossággal folynának le a bírósági tárgyalások. Számtalan módja van annak is, hogy a védelem hogyan tudja jogszerűen halasztani az ügyeket. De ez fontos ügy, bennem fel sem merülne a költségvonzata. annál inkább a teljesen egyszerű, felderített és minden módon bebizonyított ügyek elhúzódásakor.

Dr. Fred Edison 2012.06.25. 13:47:51

@David Carradine: Nem csak a személyneveket, hanem minden tulajdonnevet nagybetűvel írunk. Ez speciel még személynév is, de annyi igaz hogy Luger és nem Lueger, mert ez utóbbi azt jelentené hazug. Bár a poszt alapján stimmelne úgy is.:-)

Éhes_ló 2012.06.25. 16:27:39

Szépen lassan megborul minden médiahazugság és marad a meztelen koncepció, sünök által szabálytalan nyomozati cselekmények tucatjai során gyártott "bizonyítékokkal" tanúk és terhelő vallomások nélkül.
Ahol negatív annotációban sugallja az EF hallgatását (gondolom majd ezt is BTK-ba teszik a mazsihisz követelésére), a tanút bűnözőként lecsuklyázva, megbilincselve állítják elő, dns mintát vesznek tőle (hogyan is? helsinki bizottság hol van, tasz hol van???)
A post mélypontja a "valószínűleg ezzel tartották sakkban" és a Lueger...
Nagyjából ennyit is ér a post.
A bíró stílusára megfelelő leírás a vádlott állítása.
De gondolom unja a bíró spori a sok rasszista tanút, vádlottat, védőt, mert az ítélet már régen kész, és szeretné végre elfelejteni pályafutásának ezt az újabb mélypontját.

Homo Homini Lupus 2012.06.26. 08:57:39

@Éhes_ló: Egy kicsit attól tartok én is, hogy ez az ügy is hasonlatosan fog járni, mint a "móri mészárlás-ügy."
süti beállítások módosítása